Merhabalar, 28 yasındayım, makina muhendisiyim ve motorsiklet tutkunuyum ancak bu yaşıma kadar motorsiklet sahibi olmak kısmet olmadı, lakin birçok arkadaşın, tanıdığın motorlarında tamirat vs. yapma fırsatım oldu. Bu aralar ciddi düşünüyordum başlangıç yapmayı, geçen gün çok iyi tanımadığım bir arkadaşta gördüm bu cb125 ace modelini yakından bakma fırsatım oldu. Tipini, duruşunu, sadeliğini (aksesuar bazında), hafifliğini ve sınırlı motor gücü çok hoşuma gitti. Bu gecede internette biraz araştırayım derken tabi bu foruma denk geldim, bu tarz forumlara karşı olan önyargım aynen devam ediyor, buradaki topluluk beni haksız çıkarmadı. Yani burada diğer arkadaşların fikirlerini öğrenmek için yorumları baştan sona okuyorum ama, motorun ağırlığını sorgulamadan, kampananın çapına teknolojisine dikkat etmeden "abi disk fren olmadan olur mu?" tarzı yorumlar yapan insanların fikirlerinin gerçekten hiç değerlendirmeye almamam gerektiğini anladım. "Kampana fren mi kaldı?" malzeme bilimi diye birşey var herşeyin görünüşüne göre yorum yapılmaz ki teknoloji devrinde. Benim bildiğim motorun frenleme gücü belirli bir hızdan durma noktasına ne kadar sürede geldiğiyle ölçülür, burda bir sürü etken var bunları teker teker değerlendirip çamur atmak yerine Honda nın yapmış olduğu bir motorda bunun belirli bir standartta olduğunu varsaymak daha mantıklı olmaz mı yani?125cc lik commuter motorda dijital göstergeler devir saatleri vs nasıl sorgulanabiliyor anlamadım doğrusu. Çin malı çin malı deniyor bide zaten dünyada en kaliteli bildiğiniz ve hakikaten öyle olan markaların neredeyse tümü artık çinde üretim yapıyor buna hala nasıl takılıyorsunuz bunu da anlamadım. Bu kadar bağnazlıkla savunulan şeyler inanılmaz yani, hele ki bu yorumları yapanların çoğunun aktif motor kullanıcısı olduğunu düşünürsek. Fiyatlar hakkında Türkiye ye Türk lere haksızlık hakaret gibi şeyler söyleniyor. Benim elimde bugün yetki olsa arabalar için vergiyi zaten %5000 yaparım. Devlet vergiyi arttırdıkça piyasada q7 ler chayenne ler artıyor. Motorsiklet için vergilerde ne yazıkki buna paralel gidiyor. Görüntü tamam zevk meselesi, fakat bu fiyat aralığında bu motorun muadili olan abuk subuk çin markaları, aksesuarları ve süsüne aldanıp tercih eden zihniyeti aklım almıyor. Uzun lafın kısası burada bu kadar çamur atmaya rağmen aklı başında bikaç kişinin yorumu sayesinde tam olarak hevesim kırılmadı, o arkadaşlara teşekkür ediyorum bu başlık altında azınlık ta olsa en azından muhalif oldukları için. Ben büyük ihtimalle başlangıç için bu modeli tercih edicem.