@hissizadam
öncelikle geçmiş olsun gerçekten hoş bir durum değil bende buna benzer ciddi bir kaza atlatmıştım çarpışma şeklinde insan diyemediğim genç biri sol şeritte ilerler iken bir anda sağdaki sokağa girmek için arabayı üstüme kırmıştı vs vs vs ve hayatımda ilk defa korumalı montum üzerimde değildi sonuç omzumda bir ömür boyu kalacak bir iz veya kendi canımı sıkmamak için apolet dediğim yara...
ehliyetinin olduğunu varsayıyorum ve korumalı kıyafetlerin ne kadar önemli olduğunu anlamışşındır umarım 2 sokak gidecek olsam bile giyiyorum normalde ve hayatımda yaptığım ilk yanlışın bana dönüş şekli böyle oldu
Selamlar. İlk olarak geçmiş olsun diyorum konu sahibine.
hisvarlar hocam bence yanlış düşünüyorsunuz her 600 lükle başlayan insan öğrenemeyecek,kaza yapacak diye bir kaide yok.misal ben hd 883 le başlayacağım, arkadaşlarımın çoğu iron 883 tarzı yüksek cc li motorlar ile başladı. ve gayet iyi sürüyorlar. fakat ehliyet almadan scooter tarzı motorsiklet sürdüler ehliyet aldıkları gün altında hepsinin iron vardı. yaklaşık 1-2 ay site içersinde trafiğe kapalı mekanda sürdüler ve 2 ay sonra trafiğe çıktılar. chopper tarzı motorlara uyum sağlamak biraz kolay diye düşünüyorum. fakat super sportlarda ben korkarım, süremem. ss alacaksam maksimum 125 olurdu..
konu aslında 600 veya 1000cc motorla başlama mevzusu değil
hepimiz insanız ve kendimizi mutlu eden mutlu kılan egolarımız var
önemli olan egolarımıza ne kadar sahip olabildiğimiz ne derece kontrol altında tutabildiğimiz
forumda 600cc ile başlayan ve hiç kaza yapmamış 1 bilemediniz 2 kişi bir ihtimal bulabilirsiniz
peki ya diğerleri ? ve hiç tanıyamayacağımız diğerleri ? motorculuk hayatı başlamadan bitenler ve bir daha asla tanışamayacağımız diğer güzel insanlar ?
motora her bindiğimde kendime şunu temkin ederim
ben bu motora her şeyi yapabilir ve yaptırabilirim!!!
peki motosikletim bana neler yapabilir ???
olaya bu yönüyle bakmak gerek... her ne kadar 3 senedir istisnasız kullandığım motorum olsada her gün bunu söylüyorum her gün kendime bunu hatırlatıyorum.
istanbul gibi bir yerde kimse mükemmel sürücü olamaz çünkü kimse bir şekilde tam adabı ile kurallara uymuyor kendi kendine gelişen bir kurallar zinciri olsa bile olan şey bu
ticari araçların bizleri bir sinek gibi görmesi de cabası....
Öncelikle geçmiş olsun.
Şöyle bir düşündüm de, 10-15 metre mesafe bana 30km ile gidiyorken durmak için yeterli bir mesafe gibi geldi.
Anlattıklarınızdan tam bir sonuç da çıkaramadım. Yani siz taksiye vurarak mı düştünüz, yoksa taksinin fırladığını görüp panikle frenlere asılarak veyahut başka ters bir şey yaparak mı?
Ne olursa olsun, mücadele etmekten vazgeçmeyin ve sonucunu burada paylaşın.
Kaldirima park etmis taksici ne kadar kurallara uygunsa,
sinyal vermeyen taksici o kadar kurallara uygundur.
yani bir kuraldisi duruma uyanamayip, baska bir kuraldisiliga sasirmak enteresan bir durumdur.
Bir taksinin kaldirima park etmis olmasina sasirmayip,
sinyal vermeden yola firlamasina neden sasiriyorsunuz?
önleminizi alacaksiniz.
Yoksa 3. sayfa haberi olmaktan öteye geçmezsiniz.
ilkay abinin umarım ne demek istediğini anlamışsınızdır
son olarak tekrar geçmiş olsun umarım en kısa zamanda yaraların ve motorun iyileşir tabii içindeki acıda nasıl birşey olduğunu az çok hepimiz yaşamışızdır sanırım