Motorsuzluk beni benden aldı, harbiden dağıldım !!
Biraz evel ustaya ulaşmayı başardım zaten, bla bla bla ediyor. Yarın gidiyorum almaya, akşam. Olsun yada olmasın, yok karbüratör ayarı kalmış da sadece felan filan... Dedim "en fazla 1 saat sürer yanlış mıyım, yarın geliyorum ben, bakarız..."
Lan speki en niye buralara kadar yazıyorsun da face'den cevap atmıyorsun :jocolor:
Sayın hocam senin motor ne oldu?
Yokarda mı kaldı?
usta 20lik diş mi çıkartıyormuş ne yapıyormuş??
Arkadaşlar sizi bilgilendirmek sanki boynumun borcu gibi hissettim, yazıyorum
Dün usta aradı beni, resmen gözlerim yaşardı :salut: Dedim ölmedin mi la sen
Neyse, şu naalet besleme manifoldunun su bağlantı yerinde birazcık su sızdırıyormuş. Yeni karbüratör için 2.el bir NX manifoldu bulmuştum. Ama termostat azcık küçük gelmiş oraya. Şimdi oraya uygun conta kesip hallecekmiş onu.
Motoru çalıştırmış, subap sesi yada garip bir ses yok diyor. Hala karb. ayarını yapamamış
Onun dışında fren merkezi değişecekti, ona bakacak. Değişmese de olur.
Lastikleri değiştirmiş ama akord ayarına gerek yoktu dedi :sunny: 15.000 km kullanımdan sonra o tellerin ayarlı olmadığına eminim, yanına gidince kontrol edicem.
Tek sorun ön dişliyi tutan kilit parçası. Orjinali neredeyse tamamen parçalanmış durumda ve aynısından bulamıyoruzale: Bu şekilde biraz idare etmez mi dedim, yok diyor, tek bir çentik tutunuyor şuanda dedi. Şansımı XR400 kilidinden yana kullandım, cmtsi teslim alacam. Bakalım uyacak mı.
Cumartesi motorun yanına gidicem, teslim alabileceğimi sanmıyorum. Ama belki bir test sürüşü mümkün olabilir. Gerçi heryer buz-kar... Nereye teslim alayım![]()
Valla babam da sizin gibi dışardan izleyip sinirleniyordu duruma, tamircileri de az çok bilir. Ben de geleyim bir bakayım diyip duruyordu. En sonunda bu cumartesi günü gittik birlikte, ki öncesinde epey sinirliydim ben ustaya, şöyle yaptı, böyle bitiremedi motoru diye dolduruşa getirmiştim babamı. Babamın yorumu "yok adam efendi adammış, biliyormuş da, usta yani bu işin...senin yapabileceğin bişey yok." oldu :cherry:
Hakaten de öyle gibi bir durum var karşımda. Motor komple bittiğinde başıma gelenleri anlatırım. Daha doğrusu motorun başına gelenleri...
Yalan olmasın da 1-2 haftaya çıkıyor motor sanırım galiba :queen: :queen:
Benim motor saçma sapan bir hal adlı iyice. Detaylı olarak anlatıcam ama şuanda yine küfür limitlerimi zorluyorum yani...