1- Ara sokaklara veya tenha yerlere bırakmayın. Her zaman göz önünde bulunacak, geceleri açık olan fırın, hastahane veya emniyet yakınları, metro giriş ve çıkışları, güvenlik kameralarının bol olduğu yerler... EN ÖNEMLİSİ MOTORU BIRAKTIĞINIZ YERDİR. Komşu kişler ile selamınız olsun, motorun size ait olduğunu bilsinler. Bir sıcak gülümseme ile motoru onlara emanet edebilirsiniz. Eski okulumda, İzmir'de iken komşum sebahat teyze vardı, kedileri bile kovalardı motorumdan. O zaman branda yoktu, kadın üstüne örtü örterdi. İnsan ilişkileri önemli :queen:
2- Ben 125 liraya dışı vinil kaplama ayrıca bakla bakla bükülebilen zırhlı-alarmlı çelik halat aldım. 1.80 metre olduğu için motorun şasesini herhangi bir yere kilitleyebiliyorum. Makasla kesmeden önce dışındaki kaplamayı ezmeleri lazımki çok uğraşmaları gerekir. Ayrıca alarmıda var.
3- Koltuk altındaki sokete takılı uzaktan kumanda ile motorun tüm fonksiyonlarını kullanabilen aynı zamanda 120 db sese sahip alarmlı, elinize koltuğa koymanız veya motoru hafiften titretmeniz yeter ötmesi için. Bunu devre dışı bırakması için önce alarm olduğunu bilip koltuğu sökmesi lazım, bu arada öter. Hadi koltuğu söktü aküye veya alarm kablosuna ulaşamaz çünkü alarm beyni tüm bunların üstüne monteli durumda.
4-Branda
5-Direksiyon kilidi
6-Ucuz bir android telefon alın, ayda 25 tllik sınırsız internet paketi yapın ve 6 dolar karşılığında followmee isimli programı yükledikten sonra sizin ayarlarınıza bağlı olarak motorun anlık veya geçmişe ait gittiği tüm güzergahları sadece belirlenen isim ve şifreyle takip edecek şekilde yerleştirin. Tel şarjı minimum 5 gün gidiyor. Zaten aküye bağlayın ve 2 günde bir marşa basın hiçbir zaman bitmez. 6 ayda bir batarya ölür en fazla
7- Kampüs içinde

burdanda gitmez umarım.
benden bu kadar, haa sorarsanız motor 2500 liralık. Yazın kısmetse SYM,CBR yada başka bir 250 lik alınca aynı sistemleri ona aktarmayı düşünüyorum.