- Konu Yazar
Belki çok arkadaşın başına gelmiştir, belkide bu işi beceren tek kişi benimdir bilemiyorum ama başıma gelen olay şöyle: Genelde motorun soğumasını beklerim brandasını örtmek için ama bazen özellikle akşam geç saatte geldiysem birdaha evden aşağı inmeye üşendiğim için nadirende olsa motoru stop eder etmez brandasını örtüyorum. Asıl çok ısınan siyah metalin üzerinde onun kadar ısınmayan parlak, koruyucu metale bile değmemesi için özellikle o kısmı bollaştırıp bırakıyordum. Hiç birşeyde olmuyordu. Ama geçen gece artık ben çıktıktan sonra rüzgarlamı oldu nasıl olduysa branda siyah kısma değmiş ve oraya yapışmış, kaynamış sanki. Orada yapışıp kalan brandanın plastik malzemesini çıkartmak için bir çözüm varmı?? Zamanla yanıp kendiliğinden dökülür diye bekliyorum ama hiç öyle görünmüyor. Yaklaşık 6 7 sefer bindim ama yapışıp kalan yer sadece karardıysa da dökülmedi. sıcakken kolay çıkar diye düşünüyorum ama yine fırça kullansam onuda eritir, metal telli fırça kullansam oda siyah yüzeyi çizer. Tecrübeli abilerden veya daha önce bu tip olay başına gelenlerden yardım bekliyorum. teşekkürler...