bu benim ilk motorum aldığımda 8bin km lerde idi, 1150tl ye 2. el almıştım arkadaşdan en son
satarken km 30bin in üstünde idi motorunda tık yokdu, daha hiç motorda açılmadı, 2,3bin km de bir devriyaj tası değiştirmişdim
ufak tefek masraflar çıkarıyordu, tabi satana kadar yaklaşık bi 2bin tl daha üstüne ödedim tamirciye. sonra 1000tl yede elden
1 hafta içinde çıkardım, alan arkadaş 45li yaşlarındaydı, vitessiz pejo ile gelmişti, sanırım bu motor ona cennet gibi gelmiştir...
zaten, sahhibinden de samsunda kullanılabilir eli yüzü düzgün en ucuz motorda benimkisi idi biyan önce satayim mantığıyla düşük tuttuydum,
motorun markası bisan lifan lf8 idi, tek sıkıntısı karenaj idi, yani bi yerini kırarsam parçası yok motorun öyle kelepçeyle felan devam

)
onun haricinde yaptırabilidiğim herşeyi yaptırmıştım ustaya, sonuçda can bu.. bi ara ilçeye gidiyorum benzinlik istasyonundan çıktım
60 dan sonra arka teker orta bilyesi yarılmış ortadan ikiye öyle bi durum başıma gelmişti, onun haricinde nizami çizgisinde giden
titreşimli bir motordu, max hızı 80 i geçmezdi.
şimdi ise emisol kullanmakdayim, neden emisol derseniz, açıkcası beni motor teknoloji cezbetti, beraberinde parça sıkıntısı ve
fiyatınında gerçekden uygun olması, tuzu biberi oldu, insan ya 125cc motora 4 5 6bin tl istiyenler var, mevzu para değil,
keriz yerine konulmak, zaten 250cc ye kadar motorun üretim maliyetleri aynı kalındığı bilinirken 7 8 9 bin tl istiyen satıcıların gözünü
para börümüş.. 0 motor almakmı? belki çok ilerde, zaten 0 alırsam büyük cc alırım onada okadar para vermekle araba arasında kalırım sanırım..
bisan lifandan sonra bu motor açıkcası baya cennet gibi geldi titreşim yok, tork var süspansiyon güzel, 2 kişi yokuş yukarı çekiş süper.
tabi son hız düşük, hava soğutma istediğin yola gidersin sorunsuz, parça sıkıntısı yok, ve çok ucuz, eski motorun da 30bin e gelip
daha motor açılmamış olması, daha ne diyeyim 2013 2014 ybr125 ler geliyordu motor ustasına pim vs kırmış piston atıyorlar motor komple
açılmış bir sürü gördüm...
motora yaptığım masraflar ufakda bir kaza atlattım.
2500tl - motorsiklet -
500tl - kaskls2, trafik sigortası, devir masrafı
200tl - kaza gidon, çamurluk, koruma bar ve arka teker değişimi yağ değişimi.
85tl - ön teker değişimi
50tl - benzin
samsundan selamlar..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------
ben sana lifan öneririm,
bu marka çinde arabada yapıyor, lifanın kendi sitesinde çeşit çeşit motorları var,
bir çok markanında motorlarının üstüne adını yazıp çinden getirdiğini düşününce,
adamından almak daha mantıklı gibi geliyor bana motoran konusunda hiç bi fikrim yok
ancak görünüş ve 0 fiyatları 2sindede aynı duruyor ben olsam 2. el alırdım..