@xismail,
Bir arkadaşım CBR250'den indikten sonra, titreşim sebebi ile, bazen bir ayağımın kendine gelmesi 1 dakika sürüyor demişti ciddi ciddi.
Sen karşılaştırdığında Mt-07'nin titreşim ve benzeri sürüş konforunu nasıl buldun ?
80km hızda nasıl, 130'da nasıl 170'de nasıl gibi ?
Valla önce motosikleti tanıyıp öyle sürmek lazım. Benim Cbr 250'de 8.800-9.000 devirde titreşim tamamen sıfırlanıyordu. Ben çok sık yağ değiştiriyordum ve kaliteli yağ kullanıyordum. Bu da titreşimin daha az olmasını sağlıyordu. Ancak bir kere 5.000 Km'yi geçirdim ve motosiklet gerçekten daha fazla titremeye başlamıştı. Son olarak lastik. Bende Pirelli Diablo Rosso II lastik takımı vardı. O lastikler de titreşimi bayağı azaltıyordu açıkçası.
Yani şimdi Cbr 250'nin hakkını yemeyeyim. Doğru oturma pozisyonunda uzun yolda bile benim elim ayağım hiç ağrımadı. Sadece şehir içinde artçı ile birlikte trafiğe takılırsak, bileklerime çok yüklenince titreşimin de etkisiyle bileklerimin ağrıdığı oluyordu.
Hız mevzularına gelirsek Cbr 250 ile eğimli yolda en fazla 176 Km/H hız gördüm ancak o hızda motosiklet kendinden geçiyordu. Tabi o hızı 27.500 Km'de sadece 1-2 kez gördüm sanırsam. Ancak hava müsaitse Cbr 250'ye her bindiğimde 160'a çıkıyordum.
Tek başınayken Cbr 250 çok sorun çıkarmadı hız konusunda. Ancak artçı olunca işler değişiyor. Motosikletin ataleti kayboluyor, frenler daha bi zayıflıyor vs. Böyle olunca da o güvenli makine bir anda güven vermeyen bir makineye dönüşüyordu. (Benim sürüş karakterime göre.)
Cbr 250 artçı ile 130'da sorunsuz gidiyor. Tabi iyi lastik ve uzun sürüş deneyimlerine rağmen 130+ hızlarda sürekli risk altında hissediyorsunuz kendinizi. Benim motosikleti değiştirmemdeki en büyük sebep de buydu açıkçası.
Aynı artçıyla MT-07'te rüzgarlı havada 205 Km/H hız yaptım. Giderken de dururken de şehir içi şehir dışı performansı kat be kat çok çok yüksek.
Şimdi artçı kalmadı tabi MT-07 ile çıldırıyoruz :mrgreen:
race blue'nin abs'sizi yok mu? ....
Var dostum, bendeki ABS'siz Race Blu.