Merhaba arkadaşlar,
başıma bir iş gelmeyecekse, ben bu motoru bugün satın aldım. teslimat önümüzdeki cumartesi. izlenimlerimi o zaman yazacağım.
"üzerine x koyaydın da y alaydın" diyen arkadaşların tamamına hak veriyorum. ancak y yerine bu motoru almak için sebeplerim vardı. yazacağım:
1- acemiyim, becerikli bir adam değilim. yani elimden gerilen zinciri germek, düşen vites kolunu sıkmak, zırıldayan plastiğin arasına plastik sıkıştırmak gelmiyor. o yüzden güçsüz de olsa, bana bu tür dertler yaşatmayacağını düşündüğüm bir markanın olabilecek en ucuz motorunu tercih ettim. yamaha'nın, kawasakinin hatta hyosung'un böyle bir motoru olsaydı onu da düşünürdüm.
2- acemiyim, "bunu alana kadar üzerine hiç para koymayaydın da şu markanın ikinci el bu modelini alaydın" diyen arkadaşlar için söylüyorum. ikinci elden, motordan anlamam. satıcıyı yetkili servise götürmeye ikna etmeyi, bu iş için zaman ve emek harcamayı istemedim. yoksa 3-4 yaşında bir cbf 150'yi aynı paraya ve hatta daha ucuza almak mümkün.
3- acemiyim. eğitimlerde (honda gs1, honda gs2-hazırlık) cbf'nin hızlanması beni heyecalandırdıysa, bu hayli hayli yeter diye düşündüm. en azından 5-10bin km.
4- acemiyim
5- acemi olayım olmayayım, o retro ve minimalist görüntü hoşuma gitti. tipini beğendim yani. zevk meselesi. bu konuda itiraz etmenizi beklemiyorum: )
6- hem acemi hem fakirim. bu motor işi bana uygun değilse, yani 2 ay sonra kaskı, montu, eldiveni, motoru toptan satmam gerekirse, olabildiğince az zarar etmek istedim. yani aranızdan bu motora bir alıcı çıkar herhalde. "sahibinden tertemiz, servis bakımlı. emsalsiz, istanbulda tek"
7- hem acemi hem yaşlıyım. 40 yaş bunalımını atlatmak için aldığım motorun karımı kızdıracak kadar pahalı olmasını istemedim. hem motordan önce koltuk takımı ve buzdolabi lazım. ayrıca 3 yaşındaki oğlum, broşürde göstediğim cb125e ve bu motor arasından, bunu seçti. "bu güzel baba"
inşallah 80-90 yapıyordur. ben yapacağını düşünüyorum. yapmasa bile motor son hız değil tork için dizayn edilmiş gözüküyor teknik verilere göre. düşük hızlarda kullanması zevkli olacaktır sanıyorum.
zevkli değilse de nasolsa sizlerden birine satarım
merak edenler için, liste fiyatından aldım. şimdiye kadar 4 tane araç satın aldım. hiçbirini liste fiyatından daha düşüğe satın alamadım. alnımda benim göremediğim bir enayi yazısı var herhalde.
beni izlemeye devam edin. önümüzdeki hafta izlenimler bu köşede.