Yan ayak kapalı ise çalışır. Yan ayak açıksa ancak vites boşta iken çalışır. Tabi enjeksiyonlu modellerde hertürlü debriyajı çekmek gerekiyor o malum.
mesela yolda giderken ya da kalkışta istop etti(acemilik ya
Yan ayak kapalı ise çalışır. Yan ayak açıksa ancak vites boşta iken çalışır. Tabi enjeksiyonlu modellerde hertürlü debriyajı çekmek gerekiyor o malum.
5 liraya bi çin malı motorun debriyaj müsürü uyuyor. ben aldım kendim taktım cok basit
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:58 ----------
4 binde bir yapıcam üstat. aldım tüm malzemeyi 12 saat çalıştığımdan fırsat bulamıyorum.
mesela yolda giderken ya da kalkışta istop etti(acemilik ya) debriyajı çekip bassak marşa çalışır yani ?
Arkadaşlar herkese selam.2010 model enjeksiyonlu s&t kanuni gv 250 motorum var.motoru 3000km de iken aldım şu anda 9000i devirdim.motor arada bi stop ediyor.mesela sürüş esnasında trafik lambasında durdunuz.yada ilk çalıştırmada (motor soğuk iken) motor tekliyormuş gibi oluyor tam o esnada gaz kolunu çevirince stop ediyor(bekleyincede tabi) onun haricinde bi sorun yok.2 kişi 140 gördüm.bide kaç oktan benzin almalıyım.uzun yolda 97 şehir içi 95 al diyenler var.
arkadaşlar selamlar. gv 250'min gidonunu yükseltmek istiyorum. gidon yükseltme aparatımı kullanayım yoksa gidonumu değiştireyim karar veremedim. mct 250 gidonu fiyat olarak uygun. 50-55 tl arasında. yüksekliğide makul. fakat highway hawk vs baya pahalı. forumda buna benzer bir şey deneyen arkadaşlar var mı merak ettim.
bakımı kendin mi yapacaksın kolay mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ltWMhF61_jg
yağdeğişimi kolay görünüyor. en sonda da motorun kartal kanatlı hali var. Geçenlerde biri sormuştu belki fikir verir
Bu aksam da bana motor bulamadiniz yahu( hadi arkadaslar tam destek hep destek bana 15.000 km alti 2010 ustu bi gv250 hadi
![]()
herkese selamlar
2.eline 7 milyar verip düzgün max 10binde bir motor almak mı ?
2 milyar daha ekleyip 2013 model 0 almak mı daha mantıklı?
o tarz aksesuar taktırmayı açıkçası düşünmüyorum en çıplak hali en güzel hali benim için.Fakat arkamdakini düşünerek bir sissy bar almak zorunda kalabilirim2.500 liran daha varsa elbette sifir daha iyi(garanti vs.) benimd eelimde olsa sifira girecektim giremedim... 7.500 e duruyorum.
Ancaaak; sissy bar,koruma demiri,canta, on cam da taktiracaksin ve o masraflari da hesapla, ikinci elde de onlar takili oluyor. Ama tabi bunlari kredi kartina taksitle de alabilirsin o da ayri konu...
temiz ise ikinci el
yok değil ise al sıfırı bin.
hayatım boyunca hiç sıfır araç almadım gerçi çok araç da almadım ama...
o tarz aksesuar taktırmayı açıkçası düşünmüyorum en çıplak hali en güzel hali benim için.Fakat arkamdakini düşünerek bir sissy bar almak zorunda kalabilirim
Açıkçası 0 'ın taksit imkanı cezbediyor beni.Ayrıca alacağın ikinci el ne kadar temizde olsa illa bir yerinde ufak çizik yıpranma vb bişey olacaktır diye düşünüyorum.Düşünsenize parlıyacak motor km0 rodajını sen yapıcaksın en başından itibaren senin olucak bütünüyle![]()
Sol tarafta debriyaj müşürü var, onun kablosunu kestim bağladım biribirine. Şimdi viteste boşta her türlü çalışıyor da ben her şekilde debriyajı çekiyorum. Temassızlık yapmıştı bir ara şerefsiz bir de boştayken de çalışmıyordu iyi oldu.![]()
taksitimkanı doğruama unutma ikinci el nasip işi ben daha önce de yazdım 800 kmde aldım. Koruma demiriolmadan olmaz. bir de rüzgarlık. Ben bir türlü alamasam da almak şart. Çanta da bir şekilde lazım oluyor inan. kilit desen ayrı masraf. HASILI MOTOR GÜZEL ŞEY ARKADAŞ YAbu sonuca nasıl bilmiyorum
ama öyle yani![]()
üstat bakımı kendim yapıcam. zaten mesleğim bu. Teknisyenim. aracımın bakımlarınıda kendim yapıyordum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------
üstat.. sigortası vergisi alımı satımı, aldıgın gibi için rahat etsin diye bakımı (sonucta sıfır almıyoruz) vs 1000 Tl gidiyor zaten. bütcen düşükse bu kadar km ve model olayına takılma.. silindir üst kapaklarda terleme yoksa.. sogukken egzozları tıkadıgında egzantrik zincir sesi yoksa.. elektrik tesisatında büyük bir arıza yoksa.. kısacası temiz bi 30bine gelmemiş düşük model bi gv yi alıp kullanmayı düşün.. bu makinalar gercekten düşündüğünden daha kaliteli makinalar.. bilinçli kullanıcıysa 50 binde bi egzantrik zinciri ve debriyaj değişimi ile ne km 'ler yapar bu makina.. bütçeni motor için zorluyacaksın ee? sissy bar.. ön koruma.. cam.. çanta.. (koruma ekipmanların olduğunu var sayıyıorum..) daha cok zorlanacaksın yani..
DİP NOT : SİS FARLARIMI SORAN Bİ ARKADASIM VARDI. GECE GECE 4:30 DA SEHİR DIŞI YOLDAYDIM. SİS FARLARI GERCEKTEN COK İSE YARIYOR GECE.
sonunda motora bir aksesuar aldım armoda ar 750 çanta yarın öbürgün gelir montajı konusunda yardımlarınızı alıcam ha :bounce: ona göre :queen: