Motosiklet için HGS

Şeffaf dosya delikli dosyanın içten bi kenarına hgs yi yerleştirin. Sonra aşağıea ve yandan kesilecek taraflardan yani biraz paylı kesip kıvırın bantlayın.
Böylece etiketi sudan koruyacak basit bi kaplama yapmış olduk. Daha sonra kaskınızın tam ortasına vizörün üst tarafına yani alnınız hizasına dıştan bantlayın. HGS kullanıma hazır :) kasksız kullanmıyorsanız tabii.
Arada bantlar,gevşedi mi söker yenisiyle değiştirisiniz. Ayrıca etiket esnek olduğundan kaskın hafif bombeli yapısına da uyum sağlıyor.

yapıstırdıkdan sonra üzerine koli bantı çekin. Ogs lerini iptal edenler boşuna etmiş oldu. bakın son haberlerde mevcut gişeleri yıp tek cihaz ile hem ogs yi hem hgs yi okuyacak bir gişe sistemi yapıyorlar. bilginiz olsun..

Arkadaşlar, kendi tecrubelerimi aktarayim, ilk çıktığı dönemlerde aldım hgs etiket olanından, ogs sistemi gibi tepeden okuyor sandığımdan okuması mümkün olmayan bir yere yapıştırdım. Her geçişimde kaçak geçiş diyordu. Başlarda plakadan okur düşer diyordum, bi iki kontrol ettim, baktım ceza yok ihlal yok sallamadım bende, geçen bi kontrol ettim 300 küsür lira bi anda ihlal + ceza girilmiş dikkat edin, düşmeyen varsa her hafta bi gün mutlaka kontrol etsin, gördüğünüz anda para yatırın hesaba kapanıyor, ben farkettiğimde geçmişti o bi haftalık süre onda uğraşıyorum şimdi.

Kapat plakayi gec.Hem trafigin yukunu azalt, hem otomobile gore daha az yakit yakip cevreyi daha az kirlet hem de otomobiller kadar gecis ucreti ver.Ayrica motosiklette nasil kullanilacagina dair hicbir bilgi verilmiyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kapat plakayi gec.Hem trafigin yukunu azalt, hem otomobile gore daha az yakit yakip cevreyi daha az kirlet hem de otomobiller kadar gecis ucreti ver.Ayrica motosiklette nasil kullanilacagina dair hicbir bilgi verilmiyor.

Ben öyle cok gördüm 5 dk sonra Şahin polislerin gazabına uğrayan özellikle gişe çıkışında motosikletliler için bekliyorlar.

arkadaşlar ben istanbuldan(Avrupayakasından) motosiklet almayı düşünüyorum eskişehirliyim bu hgs konusunda nasıl yapmalıyım bidaha motorla istanbula gelicemi zannetmiyorum köprüyü vapurla geçsem sonra otobana girerkende hgs sorun olurmu ne yapmalıyım ?
Edit : arabamın plakaya tanımlı hgs si var onu okutsam olurmu.

Son düzenleme:
avr. yakasına geçişte köprü ücreti yok.. tem yerine e5'ten giderseniz herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmazsınız..

hahah :D ben almıyorum taaaa 3 yıl önce ybr'mle izmir-aydın otobanında tavşan gibi kalmıştım.yaw bişi ödemiomuyuz basmıomuyuz nası geçicez diye gişelerde durdum bekledim.3 büyük motor marka-model bile görmedim vızzz.diye geçti tamtamın kenarından. neyi bekliyorumki dedim, çıkıştada aynı.o gün bügündür hiç durmuyorum kgs hgs de kullanmıyorum.tamtamın yanında zaten okadar boşluk var. :queen:

ben ruhsata koydum hergün 2. köprüyü kullanırım sorun olmuyor bi yere yapıştırmaya gerek yok zaten okumasa bile bakiyeden düşüyor, devlet alacağı olsun sorun çıkarmaz bi şekilde alır sorun neden çok para verdiğimiz, bunun sorusunu çok sorduk fakat cevap alamadık zaten bireysel olarak bi şey yapmak mümkün değil motosiklet federasyonu motosiklet derneği gibi oluşumlar bu işlere pek bakmıyor onların derdi eğlence peşinde koşmak 1200 gs alıp sahilde çay içmek için toplaşalım sosyal olalımın derdindeler

@hasanrs sonrası d100 mü otobana giremem demi.
@rogget tamtam dediğin nedir anlamadım :)
@hasansonmez arabanın hgs var daha takmadım onu götürsem olurmu.

@hasansonmez arabanın hgs var daha takmadım onu götürsem olurmu.[/QUOTE]
olur ama okumaz mokumaz plakaya ceza yazar en iyisi al bi tane hgs bitsin.

Hep okuyan HGS son 1 haftadır okumamaya başladı. 1,80 lik otoban ücretine her seferinde 7,5 tl düşüyor. İptal ettim OGS ye geri döndüm. Uğraşamam bu HGS ile.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------

o gişedeki açılıp kapanan alet işte neyse adı :)

Marmarada yok öyle bir şey, İzmirde mi var ?

Köprülerde yine sıkıntı yok, okumasa bile plakadan buluyor ve ceza yazmıyor. Ama TEM'de çok güzel yazıyor valla.. Geçene hafta iki kere aynı şey oldu, Şekerpınar gişelerde okuyor, Çamlıca gişelerde okumuyor ve ekranda yazan 165,00 TL ceza?!

Bugün aradım sordum ne olacak bu cezalar diye, hattaki kadın "Bahsettiğiniz geçişler görülmüyor, ceza olarak da yansımamış" dedi.. İnternetten kontrol ettim, cidden oraya da yansımamış. Aklım almadı. Birkaç ay sonra cezaları x10 yapıp bana birkaç bin TL geçirmezler inşallah..

Ewet arkadaşlar motosikletler içinde hgs kartları çıkmaya başlamış galiba. Bir yerde gördüm bilgisi olan var mı özellikle istanbuldaki arkadaşlar kullanan vardır

Ewet arkadaşlar motosikletler içinde hgs kartları çıkmaya başlamış galiba. Bir yerde gördüm bilgisi olan var mı özellikle istanbuldaki arkadaşlar kullanan vardır

Ben dediğiniz HGS modelinden kullanıyorum. Kartı koymanız için yapışkanı üzerinde olan bir materyal veriyorlar fakat ben bir türlü o şekilde okutamadım en son boynuma taktım yine okumadı. Web sitelerinde yer alan numarayı aradığımda motosikletlerde genel bir sorun olduğunu ve bir çözümü olmadığını söyledi yani her geçişten sonra adamları aramanız gerekiyor aksi takdirde en uzun yol ücreti yada kaçak geçiş görünüyor(HGS kartınızda bakiye yok ise bu durum geçerli). Kısaca motosiklet kullanıcıları parasıyla rezil oluyor.:pr:

Neredeyse hergün köprü geçerim.
2013 yılı boyunca herseferinde OGS kullandım. Hep "DIT"ladı. Paşa paşa da ödedim.

Sonra polisin biri ceza yazdı. Hız cezası. "111 km/s" ile. "110" değil "111".
O gün bu gündür, yaklaşık 5 aydır, köprüye en fazla 15 lira para "kaptırmışımdır".

Çeşitli metodlar geliştirdim. Katlanır plaka dışında. Polis baktığında plaka var, ama kamera okuyamaz vs vs.
Ancak şu an kullandığım en etkili "BGS" yöntemi FSM için baltalimanı çıkışı en sağ gişe. Biraz geniş. Pusu atıp arabalarla yanyana geçiyorum. Kamyon otobüs varsa bekiyorum. Şans eseri okursa da plakadan düşer.
3 4 kere de plakasızken durdurmaya yeltendiler. O yediğim cezanın acısıyla yapıştırdıkça yapıştırdım.
Neyse işte hatalıyım, apaçiyim, kötü örneğim. Daha da para vermem köprüye.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
arkadaşlar 6. sınıf motosikletlere özel HGS çıkmış ,haydi hayırlısı

2014-02-18152104_zps2ebcea60.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar