Forever mondial diyosun yani-senin avatarındaki mondi,hangi testlerden geçmiş???:silent:
Tüm bu yazdıklarımın herhangi bir yerinde ben mondi dedim mi ? Yada herhangi bir çin malına övgüde bulundum mu ? Sadece kalite standartlarını anlattım. Evet Mondial sahibiyim, senin hala bağnaz bir şekilde savunmaya kalktığın şu kıçı kırık hondadan yedek parçası daha ucuz, motoru daha güçlü, daha fonksiyonel ve daha sağlam.
Tüm bu kanıya nasıl vardım biliyormusun ? Piyasaya sürüldüğü 2010 yılından bu yana bir kaç parçasının düşük kalite olmasından başka bir sorunu yok, bazı apaçi ruhlu arkadaşlar krank kırar piston patlatır ama fabrika 1 hafta 10 gün içinde onu da gönderiyor Garanti dahilinde.
Mondialin tüm motorları bir yana drift bir yana. Çünkü en güvenilir test olan kullanıcı testlerini geçmiş bi kere. Ama ben tekrar söylüyorum ben drift ile ace yi kıyaslamadım bile. Hemen bakıp mondi var diye buradan karalamaya çalışma. Bu motoru alırken yaklaşık 7-8 bin tl civarı bütçem vardı. Bu paraya alınabilecek tüm motorları değerlendirip benim için parçası ucuz, bol bulunur, alırken ucuz satarkende kılına çöpüne bakılmayacak bir motor arıyordum. 2750 liraya bunu aldım. Ne cbf, ne cb nede ybr almadım. 8 bin tl ye 2. el CBR yada hyo da alabılırdım ama kendime güvenemedim. Şu andan itibaren yine aynı miktarda param var artık tecrübemde var ama gidip yine hyo yada cbr almayacğım. Bu motoru sattıktan sonra alsam alsam ya kawasaki alırım yada suzuki alırım. Onları alacak para var mı ? yok. O zaman geri kalan cbr, hyo, ybr veya cbf gibi motorların benim için driftten çok bir farkı yok. Kimisi biraz daha tipli, kmisi 15 km/h daha hızlı gidebiliyor. Ama en ufak bir kazada benim başıma açacakları masraf vb düşünülünce hiçte almak istemiyorum.
Uzun lafın Türkçe'si Hocam, Ben bilinçli bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum. Pejo 103 te olsa bazı yönleri benim motorumdan iyi olabilir, bazı yönleri kötü aynı ace, cb ,ybr veya cbf te olduğu gibi. Parası anca buna yetmiş yağız anadolu apaçisi falanda değilim. Forever Mondi deme gibi bir tutumum hiç yok. Bu motoru alırken forumlardan okuduğum bilgiler dahilinde aldım ve şimdide istiyorumki birisi ace almaya niyetlenirse bu motoru alınca nelerle karşılaşabilir onları bilsin. Ama gider mobylette alır ama CBR 600F alır.