Aprilia Aprilia RS125

Benim de yakın zamana kadar ilk motorum olarak alternatiflerimden biriydi. Hatta alttaki ilandakine gidip baktım, inceledim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...emiz-aprilla-rs-125-full-dolu-51568245/detay/

Ama üzerine oturunca çok yatay bir kullanım pozisyonu olduğunu ve bana uymayacağını anladım. Tam bir pist yarış motoru. Şimdi Ninja 250R aldım ve çok memnunum.
Bir de motorun sesini önemsiyorsan, beklentini karşılamayabilir.

Benim de yakın zamana kadar ilk motorum olarak alternatiflerimden biriydi. Hatta alttaki ilandakine gidip baktım, inceledim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...emiz-aprilla-rs-125-full-dolu-51568245/detay/

Ama üzerine oturunca çok yatay bir kullanım pozisyonu olduğunu ve bana uymayacağını anladım. Tam bir pist yarış motoru. Şimdi Ninja 250R aldım ve çok memnunum.
Bir de motorun sesini önemsiyorsan, beklentini karşılamayabilir.

bende uzun süre aprilia kullandım,dediğiniz gibi oturuş pozisyonu tam bir pist makinası ama ses konusunda size katılmıyorum,bunlarda eksoz değil ses için hava filtresi değiştircen,k&n i bi tak bak bakim nası bi ses çıkıyo :) sanki dersin uzaktan 4 silindir makina geliyor

İlandaki motor nasıldı hocam ? herhengi bir problemi var mıydı ?
eleman neden satıyormus ?

rs 250'ler eski kasa ve benim begendıgım kasa 125lık kasası
rs 250ler turkıyede bı elın parmagı kadar bıle yok olanlarda eskı kasa
yenı kasası olsa, gorsem belkı dıcem ama yok

İlandaki motor nasıldı hocam ? herhengi bir problemi var mıydı ?
eleman neden satıyormus ?

Satan kişi de 4-5 ay önce almış, mekanikten iyi anlayan biriydi, kendisi üzerinde epey çalışmış. Oğlu için aldığı ama CBR 1000RR'dan sonra onları kesmediği için satıyormuş. Ancak her ne kadar ilanda hatasız ve kusursuz dese de 2009 model ve 9000km'deki bir motor için bana biraz yıpranmış gözüktü. Motordan çok da anlamam ama baştan söyliyeyim.
Kasası duruşu falan 600'lük makinalar gibiydi. Dediğim gibi ben üstüne binince, kullanım pozisyonu beni vazgeçirdi. Kendimi pist yarışçısı olarak yetiştirmeyeceğim için bana uymadı.

Satan kişi de 4-5 ay önce almış, mekanikten iyi anlayan biriydi, kendisi üzerinde epey çalışmış. Oğlu için aldığı ama CBR 1000RR'dan sonra onları kesmediği için satıyormuş. Ancak her ne kadar ilanda hatasız ve kusursuz dese de 2009 model ve 9000km'deki bir motor için bana biraz yıpranmış gözüktü. Motordan çok da anlamam ama baştan söyliyeyim.
Kasası duruşu falan 600'lük makinalar gibiydi. Dediğim gibi ben üstüne binince, kullanım pozisyonu beni vazgeçirdi. Kendimi pist yarışçısı olarak yetiştirmeyeceğim için bana uymadı.

anladım hocam
yıpranmamısını bulmak ımkansız gıbı bırsey
neden kalktı su makına anlamıyorum kı
hayallerımın makınası derken olaya bak
cbr 250 tarzı motorlara mı baksam acaba ? onlarda yarıs motoru gıbı degıller ise daha dık bır oturus pozısyonu var

2 zamanlı motor olarak Avrupa Birliği emisyon koşullarını sağlayamadığından dolayı 4 zamanlıya geçiş yaptığı söyleniyordu. Ben esasında şu ilandakini çok beğenmiştim ama gidip görmedim. Geçen aya kadar hala satılıktı. Hatta eski sayfalarda sanırım o arkadaşın yorumları da vardı... Eğer Aprilia almaya kesin karar verseydim, bu arkadaşın motorunu görmeye gidecektim. Rengi de çok güzel.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-rs-125-talmacsi-mavisi/detay/

2 zamanlı motor olarak Avrupa Birliği emisyon koşullarını sağlayamadığından dolayı 4 zamanlıya geçiş yaptığı söyleniyordu. Ben esasında şu ilandakini çok beğenmiştim ama gidip görmedim. Geçen aya kadar hala satılıktı. Hatta eski sayfalarda sanırım o arkadaşın yorumları da vardı... Eğer Aprilia almaya kesin karar verseydim, bu arkadaşın motorunu görmeye gidecektim. Rengi de çok güzel.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-rs-125-talmacsi-mavisi/detay/

gozumden kacmıs motor
hos motora benzıyor, ne yapıp edıp almalıyım bu motoru
cogu kısı baslangıc ıcın ıyı degıl dese de almam lazım cunku sureklı motor degıstırecek luksumde param da yok

rs 125 kullanıcılarına rastlamak samanlıkta aradıgın ıgneye rastlamak gıbı bırsey
yok mudur bu forumda bıze bılgı verecek ?

hangi motoru alıyorsunuz acaba ? hayırlı olsun ben vazgectım artık bu motordan :(( ama hayallerımde kalıcak

Evet artık bir Aprilia RSim var gerçekten mükemmel bir motor ve bir okadar yorucu ve motorda alt devir diyre birşey yok 8bin devirden sonra motor olmaya başlıyor. :)

Ben Çanakkale ilanındaki motoru aldım.

rs 125'ler çok fazla hoşuma gitmeye başladı. detaylı şekilde yakıt tüketimi nasıldır bilgi vereblecek var mı acaba ? hız ve ses konusunda bire bir test ettim :) uzun vadede ve günlük kullanımda yakıt önemli birazda sonuçta . her ne kadar keyif makinası olsada...

rs 125'ler çok fazla hoşuma gitmeye başladı. detaylı şekilde yakıt tüketimi nasıldır bilgi vereblecek var mı acaba ? hız ve ses konusunda bire bir test ettim :) uzun vadede ve günlük kullanımda yakıt önemli birazda sonuçta . her ne kadar keyif makinası olsada...

Kullanmadığım için net bişey diyemem, ama 250 lik Hyo yada Kawa lar kadar yakıyor yaklaşık olarak. Zamanında bende baya bir düşmüştüm peşine bu motorun.

---------- Post added at 09:22 ---------- Previous post was at 09:17 ----------

Kullanmadığım için net birşey söyliyemem ama yaklaşık olarak 250cc ler kadar (hyo ve Kawa) yakıyor. Bende epey peşine düşmüştüm bu motorun bir zamanlar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar