Motoru ocak 4'te arabayla ta istanbul'dan düzce'ye 2.5 saat sanıp 3.5 saat giderek anlaştığımız fiyata aldım. bayi biraz hazırlıksız oldugundan ruhsat için belgeleri toparlamakta baya zorluk çekti ve hatta kullanıcı kılavuzu, garanti belgesi ve ötv kayıt belgesini o an veremediğinden sizi daha fazla bekletmeyelim biz kargoyla yollarız dediler ve yolladılar. arabayla rahat bir şekilde getirdik lakin ön çamurluğun belirgin bir takım bölgelerinde arabanın koltuk demiri ile temastan boya kalkması meydana geldi. plastik aksam üzerinde olduğu için siyah oje ile kapamaya çalışacağım şimdilik.
3gün sonra eksik belgelerden kullanıcı kılavuzu ile ötv kayıt belgesi elime geçti ancak garanti kitapçığını sanırım bulamamışlar ki kullanıcı kılavuzunun içine tarih kaşe basıp yollamışlar amatör bir şekilde. servise ne sıklıkla falan gideceğim bunların hiçbir bilgisi yazmadığı için tekrar arayıp istedim, şimdi bulmuşlar yolluyorlar. dün online randevu ile trafik tescilden şişli ve bayrampaşadaki ilçe emniyetlerden bugün musait olacağım için randevu aldım. aslen oturduğum kağıthanedeki emniyetin randevusu sürekli dolu oluyor bu arada ben bu sebeple oralardan aldık lakin gidip işlemleri yapmak istediğimde oturdugun ilçedeki emniyet harici bi yerden yapamazsın dediler. ben de randevusuz kağıthaneye gittim asker oldugumu sürekli gelemediğimi işlemleri yapmaları için rica ettim. polis memuru belgeleri aldı tek tek baktı sonra uygunluk belgesinin orijinali yok mu diye sordu. elinizde zaten diyince, ana dilinde olan orijinalini dosyaya koymam lazım bana o lazım asıl dedi. bayiyi aradım satın aldığım şimdiye kadar yüzlerce satış yaptıklarını böyle bir şeyle hiç karşılaşmadıklarını belirttiler. bana fabrikayı arayıp belgenin varlıgını sorgulamak üzere askıya aldılar. ardından beni fabrikanın satış temsilcisi aradı ve o belgenin orijinalin kendilerinde dahi olmadığı fotokopisinin mevcut olduğunu, gümrükten geçerken çevirisinin yapılıp müşteriye türkçe çevirisinin verildiğini belirtti. polise durum izah ettim ama arada ortada kalan ben oldum. telefonu polise uzattım, satış temsilcisiyle görüştürdüm ve polis şu ana kadar yanlış yaptıklarını söyledi. anlamadığım şu belki adamlar binlerce motor sattı bayilere ve böyle bir problemle karşılaşmadılar. bu durumda problemi tek kalemde fabrikaya atmak ne kadar basit ve saçmalık. neyse fotokopisi üzerine aslı gibidir kaşesi vurup yollarsanız Bİ BAKARIZ diye nazlı bir edayla çözüm yolu açtı en azından MEMUR BEYFENDİCİĞİM. faks kabul etmiyor efendi. kargo gelecek de ben nöbetten çıkıp istirahatlı olacağım da bu işlemleri tekrar yapacağım. ölme eşşeğim ölme. hakkaten başında soğumak dedikleri budur işte.
motoru daha trafiğe çıkartmadım, öyle yatıyor. bi kaç foto ve vidyo çektim, paylaşacağım yakında. motoru almadan evvel bursa osmangazi lifan bayisinden seko adlı kullanıcı sayesinde arka çanta demiri almıştım. onu taktım bugun. cantaya bir de bel desteği monte ettim. her şey hazır ruhsat ve plakam değil. motorumu tanıdıkça bilgileri sizinle güncel olarak paylaşmaya devam edeceğim.