Dürüt ol, sonuna kadar eleştir falan dediğim hald ebir noktadan sonra yne yavşıyorlar.

Bir de kendi eğitildikleri tarihe kadarki bilgileri doğru sonrasını özellikle bak bu linkte böyle yazıyor ama diye vermeyince eski bilgileri ile knuşuyorlar. Mesela her seferinde bak şuradan deban 13 hazır template kurmuştum, bundan klonla diski şu kadar cpusu bu kadar falan yeni sanal makina yarat içine postgresql kur falan diye başlayınca ama debian 13 henüz testing, bu ortamda testing seviyesinde bir versiyon kullanmanı ayıpladım 35 yıllık tercübene yakıştıramadım diyecek oluyor, debian web sitesinden linkini verip debian 13 çıkalı bir yıl olacak neredeyse deyince haa tamam o zaman haklısın patron diyor.
Bizim işlerde artık basit bir kod yazıp çıkarmak iyice kolaylaştı ama bir ekosistem içinde düzgün çalışıp düzgün ölçeklenecek be sonradan bir şeyler eklemesi kolay olacak şekild eyazmak için hala ipini sıkı tutma gerekiyor. Bir de gitgide pahalanıyor, önceden bütün gün işimi yapardım gemini pro limitim yeterdi şimdi yarım günde bitiveriyor, basit kod düzenleme işleri için ekran kartı olan ayrı bir bilgisayarda yerel AI çalıştırıyorum da anca iş görüyorum. O zaman da onun yaktığı elektriği düşünmek zorunda kalıyorum.