Abi hem f noktasını hemde uzun bir tornavida ile üst noktayı kontrol ettim. Zaten topladıktan sonra bir sıkıntı yoktu abi. 50 km yol yaptım. Güç yine muazzamdı. Birden sente kaçtı.
ya zincir uzamış veya zincir baskısı şıkışmış tam basamadı.veya zincir gergileri aşınmış.bunları kontrol et .yine ugraşma derim.
---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 11:51 ----------
tam ortada kaldım kayışmı zincirmi , kayış yeni sıfır kime satacam zincir alsam !!! tamda ekonomik durumlar bozukken , bu sene sezonu erken kapatacaz anlaşılan
ekonomi bozuk olunca kayışta yeni olunca AKLA EN AZ MASRAF kasnak değiştirmek geliyor.Bir süre daha idare edecek durumun olursa ani kalkış aşırı hız yapmadan kullan belki idare edecek kasnak çıkar, bu arada kayışıda satlıga çıkar belki alan olur kesin çözüm olan zincire geçersin.
adaşımın çalışmaları inşallah netice verir. Ancak benim kayışa olan güvenim sarsıldı.
avantajı bakımsız olması yag olmaması ama pahalı ve sert çisimlere karşı dayanıksız 500 km deki motorun kayışını vida delmesi sonucunda değiştirdim.Çakıllı bir yolda çakıl taşının araya girdiğini düşünürsek sıkıntı olacak.
Orjinal den biraz fedakarlık etmiş olacagız ama daha güvenli olacağını düşünerek bu modifeyi yaptım.Ayrıca ön dişliyide biraz farklı takarak 6 cı vites kolaylıgınıda pratik olarak elde etmiş oluyoruz.
yaglamayada özel üretim otomatik yaglama sistemi koyarak çözümü artırmış oluyoruz.
zincirin ilk montaj maliyeti sadece kayış fiatına geliyor yaklaşık daha sonra aşınma durmuna göre sadece zincir le veya takım olarak değiştirmek kayışın yarı maliyeti.
Kayış aşınca kasnakta değişmesi gerekiyor.toplam maliyet kore fiatları ile doların artışıyla 1000 tl yi buluyor kanuni fiatı ise 1400 zü geçiyor.
ASLINDA bu 2 sistemde eskidi motorlarda yeni bir aktarma organı kullanmak lazım diye düşünüyorum.