Problem :FATAL ERROR!!! imdaatttBeyler motor sürekli stop ediyor!! Rolantisini yükseltmem mi gerekir? Motor ısınmışken ışıklarda durduğumda hoooppppp stop ediyor.. Dün akşam ortaköyü trafiğinin içine ettim bu yüzden
Ne olur sadece rolantiden olsun problem!!! Birde bakım zamanım geldi dün akşam halledeyim dedim ama ucu açık 22 anahtarla alttaki yağ tahliye somununu açamadım. Sıyırmasından korktuğum için debelenmedim anahtarla.. Yıldız anahtar işimi görür mü?
Bakımım bir 150 km falan geçti.. Aşırı titreşim başladı birde viteslerde hafif problem oluyor gibi ama bu psikolojik de olabilir.. Bunun nedeni artık iyice pislenmiş olan yağ olabilir mi?
Bizim motorlarda, rolantiyi, motor soğuk veya tatlı sıcak iken ayarladım zannedersin fakat, biraz yol yapıp kızınca, duruşlarda stop etmeye başlar. Bu rölantinin az olduğunu gösterir. Gerçek rölanti ayarını yoldan gelince kızgın iken (mümkünse sıcak bir öğlen saati) yapın. Kontrolünü de şöyle yapın. Düzlükte hızlanın, sonra ışıkta durmuş gibi birden durun. Stop etmiyorsa Ok dir.
Bana 1400 civarı iyi geliyor.