Selam dostlar,
Gectigimiz Ekim sonu eskiyen kaskimin yerine bir yenisini aldim Istoc, Ozen Motor'dan. Kask iyi bir marka olmasina ragmen 7 yasina girmisti ve artik her giyiste icindeki kaucuk malzeme toz halinde ufalanip kafama dokuluyordu. Kaski alip buyuk bir keyifle ofise dondum. Aksam Kurtkoy'de bir arkadasima gidecektim. Mesai bitiminde yeni kaski gecirdim kafama, atladim motora ve Kurtkoy'e gitmek uzere TEM'e vurdum. Kaski alirken bir de dizlikli Rev'it pantalon almistim. Boylece artik usumeyecektim. Gercekten de cok ise yariyordu. Tam bunlarin keyfini surerken, ve en sol seritten 120 ile giderken birden motor bagirmaya, motosiklet yavaslamaya baslayinca anladim ki aktarma kayisi ruhunu teslim etti. Suzulerek saga gectim ve motoru sehpaya kaldirdim. Tekrar bir inceledikten sonra teshisimin dogru olduguna karar verdim. Yapacak bir sey yoktu. Hemen bir cekici cagirdim. Yaklasik 1 saat soguk ve kuvvetli ruzgarda bekledikten sonra cekici geldi. Tabi cekiciler araba yuklemek uzere donanimli oldugu icin, yukleme isinin buyuk kismini benim yapmam gerekti. Evin onune indirip biraktik.
Motoru 2007 senesinde Marmaristen almistim. Kilometre saatine bakilinca kayis degistirme zamani daha gelmemisti. Ama benim de, servisin de atladigi nokta kayislarin bir de zamanla vasfini yitirmesi olayiydi. Sanirim kayis bu nedenle erken koptu.
Neyse, ben bunu yine de ihanet olarak degerlendirdim

Hani askeriyede cezali ucak, cezali tank vs olur ya

Mantiksiz ama fiiliyatta olan bir durum. Ben de ayni mantiksizlikla kendimi degil, motoru cezalandirdim. O gun bugundur tamire goturmedim.
Sonunda motorsuzluk gecen hafta canima tak dedi. Gittim Kardesler Motor'a, ABS'li olanindan bir tane aldim. Dun gece Salim Usta, bizzat kendisi, ta Goztepe'ye kadar getirip teslim etti. Bu sabah ilk seferimizi yaptik Goztepe - Maslak arasinda. Eski motorla et ve tirnak gibi olmustuk. Bununla da sanirim onumuzdeki hafta sonuna kadar ayni duruma geliriz. Farkli bir tecrubem olursa sizlerle paylasirim.
Eskisine gore daha iyi buldugum seyler sunlar:
1 - Selector icin ayri ve kolay kullanilan bir dugme olmasi
2 - Sinyal gostergelerinin daha gorunur olmasi
3 - Motor devir gostergesinin olmasi
4 - Surus pozisyonunun daha rahat olmasi. Ayrica bacaklari ileriye uzatabilmek de mumkun ama bu sabah onu denemek istemedim.
ABS'yi de denemedim.... once frenler ve lastikler bir forma girsin diye bekleyecegim.
Dun gece tek kare resmini cektim, onu da sizlerle paylasayim:
Selam ve sevgilerimle,
Sedat