Değerli arkadaşlar;
Hayırlı akşamlar diliyorum...
Takdir edersiniz ki her yorumu cevaplayabilmem mümkün değildir. Gerçekten bunu çok istemekle beraber zaman açısından imkansızdır. Markanın doğru konumlandırılması adına çok önemli ve zaman alıcı faaliyetler icra ediyoruz. Bajaj yetkilileri ile her detay üzerinde saatlerce toplantı yapıyoruz. 55 ülkede yaşanan tecrübelerden istifade etmek hem bizler için ve hem de sektör için gerçekten çok faydalı olacak/oluyor. Bu kazancı hepimiz, ülkemiz, sektörümüz paylaşacak. Bilgi gerçekten çok değerli ve yaşanmış her tecrübeyi almak gerek. Sitede bazı kafa karışılıklıklarını gördüğüm için yazmak zorunda kaldım. Zaman zaman da yazmaya devam edeceğim inşallah. Sosyal medyadan sorumlu arkadaşımız elbette var ve resmi sitelerimizde her soruya cevap veriliyor. Ancak özellikle motosiklet.net sitesinin ne derece etkili olduğunu bildiğim için birinci ağızdan bazı detayları duymanızı istedim. Bazı sorulara kısa kısa cevaplar vereceğim. Amacım gerçekten polemik değil, sadece sizleri elimden geldiğince aydınlatmak istiyorum. Atladıklarım olursa özür dilerim;
1. Evet ben Ekrem ATA'yım ve Kuralkan Pazarlama Müdürüyüm. 0 216 581 2121 No.lı telefondan teyidi verebilirim. Gönderdiğim yorum sahte değildir,
2. Çok sorulan soru, niçin fiyatı değiştirdiniz? İlgiyi gördünüz de fırsatçılık mı yaptınız? Çok açık cevap veriyorum. 17 ARALIK tarihinde ANTALYA'da ilk lansman toplantısını yaptığımızda fiyatları açıkladık. Kur 1,96 üzerinden hesap edildi. Hatta resmi açıklamalarda 1,92 üzerinden hesabınızı yapın söylemleri vardı. Kur 2,20 olduğu anda % 12 lik bir fark oluştu. Bunun farkın yarısını ortağımız ile anlaşarak beraber bir fedakarlık yaparak yansıtmak zorunda kaldık. Başka hiç bir sebebi yoktur. Bu seviyelerde olduğu sürece inşallah yılın genelinde bu fiyat sabit kalacaktır. Bunun fırsatçılık ile hiç bir alakası yoktur.
3.Bahsettiğim gibi Discover ve Boxer modeli şu anda satışta. Pulsar modeli ise inşallah NİSAN sonunda müşterilerimiz ile buluşacak. Aslında Pulsar modelindeki satış hedefimiz de mart sonu idi. Bu sapmadan dolayı tüm bekleyenlerden özür diliyoruz,
4. Bajaj bayilik şartları nelerdir sorusuna verebileceğim kısa cevabım satış ve satış sonrası hizmetleri sağlayabilecek, bu işe gönül vermiş,eğitimli, işinin erbabı kuruluşları seçmekten ibarettir. İstanbul için söylüyorum OKTAY MOTOR ve YENİ AVRUPA MOTOR bu tür yeni bayilerimizdendir,
5.Pulsar modelinin yakıt sarfiyatı nedir sorusu çok soruluyor? Bir sports modeli olmasına karşılık bu soruyu sormakta çok haklısınız. Yapmış olduğumuz anketlerde de yakıt sarfiyatı ürün tercihi öncelik sırasında ilk 3 arasına girmeye başladı. Boxer modelimizde 1 lt ile 72 km, discover için 77 km'ye kadar varan mesafe gidilebiliyor. Ancak pulsar için bir rakam telaffuz edemiyoruz. Bunu bajaj yetkilileri de söylemediler. Ancak yaşanmış tecrübeleri aldık, bize söylenen normal kullanım ile 1 lt. yakıt ile 40 km. kadar yol yapabiliyorsunuz. 100 km. de 3 lt sarfiyatın üzerine çıkaramazsınız cevabını aldık. Şu anda bizler de detaylı testleri yapıyoruz.
6.Ürünlerimizi test için büyük talep var. Pulsar modelimiz hariç diğer ürünler bayilerimize sevk ediliyor. Test motorları bayilerimizde mevcut. Ancak henüz pulsar modelimiz açıkladığım gibi nisan sonu inşallah hazır olacak. Nerede ise her hafta fabrikamızda etkinlik düzenliyoruz. Grupları 25-50 kişilik sayılar halinde alıyoruz. Face sayfamızdan sonuçları görebilirsiniz.
Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar değerli arkadaşlar. Atladığım sorular olabilir. Bunun için af diliyorum.
Selam ve saygılarımla...