Selam arkadaslar telefondan girdigim icin kendimi tanitamadim kisaca 24 yasinda istanbul kartaldayim damacana su bayim vardi bir adette honda activa motorum vardi motor hastaligini ondan kaptim galiba

oncelikle birsey almadan once felaket arastiran biriyimdir ve bir motor almaya karar verdim arabam var ama gavur mali lpgli olmasina ragmen kmde 50 kr yakiyor kipirdatamiyorum

o yuzden de honda kalitelidir diye cbrlere yoneldim sonra baktim ki 30000 alti motor yok bende sifir kuba strike buldum aslinda onceden xcg 150 gozume kestirmistim ama 2 metre boyum var altima alinca 3 tekerli testere filmindeki canavar gibi gorundum

ve strike i aldim. Suan 2 aydir kullaniyorum ve 1000 km olmak uzere. Yeni alacak arkadaslara iyi yanini ve kotu yanlarini soylemek isterim. Ilk once eksilerini sayiyorum. Motoru aldim eve gittim 100 km sonra karburator manifold borusu yirtildi motor calismaz oldu daha sonra 55 lira fulledim ve 250 km gitti. Gecenlerde yagmur yagmis ve durmus yollar hafif islak ve bende tabi motorun tepesindeyim dizliklerim kaskim montum herseyim tam. Kartal soganliktan e5 e baglandim tam baglanti yolunda motorun arka tekerinin kaydigini farkettim ama hicbisey yapamadim 40 km/h ile seyir halindeydim bi anda arka teker kaydi ve motor yan yatti bacagimda arada kaldi motorumla beraber 7 metre civari yolda rendelendik ve bir harem gbze minibusu de uzerimizden gececekti az daha sonra cevredekiler kostu kaldirdilar beni henen arka tekeri degistirme karari aldim. Artilari motor 150cc ama cok kuvvetli disli falan degistirmedim 1000 kmden sonra dusunuyorum torku kuvvetli azcik gaz verince on teker havalaniyo

boyum 2 metre oldugu icin ayak frenine uyum saglayamadim ayagimi yana koydugumda bazen istem disi fren yapiyorum ayakta buyuk tabi cocuk mezari gibi. Bu arada servis hala karburator manifoldunu bulamadi bende idarelik kelepce ve cestli malzemelerle kapattim idare ediyor. Ilk yag degisimi yapildi ucretsiz yaziyordu ama benden 100 lira aldilar sabki manifoltun yirtilmasi benim sucum. Resmen fabrikasyon bir hataydi 200 kmde yirtilacak bisey takmalari sacma. E5;de giderken 100 km yi gordum en fazla cok sikistirmadim. Buyuk ccli motorlar bana cok hava atiyolar ama hic geregi yok

el salliyorum arkalarindan hehe