Arkadaşlar daha önce rodaj dönemi yakıt sarfiyatımı paylaşmıştım. İlk 500 km de, tek kişi, 5000 deviri ve 60 km hızı geçmeden itinalı bir rodaj yapmaya çalıştım ve 2,45 litre ortalama yakıt tüketimi hesapladım.
İlk servis bakımı sonrası bu hafta sonu eşimle birlikte 3 günlük bir geziye çıktık. 500 bakımı sonrası 985 km artçılı yol yaptım. Bunun yaklaşık 200 km si şehir içi, kalanı şehirlerarası. Yakıt tüketimim 3,5 litre oldu. Ben 3 litre civarı olacağını tahmin etmiştim, biraz beklentimi aştı diyebilirim.
Hafta sonu Ankara da OMM derneğinin A.R.A.Control eğitimine katıldım. Bütün eğitim veren kurum ve kişilerden yararlanılabilir. Ben de OMM eğitiminden çok fayda gördüm. Lastiklerle ilgili düşüncemi paylaşmak isterim. Sabah yağmur yeni yağmıştı ve pist ıslak ve temizdi. Islak zeminde ani fren çalışmaları yaptık. Mükemmel frenleme yapılabiliyor. Öğleden sonra zemin kurudu ve yine ani fren çalışmaları yaptık. Tabiki yine mükemmel bir fren performansı. Eğitimdeki en düşük güçteki motor benimkiydi. Birçok motor abs li frene sahipti ve tek nylon lastik yine benimkiydi. Fren çalışmalarında diğerlerinden aşağı kalmadım. Forumdaki arka frenini çabuk kilitlenmesine yönelik eleştirilerden etkilendiğim için ilk başlarda tedirgin olup frenlemeyi çok sıkı yapmıyordum. Hocanın uyarıları yeteri kadar sert fren yapmadığım, yapsam arka tekerin kilitleneceği yönünde oldu hep. Sonrasında zamanla korkumu yendim ve sürekli arka freni kilitleyerek frenleme yapmaya başladım. Motor düz giderken arka frenin kilitlenmesinin motorun dengesine bir zararı olmadığını gördüm.
Eve dönüş yolunda yine zaman zaman yağmur geçişleri yaşadım. Özellikle ilk çiseleme anlarında yolun çok kaygan olduğu zamanda tedirginlik yaşadım ve arada bir hafif salınımlar hissettim. Ancak normal yağmur altında bir kaç kez ani fren yapmak zorunda kaldım, herhangi bir kayma yaşamadım.
Sele konusuna gelince oturuş pozisyonu ve sele genişliği çok güzel. Ancak uzun yolda sert ve yorucu. 1 saatlik sürüşten sonra pop çay molası istemeye başlıyor.
Selenin sertliğinin haricinde çok güzel bir yolculuk yaptım ve çok keyif aldım.