Arkadaşlar merhaba. Ben de yaklaşık 1 yıldır xt 660 r kullanıcısıyım. Geçtiğimiz yaz güneydoğu anadolu gezisiyle başladım gezi maratonuna

xt 660 serisinin f/p anlamında seçim yapılabilecek en iyi makinalardan biri olduğunu düşünüyorum.
Önümüzdeki yaz nasipse iranı gezecez 2 motor. Bundan dolayı makinama bakım yapmak istiyorum.
-Dişli zincir takımı
-yağ,yağ filtresi,hava filtresi
- arka ön lastik
değiştirmek istiyorum.
Çok bütçemi zorlamadan bu değişiklikleri yapmak istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir. Bir de zincir - dişli takımını değiştirmek zor bir iş mi ? mümkünse kendim değiştirmek istiyorum.

Yahu bu başlık çok ölü, bir yazan bir daha yazmıyor... Size de merhabalar, ben de Ankaradayım :king:
Buraya takılmamın sebebi 6~8 ay kadar sonra motorumu satıp bir 660-X almayı planlıyorum. Çünkü o motor ile doğuanadolu taraflarını ve sonrasında
İRAN'ı gezmeyi planlıyorum. Daha doğrusu planladığım İran gezisi için en uygun motorun o olduğunu düşünüyorum
Tesadüf ki siz de benzer bir düşüncedesiniz.
Aradığınız zincir-dişli takımını sahibinden'den bulabilirsiniz. Ama ben olsam ebay yada amazon dan sipariş ederim kit olarak. Büyük ihtimal daha ucuza gelecektir ve gümrüğe takılmayacaktır. Geliş süresi 2-3 haftayı bulabilir ama anladığım kadarıyla aceleniz yok.
Dişlileri kendiniz sökebilirsiniz büyük ihtimal ama zinciri kapatmak yada açmak için özel bir aparata ihtiyacınız olacaktır. Öyle penseyle felan olmuyor, denedim

Genel olarak zor bir iş değil ama kalın zincirleri açıp kapatması biraz sıkıntılı.
Buarada dişli ve zinciri birlikte değiştirmenizi tavsiye ederim. yoksa ömürleri daha çabuk bitiyor. 2si de yeni olursa çok daha iyi olur.
Yağ ve hava filtresi için de bişey diyemiycem, yurt içinde eminimki çok rahat bulunur. Ama ben herzaman y.dışı almaya çalışıyorum. Daha uyguna geliyor.
Lastik olarak size "bütçemi zorlamak istemiyorum" dediğiniz için SAVA'yı öneririm. Arkadaşım enduro modelini kullanmıştı, çok memnundu F/P olarak. Bende de 17" asfalt lastikleri var, henüz deneme şansım olmadı. Modelleri;
Daha asfalta yakın sürüşler için;
http://www.savaturkiye.com/UrunDetay.aspx?UCD=Invader MC 30&UID=67
Daha araziye yakın sürüşler için;
http://www.savaturkiye.com/UrunDetay.aspx?UCD=Invader MC 24&UID=30