tenere 660 değil de 1200 super tenereye lafım yok. uzun zamandır bu tarz motorlarla haşir neşirim. bir ktm gelir saygı duyarım, super tenere gs ailesi onlara saygım var güzel aletler kullanma fırsatım da oldu bir çoğunu crosstourer kullanmadım onu merak ediyorum.
haa

afrika twin harika motordur ama piyasada kalmadı kalanları da sahipleri satmıyor. transalpleri de kullandım 650 ve 700 ünü. inan hiç memnun bırakmadı. asfaltta gitmiyor zaten makina 130 km çıktığında önü öyle bir dalgalanıyor ki üstünü görmek istemiyor aletler. jantlar tel ta cılar daha iyi diyor arazi için. ne yapacaklarsa yamulsa jant? ya da yolda bir çivi girse tekeri söküp lastikciye mi gidiyorlar dağ başında? benim lastiğim patladı sıktım spreyi 100 km ötedeki lastikciye kadar birşey olmamış gibi gittim. çevremde bir tane araziye çıkmış transalp görmedim çıkacak adam alır 125lik 250lik ktm dağ taş çıkar o kadar ağır makina ile cross yapılmaz zaten. ha illa 600 cc civarı olacak derse f650 harika motor ve daha uygun fiyatı veya daha pro olan kawa klr 650. 5 vites zaten motor hp düşük, devamlı 6. vitesi zorluyor ayağım ama yok öyle bir vitesi

geçen sene de seninle bu tarz bi konuda tartışmıştık o zamanlar ta kullanmamıştım, şimdi ikisini de kullandım.
bir gün vstrom tr toplantısına gelirsin hocam vstromu kimler tercih ediyor görürsün, hatta gel sana bir vstrom verelim şöyle bir dolaş gel bir daha transalpe yüzün gülerek binebilecek misin çok merak ediyorum. transalp kullanıp vstroma geçen sayısız adam biliyorum. neden ucuz geçiş motoru gibi enduroda transalp ve genelde memnun kalmıyor kimse.
bu arada kimse benim söylediklerimi dikkate almasın gitsin satın alacağı motoru kullansın. önce bir transalp kullansın sonra vstrom kullansın arasındaki farkı kendisi görsün. yukarıda yazdıklarım tamamen benim görüşlerimdir. şuan etrafta motor bakıyorum ama istediğim motorlar genelde 40bin tl ve üstü o yüzden "3. KEZ" vstrom alacağım sanırım. kullanıp memnun kalmayan bir insan görmedim.