siz haklı iken sigorta şirketi sizi haksız yaptıysa ! Okuyun.

arkadaşlar öncelikle bir bayramgünü Normal şeritte ilerlerken park halindeki otomobil u dönüşüne geçti beni gördüğü halde durmadı ve ona arka kapıdan çarpıyordumki arka kapınin önünde çocuklarını Fark ettim ve frenlere abandim sonuç olarakta kayarak düştüm ama arabada çizik yok neyse Motorda hafif granaj çizikleri vs. Motorumun parçaları çok pahalı adam 100tl ödemeyi kabul ettiisede ben etmedim ve tutanak tuttuk Tabi herif aracı hemen çekti resimde çekemedik sigorta şirketi tutanağı kabul etmedi neymiş çarpmam gerekiyormuş ne kadar uğraştıysamda çalacak kapı bulamadim Internette gezerken SIGORTA TAHKIM KOMISYONU nu buldum sigorta şirketlerinin insanlara yaptığı haksız kararlara mahkeme olmadan 35tl karşılığında yeniden hakem heyetine Tabi tutuyor ve daha derin inceleme yapıyorlar Eğer siz haklı iseniz onlar bulup sigorta şirketini size parayı ödemeye mecbur bırakıyor öyle sigorta şirketlerinin astigim artık kararlarıni kabul etmek zorunda değilsiniz hele hele çok para harcayarak mahkemelerDE uğraşmayın neyse diyeceğim benim gibi mağdur olan varsa forumda tlf numaram var yardımcı olurum yeterki su araba kullananlar kendini birşey sanmasın sonuçta daha kırmızıda geçmişligim yok biz kurallara uyuyorsak herkes uysun bizim canımiz araba içinde olandan daha kıymetsiz değil

Geçmiş olsun tekrardan... Aslında şu sigorta şartlarını iyice araştırmak gerekli. Çarpmadan hasarı karşılamayacağız diyorsa, çarparız bizde arkadaş :pl:

Şu sigorta işini bi araştiriyim ben en iyisi :)

Arkadaş karşı tarafa çarpman gerekmiyor. Ben de benzer şekilde karşı araca çarpmadan o araç yüzünden motoru devirdim. Bankete sürten kafa göstergeyi pert etti.
Karşı araca dokunmadım fakat sigortadan 2300tl parayı hiç bir itiraz vs olmadan aldım.
Burada konusunu da açmıştım ki benzer bir olay başına gelen olursa konuyu bulup fikir alsın diye.4-5 ay kadar önceydi.

Adamın hatası sebebi ile maddi hasar aldıysan bitmiştir. Sonuçta sigorta çarpışma ücreti ödemiyor. Trafikte bir kişinin hatası sonucu karşı araca verdiği zararı ödüyor.

Bana da çarpışma olmamış alamazsın diyen 2-3 kişi olmuştu ve saçma gelmişti.
Yalnız burada mesele şu. Benim tutanağımda karşı tarafın ifadesi "Motosikleti fark etmeyip önüne kırarak kazaya sebebiyet verdim" şeklindeydi.
sizin de karşı tarafdan bu şekilde net ifade alarak suçu kabul eden tutanak tutmanız lazım

1_adam ifadesinde kabul ediyor ama cahil herif beni görünce kayarak düştü yazdı :( sigorta şirketinden şirketine Fark ediyor ödememek için takla atıyorlar gerçi iş mahkemeye intikal etse haklıyım sonuçta mobese var olaY Yerinde ama tecrübe oluyor bu işler öyle değilmiii "undocap" Kardeşim bir dahakine en ufak şeyde artık daha güçlü oluyoruz

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------

Onu yapacak insan evladı bulursa yapar.

aslında bize düşen anında olaY yeri resmi çekmek ve adam o Ifadeyi doğru vermiyorsa polis çağırmak

aynen öyle. araçlar kıpırdatılmadan foto almalısınız. karşı taraf işinize gelmeyen ifadelerle dolduruyorsa tutanağı anlaşamadınız var sayıp polis çağırın. gerçi polisin gelmeside baya pahalı haklıda haksızda alkol muayenesi vs. biraz soyuluyor.

Gecenin bir vakti park halinde duran arabamıza biri çarpıp kaçtı. Neyseki olaydan 1 saat sonra çarpan aracı bulup, karakola bildirdik ve çarpan kişi karakola geldi. Karakol aranızda halledin dedi. Kaza sonrası konuşmalar hep hallederiz ya, tamam tamam yarın ayarlarız, yarın raporu tutarız şeklinde oluyor.

Karakoldan sonra olay yerine geldik ve tutanağı doldurdum. Karşı taraf içinde özellikle "park halinde vuran araca heyecanlandığım için çarptım, suç tamamen bana aittir" yazdırdım. İmzalattım.

Ertesi gün olsa, malesef sen gelip bana çarptın diyebilecek insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu yüzden hiçbirşeyi kazadan çok sonrasına bırakmayın. Anında sıcağı sıcağına tutanağı tutturun, imzalatın.

Gecenin bir vakti park halinde duran arabamıza biri çarpıp kaçtı. Neyseki olaydan 1 saat sonra çarpan aracı bulup, karakola bildirdik ve çarpan kişi karakola geldi. Karakol aranızda halledin dedi. Kaza sonrası konuşmalar hep hallederiz ya, tamam tamam yarın ayarlarız, yarın raporu tutarız şeklinde oluyor.

Karakoldan sonra olay yerine geldik ve tutanağı doldurdum. Karşı taraf içinde özellikle "park halinde vuran araca heyecanlandığım için çarptım, suç tamamen bana aittir" yazdırdım. İmzalattım.

Ertesi gün olsa, malesef sen gelip bana çarptın diyebilecek insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu yüzden hiçbirşeyi kazadan çok sonrasına bırakmayın. Anında sıcağı sıcağına tutanağı tutturun, imzalatın.

çok Yerinde bi davranış olmuş tespitiniz başarılı ama ınan kaza sonrası soğuk kanlıligi kaybedince insan salaklasiyo bildiğini unutuyo kaza şok'u çok farklı bir psikoloji

çok Yerinde bi davranış olmuş tespitiniz başarılı ama ınan kaza sonrası soğuk kanlıligi kaybedince insan salaklasiyo bildiğini unutuyo kaza şok'u çok farklı bir psikoloji

Bu şoku yaşadım bir keresinde. Arkadaşımı trene yetiştireyim derken arkadan çarptığım minibüsün bilgilerini almadım. Hatta adamın telefonunu da almamışım. Tek bildiğim plaka ve marka :) 1 ay boyunca uğraştım adamı bulup ruhsat fotokopisi alabilmek için. Soğuk kanlılığınızı muhafaza edin. Bu tür durumlarda mutlaka arayıp, yardıma çağırabileceğiniz bir arkadaş edinin :)

mahkeme falan boş ver. olay cidden büyük olsa ve avukata gitsen sana ilk tavsiyesi anlaşabiliyorsan anlaş olacaktır.
eğer yaşın 25 26 altıysa bir büyüğün ile git güzelce konuş. beni görünce heyecanlandı nedir arkadaş adam pop star mı?
adam sinyal vermeden şerit değiştirdiği için benim olayımda haklıydım. eğer sende de böyleyse bunu tutanağa koy. adama da cebinden para çıkmayacak fakat senin cebinden para çıkacağını ahlaklı bi insanın doğruyu her zaman söylemesinin biz dürüst insanlar için önemli bir erdem olduğunu söyle.
çok ütopik mi geldi cümleler. kelimeleri çok dikkatli seçtim. karşı tarafa adam ol yalan söyleme tarzında değil yukarıda yazdığım tarzda konuşursan ve adamın cebinden bu sebeple direk para çıkmayacaksa çook büyük bir ihtimalle kabul edecektir. gerçekten kallavi bir hanzoya denk geldiysen senin şartlarda yapacak birşey yok

mahkeme falan boş ver. olay cidden büyük olsa ve avukata gitsen sana ilk tavsiyesi anlaşabiliyorsan anlaş olacaktır.
eğer yaşın 25 26 altıysa bir büyüğün ile git güzelce konuş. beni görünce heyecanlandı nedir arkadaş adam pop star mı?
adam sinyal vermeden şerit değiştirdiği için benim olayımda haklıydım. eğer sende de böyleyse bunu tutanağa koy. adama da cebinden para çıkmayacak fakat senin cebinden para çıkacağını ahlaklı bi insanın doğruyu her zaman söylemesinin biz dürüst insanlar için önemli bir erdem olduğunu söyle.
çok ütopik mi geldi cümleler. kelimeleri çok dikkatli seçtim. karşı tarafa adam ol yalan söyleme tarzında değil yukarıda yazdığım tarzda konuşursan ve adamın cebinden bu sebeple direk para çıkmayacaksa çook büyük bir ihtimalle kabul edecektir. gerçekten kallavi bir hanzoya denk geldiysen senin şartlarda yapacak birşey yok

Millet öyle düşünmüyor işte hocam. Sen cebinden para çıkmayacak diyorsun o kaza işlenecek prim tutarım artacak diye hesap yapıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar