motorun km saatini yuvarlak far uyumlu bir km saati ile değiştirdim. aldığım km saati orijinal, hondanın çin sundiro fabrikasından. bu saat motorun arjantinde satılan versiyonu ile aynı. yuvarlak far olarak da buradan rialli'den ybr farı aldım.
yetkili servis (anes, istoç) değişimi yapmayı istemediğinden oturduğum yerin yakınlarında tabelası bile olmayan bir motor tamircisi buldum. basit bir sök tak işi olacağını düşünüyordum ancak km saati ile beraber saatin bağlantı ayakları gelmemişti. usta becerikli bir adam çıktı. başka bir motorun bağlantı ayağından kesip biçerek ayak uydurdu. saat biraz eğreti duruyor gibi ama bu haliyle bile eskisinden daha güzel gözüküyor gözüme. etiketleri de söktüm. resimler aşağıda. bu haliyle tam retro, 80'lerden kalma bir görünüm oldu. motoru alma sebeplerimden biriydi.
pazar günü 1,5 saat süren yaklaşık 100 km'lik gezinti yaptım. bahçeşehirden köy yollarından çatalcaya sonra temden geri dönüş. eğer dikkatli dinlerseniz motorda titreşim var. yüksek devirlerde peglerde ve selede hissediliyor. ancak aralıksız bir saat sürdüm uyuşma hissetmedim. son hızda (100-105 km) aynalarda titreşim, görüntü bozulması vs yok.
köy yollarında iki köpek kovaladı beni, hele bir tanesi çok sinsiydi, yolun ortasında miskin miskin yatarken kalktı, sallana sallana kenara çekildi sonra birden üzerime koştu.

yakalayamadı ancak aynı yoldan dönmeye cesaret edemedim. çatalca'dan tem'e çıktım. motor tam gaz 100-105 yapıyor. ancak büyükçekmece rampasında hız 85-90'a düşüyor. motorun ideal hızı 80 civarı. o hıza kadar epey canlı etine buduna göre. ondan sonra nazlanıyor, rampada da güç kaybediyor dediğim gibi.
tem'de trafik yoktu ama rampada kamyon da sağladım, düzlükte beni kamyon da solladı. viyadüklerden vs geçtim. rüzgarsız bir gündü gerçi ama savrulma zorla şerit değiştirme vs olmadı.
vites sorununu bu gezide 1-2 kez daha yaşadım. 1'den 2'ye geçerken bazen boşta kalıyor. tekrar ikiye alıyorum tekrar boşta kalıyor. sinir bozucu bir durum. motorla ilgili tek sıkıntım bu. bu tür sıkıntılar yaşamamak için honda almıştım. bakalım rodaj bakımından sonra devam edecek mi ? belki debriyaj, vites ayarı gibi bir şey vardır.
merak eden arkadaşlar için motorla ilgili son durum bu.