rs 125'ler çok fazla hoşuma gitmeye başladı. detaylı şekilde yakıt tüketimi nasıldır bilgi vereblecek var mı acaba ? hız ve ses konusunda bire bir test ettimuzun vadede ve günlük kullanımda yakıt önemli birazda sonuçta . her ne kadar keyif makinası olsada...
100 kmde yaklaşık 7-8 litre yakar.
bu motoru çok araştırdım ama hala yzf r125 aprilia ve ninja 250 r arasında kararsızım aslında gönlüm bu motordan yana ama yedek parça sıkıntısı olucağını düşünüyorum istanbulda yaşıyorum bide bi arkadaş yazmış galiba 3 depoda 1 yağını falan değiştirmek gerekiyomuş bunlar zahmetli şeyler baya kullanan yada yakın zamanda kullanmış olanlar bilgilendirebilir mi ?
patronum aprilia rs 125 ile tmf 125 cc kategorisinde yarışıyor.
bi kaç resim atalım da konu canlansın.
rs ile ilgili sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim elimden geldiği kadarıyla...
Çevrende rs125 satan biri varsa yardımcı olabilirsin
Sahibindene sürekli bakıyorum ama alınabilir bir motor denk gelmiyor bir türlü, hatırlayan varsa talmacsi vardı ancak satılmış o.
2009 mavi ilan başlığıda tek talmacsi yazan mı yoksa bu kırmızı spain no 1 yazan mı ?
teknoali selam arkadaşım:
Bir şey sormak istiyorum,eğer mümkünse patronuna sorarsan çok memnun olurum.
Bu motordan bende kullanıyorum.2008 model,Rotax 122 motorlu olanından.
Yaptığım değişiklikler ise şunlar:
1-140cc. Italkit silindir piston ve üst kapak
2-34mm Dell'orto karbüratör
3-DID dişli seti ve zincir
4-Yarış krankı
(ingiltere den getirttim)
5-Pipercross hava filtresi
6-Italkit ateşleme seti
7-JollyMoto Komple Eksoz(Orta ve son susturucu ve ara boruları)
vs vs.
Şimdi sormak istediğim şu,
Orjinal karbüratörü 24mm ve üzerinde Tps sensörünün çıkışı için soketi var.Fakat 34 lüğün üzerinde yok.34 lüğü bu şekilde taktığında motorun arıza ışığı yanıyor çünkü tps nin fiş girişi boşta kalıyor ve beyin tps yi okuyamıyor.Tps:Throttle position sensor,yani gaz pozisyon sensörü.
Beyin yarış beyni,fakat bu şekilde sürdüğümde alt devirlerde saçmalıyor motor.Üst devirlerde tutamıyorsun zaten,malum.
Siz bu sorunu nasıl aştınız,yada patronunun bu konudaki fikirleri nedir,ne tavsiye eder.
Cevaplarsanız sevinirim..
teknoali selam arkadaşım:
Bir şey sormak istiyorum,eğer mümkünse patronuna sorarsan çok memnun olurum.
Bu motordan bende kullanıyorum.2008 model,Rotax 122 motorlu olanından.
Yaptığım değişiklikler ise şunlar:
1-140cc. Italkit silindir piston ve üst kapak
2-34mm Dell'orto karbüratör
3-DID dişli seti ve zincir
4-Yarış krankı
(ingiltere den getirttim)
5-Pipercross hava filtresi
6-Italkit ateşleme seti
7-JollyMoto Komple Eksoz(Orta ve son susturucu ve ara boruları)
vs vs.
Şimdi sormak istediğim şu,
Orjinal karbüratörü 24mm ve üzerinde Tps sensörünün çıkışı için soketi var.Fakat 34 lüğün üzerinde yok.34 lüğü bu şekilde taktığında motorun arıza ışığı yanıyor çünkü tps nin fiş girişi boşta kalıyor ve beyin tps yi okuyamıyor.Tps:Throttle position sensor,yani gaz pozisyon sensörü.
Beyin yarış beyni,fakat bu şekilde sürdüğümde alt devirlerde saçmalıyor motor.Üst devirlerde tutamıyorsun zaten,malum.
Siz bu sorunu nasıl aştınız,yada patronunun bu konudaki fikirleri nedir,ne tavsiye eder.
Cevaplarsanız sevinirim..