Siz gene tshirt falan giymişsiniz helal olsun. Ben yazları özellikle yazlık yerlerde parmak arası terlik, mayo, güneş gözlüğü hariç bir şey kullanmıyorum. İmrendim size :\
Tebrik ederim umarım hiç bir zaman asfalt yanığı nedir bilmezsin. Çünkü iyileşmiyor.
Yazılanlar herhangi bir kullanıcının şahsına yönelik değildir.Ortaya yazılmıştır,alınmalar tarafımdan kabul edilmeyecektir :rendeer:
Diğer yazdıklarını sayfayı kalabalıklaştırmamak için almıyorum.
Söylediklerine katılsam da anlattığın grubun içinde olduğumu düşünen biri olarak cevap verme gereği hissediyorum.
Dışarın söylediğini gibi görünür bu adamlar, aslında aralarında teknik anlamda yada motosiklet konusunda hiç bir şey bilmeden direk 1200 gs alıp bir iki eğitimden sonra Yunanistan yollarına düşen ağababalar olsa da. Aslına bakarsan aranızda/aramızda bir fark yok. Sadece tercihler ve zevkler farklı. Bunun gereği olarak ta kullanılan motosiklet tarzları farklı.
Bir konuyu açıklığa kavuşturalım koruma ekipmanlarının en kalitelisini dahi alsanız normal yol koşullarında giyebileceğiniz en iyi ekipmanlar bile 70 km. hızın üzerindeki kazalarda işe yaraması çok zor. Bu nedenle koruma ekipmanları olmazsa olmaz olsa da asıl önemlisi güvenli sürüştür.
Yazın motora binmek kışın binmekten daha çok hasta eder insanı. Neden? Sıcakta trafikte terlersin su akar sırtından aşağıya, sonra boşluk bulup bir gazlarsın rüzgar mis gibi rahatlatır seni ama aynı zamanda teri hızla soğutur ve anlamadan ciğerine kadar işler. Sonra hastalanırsın 35 derece sıcakta.
Ben eminim ki buradaki herkes koruma ekipmanının önemini sayfalarca yazan benim kadar ve hatta belki daha fazla biliyor. Yakın zamanda CBR 250 ile kaza yapan bir genç konu açmıştı ekipmanların önemi ile ilgili kazada onu kurtaranın tulumu ve kaskı olduğunu uzun uzun yazmıştı.
Şimdi ulan bir kendi aramızda toplanıp eğitim yaptık apaçilik mi yaptık nereden çıktı bu adam bilmiş bilmiş yazıyor diye düşünerek kızıyorsunuz bana... İstediğiniz kadar kızabilir yada söylenebilirsiniz, sizin bana yada benin gibi düşünen, yazan herkese karşı yazdıklarınızı okur güler geçerim ama aranızdan birinin kaza yaptığını okursam o zaman günlerce siteye girmek bile istemiyorum.
Motosiklet sevdanız varsa kardeşim usulüne göre yapacaksınız, terleyeceksiniz, yorulacaksınız, abuk sabuk ışıldaklar yada egsoz yerine ekipmanınızı alacaksınız, kaskınızı kolunuza değil kafanıza takacaksınız. Kendinizi koruyacaksınız. Her ne kadar sizlerle yüzyüze tanışmasakta başınıza gelen bir şey nedeni ile bizleri üzmeye hakkınız yok.
Bu arada gs' li eğitmenler dedinya, o gs' li eğitmenler cart diye oraya gelemiyorlar, yıllarca çok ciddi ve en ufak hata affetmeyen eğitim ve sınavlardan geçerek oraya geliyorlar. Üstelik sadece kendi motorları değil tüm motorlar ile ilgili sürüş teknik detaya hakimler. Sınavda yada eğitimde biri çıkıp hocam benim motorumla bu hareket olmuyor dediğinde hoca çıkıp o motorun aslında hareketi yapabildiğini göstermesi gerekiyor çünkü. Bu arada bizlerin daha düzgün ve güvenli motora binebilmemiz için koşturan bu adamlar kapalı alan eğitimleri için ücret alıyorlar sadece o da tuttukları alanın kira bedeli için. Road Craft (yol eğitimi) leri ücretsizdir.
Hangimiz bütün sezon boyunca tüm hafta sonlarından böyle bir fedakarlık edebiliriz.
Tekrar söylüyorum, sözlerinde doğruluk payı var ama aralarındaki bir kaç tabiri caizse artis yüzünden tamamını böyle görüp yaftalamak ve ukalalık yakıştırmak hoş değil. Umarım bir gün dağda bayır da bir yerde yolda kalmazsın. Eğer kalırsan söylediklerimin yanlış olmadığını endurocu bir abin durup seninle ilgilenince anlarsın.
(Bu arada body armor cadde kullanımı için uygun değildir. Sert plastik sert beton yada asfaltta daha fazla sürüklenmeye neden olur.)
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"