Motosiklet için HGS

şimdilik değişiklik yok sinirlenmeyin.
hala resmi olarak 5 sınıf var ama tam türk işi 6.sınıf diye kart satıyor ptt motosikletlere.
ha 6.sınıf olur da çıkarsa ve indirimli geçiş vaadederse evet geçmekte fayda var.
bence 2 - 3 yıla yeni sistem geliştirip bizi bir kez daha silkelerler.
ogs/kgs/hgs derken gs li başka birşey gelir, malum 29 harf var alfabede.
her değişiklikte en az 10 lira etiket, cihaz vs hava parası alıyorlar, 18 milyon aracın %20si mecburen alsa mis gibi fonlama.

mart ayında sirkeci ptt ye motosiklet hgs kartı almak için gittim. Amacım 1. sınıf ta olsa bi hgs kart almaktı. motosiklet için 6. sınıf kart çalışması olduğunu ancak ellerine henüz kart ulaşmadığını söylediler. Farkı yoksa ben 1. sınıf da olsa alayım dedim. Nerdeyse yarı yarıya fiyatlandırma olacağını söylediler. Birinci sınıf almaktan vazgeçtim, halen bekliyorum. Alan varsa gerçek fiyatlandırmayı yazarsa sevinirim. Günümüze yakın zamanlarda olursa daha da kesin olur.

hsk

Otomobil ne ödüyorsa sende de o oluyor hiçbir farkı yok.

Az önce aldım ptt'den...

15 kart bedeli 35 dolum dedi...

50 TL çaktı sabah sabah...

Birde mail atım hgs, karayolları ve başbakanlığa...

Motosiklet ve Otomobillerin köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin aynı olması motosikletlerin otomobillere oranla yola verdiği zararın daha az olduğu düşünüldüğünde adaletsiz gözükmektedir.

Ben motosiklet sürücüsü bir vatandaş olarak 6. Sınıf olarak belirlenen ancak 1. Sınıf otomobillerle aynı parayı ödeyen Motosikletlerin köprü ve otoyol kullanım ücretlerinin yeniden düzenlenerek makul seviyelere çekilmesini beklemekteyim.

İyi çalışmalar dilerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:28 ----------

Sayın KEMAL TURGUT ,

Bimer Başvuru Numaranız :524705

Sayın : Kemal TURGUT BİMER üzerinden alınan e-mailiniz incelenmiştir. Motosikletlerin otoyol ve köprü geçişleri konusunda çalışmalar devam etmektedir. Bilgilerinize sunulur.

Var mıdır bir değişiklik? Sitesinde hala gözükmüyor 6. sınıf.

Açıklamaya göre yürülüğe girmiş olması gerek

http://www.motosiklet.net/forum/guncel-haberler/154961-otoyollar-ile-koprulerde-motosiklet-gecis-ucretlerinde-indirime-gidildi.html

%50 indirimli ödeyen var mı ? Uzun süredir motor kullanmıyordum dün gişelerden geçtim 6.sınıf hgs mle arabayla aynı ücret kesildi.Ama gazetelerde haber çıkmış artık %50 diye.

Motosikleti
Honda nc750x
bende 3 şubatta geçtim 6.sınıf hgs kartımla. 19 şubatta mesaj geldi bakiyemden 4.75 tl düştü.. nasıl iş anlamadım. aradım telefona çıkan yok .mail attım bakalım ne olacak.

Motosikletçi mi ? mahallenin fırlaması zaten çok para versin. vermeyecekse binmesin . istiyorlarsa benzini de düşürelim. hem ben geçen baktım bunlar en sağ şeritten de gitmiyor fuzuli yolu işgal ediyorlar. sanki motoru alırken ötv kdv ödüyorlar. şeytan icadı.

Motosikleti
Honda nc750x
diğer konuyada yazmıştım burayada yazayım.
03-02 de 6.sınıf kartımdan 4.75 düştü.
müşteri hizmetlerine uzun uğraşlar sonucu bağlandım .sövdüm saydım düzelttiler.
2.50 tl felan geri geldi.ayın 3ünde geçtiğim ücret 19 unda mesaj olarak bildirildi.sonrakiler ne olacak bakalım.

Arkadaşlar bende üzerinde 6. sınıf yazan arkasında animasyonu andıran motosiklet görseli bulunan bir kart aldım. Alırken bunu nasıl okuyacak motorda nereye koyacağım diye sordum. Oradaki yetkili bana evde bıraksanız bile olur. Plakayı okuyup bakiyenizden düşer dedi. Bende koydum cüzdanıma ve ilk denememi boğaziçi köprüsünde 26.12.2015 de yaptım 1.80 tl aldı. Birde 15.02.2016 da geçtim sabah 9 civarı onda da 2.50 tl aldı. Son geçişime bakmak açıkcası konuyu görünce aklıma geldi. Neden farklı aldı bir bilgim yok ve merak da ettim arayıp sormak lazım. :)

Benim plakayi pek okumuyor köprüdeki gişeler yada diğer gişeler ama Mahmutbey gişelerde 2.50tl almış mesaj olarak bildirdiler.Sürekli Boğaziçi köprüsü kullanmama rağmen hala ücret almadı.katlanır vs yok.İşime gelmiyor değil.

Arkadaşlar bende üzerinde 6. sınıf yazan arkasında animasyonu andıran motosiklet görseli bulunan bir kart aldım. Alırken bunu nasıl okuyacak motorda nereye koyacağım diye sordum. Oradaki yetkili bana evde bıraksanız bile olur. Plakayı okuyup bakiyenizden düşer dedi. Bende koydum cüzdanıma ve ilk denememi boğaziçi köprüsünde 26.12.2015 de yaptım 1.80 tl aldı. Birde 15.02.2016 da geçtim sabah 9 civarı onda da 2.50 tl aldı. Son geçişime bakmak açıkcası konuyu görünce aklıma geldi. Neden farklı aldı bir bilgim yok ve merak da ettim arayıp sormak lazım. :)

Arayıp sormanıza gerek yok çünkü ocak 2016 dan itibaren zam geldi geçişlere 6. sınıf 1.8 den 2.5 e 1. sınıf 3.25 den 4.75 e çıktı. Geçmişler olsun...

hgs 1 sınıf kullanan arkadaşlar var ogs değilde neden hgs tercih ediyorsunuz, arasında fark varmı? yıllardır arabada ogs kullandığım için motosiklet'ime de ogs cihazı aldım o şekilde kullanıyorum...

hgs 1 sınıf kullanan arkadaşlar var ogs değilde neden hgs tercih ediyorsunuz, arasında fark varmı? yıllardır arabada ogs kullandığım için motosiklet'ime de ogs cihazı aldım o şekilde kullanıyorum...

Ben hiç ogs kullanmadım ama ogs okumakta sorun çıkmıyordur herhalde. Hgs yapışkanından kullandım. Ne okudu nede kaçak geçiş cezası geldi neleşe geçmiş oldum.:pl: Bu sebeple ogs tercih edilmiyor olabilir.

6. Sınıf nasıl yok yaaa...benim 6. Sınıf hgs var motosiklette mersin adana arası 1.25 tl kesiyor..kimsenin s...ettiği flan yok yani size hgs veren bilmiyodur..

Dün 6. sınıf HGS kartımı aldım.

Beşiktaş posthanesi, ellerinde 6. sınıf kart olmadığını ancak Sirkeci posthanesinde (o bölgedeki posthaneler arasında) bulunduğunu belirtti. Sirkeci posthanesini arayarak durumu teyit ettim ve tramvaya atlayarak hemen gittim.

Biraz sırada bekledikten sonra, ruhsatımı ibraz ederek bir form doldurdum ve 10 dakika içinde kartımı alıp çıktım. Motorsiklet camına yapıştırmak için olan yapışkanlı karlığı da ücretsiz verdi.

30 TL zorunlu dolum, 15 TL de kart parası olmak üzere 45 TL verdim.

(NOT: Ben ordayken bir adam geldi. Oğluna alacakmış. Ruhsat var ise başvuran kişinin adına olması kaydı ile 6. sınıf kartı veriyorlar. Örneğin sizin yerinize babanız gitti, o plakaya HGS veriyorlar ancak başvuran kişinin ismi olarak babanız gözüküyor. Sistemden bakiye ve geçişleri kontrol etmek istediğinizde babanızın TC si ile giriş yapabiliyorsunuz. Yani kartın sahibi babanız oluyor ama plakanıza tanımlı oluyor.)

Bu 6.Sınıf HGS ile köprü ücreti ne kadar? Otomobil 4.75 şuan.

27. Şubatta 6. sınıf HGS ile otobana girip çıkmıştım 2 kere. Tabi yine okumadı kart, kaçak geçiş yazdı.
Hangi saatlerde girdiğimi çıktığımı 4 martta mail attım <[email protected]> adresine. Şunu yazmışlar bugün cevap olarak;
"Sayın İlgili, belirtilen tarihli geçiş bulunmamaktadır.İyi günler dileriz."

Tırsıyorum sonra 1000lerce lira ceza gelmesinden ama salak saçma sapan sistem 6. sınıf kartı görmüyor, çalışmıyor.

Hocam ben de geçtiğimiz cumartesi (5 Mart) köprü girişinden 6. sınıf HGS aldım. Geçişte kaçak geçiş yazdı ama E-Devlet'ten sorguladığımda geçiş ihlali bulunmamaktadır diyor. Bakiyemde de azalma yok :) Ama, aynen dediğin gibi içten içe tırsıyor insan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar