Motosiklet kullananların diz sağlığı sorunu ?

Arkadaşlar Dealim Roadwin 250 Race motorum var ve bugün motora binerken bir abi ileride dizlerinden çok sorun yaşıyacaksın tarzı konuştu .. Forumda araştırdım kimisi dizliklerin faydası yok falan demiş .. Bu konuda ben çok bilgiliyim sizi de bilgilendireyim diyen bir forumdaşımız varsa çok memnun olurum .. Saygılar ..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
dizlerden çok rüzgar yendiği için ilerde romatizma yapıyormuş öyle deniyor..

farkedermi söylesenize motor tutkusunu engellemeye ? :thumleft:

Dızlık cok faydalı , ruzgarı engellıyor , sıcak tutuyor , ama en saglamı pantolon , oda yazın bunaltavılıyor .
Ben dızlıklerI cıkardımmı kendımı cıplak gıbı hıSsedıyorum , dızlerım cok cabuk usuyor

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Motosikletle 30 küsür yilimizi dolduruyoruz.
Bir sürü sikayetimiz var ama dizler yerinde duruyor.
En ufak bir sorun yasamis degilim.

F54

bende dizlik takıyorum takmadığım zaman sanki dizlerim üşüyor

Simdi sunu anlamadım .. Dizliği motoru kullanırken takmadığınızda mı üşüyor gibi hissediyorsunuz ? Yoksa normal otururken bile takmadığınızda üşüyor gibi hissediyor musunuz ?

dizlik olmazsa olmazı. heleki uzun yol yapıyor veya kışında kullanıyorsanız. hem düşme anında dizi korur hemde soğuğa karşı faydalıdır.

Valla kışın da kullanıyorum .. Alayım bir dizlik .. Sağolun ..

merdiven cikarken benim dizlerden bir cikirdama sesi geliyor.
Onun haricinde hic sıkınti yok.

dizleri bilmem de apaçi arkadaşların ileri de böbrek sorunları yaşama olasılığı çok yüksek !

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dizden sorun yaşayan motorcu gider maxiscooter alır , diz sorunu kalmaz.Motorculuğa engel değil.

ben yaz kış don giyiyorum termal olanlarından bir de yazın bile 3 km üzeri yolculuklarda kışlık pantolonu giymeden yola çıkmıyorum.yaz kış kot pantolonla motora binersen illaki ilerde sorun olur ama kendini korursan sorun olmaz.

Valla kışın da kullanıyorum .. Alayım bir dizlik .. Sağolun ..

ne ettin sen yaw he biz bu kadar kişi sadece kışın takmak için dizlik kullanıyoruz le ilahe :)
arkadaşım dizliği hergün kullanırsan onun rahatlığına alışıp bacağına dizine soğuk direk vurmadığı için üşüme olmuyor ama sen 1 ay dizlik kullanıp 1 gün kulanmadığında o gün sıcak banyodan çıkıpta dışarıda karın içine çıkmış gibi üşüyor dizlerin :)

Simdi sunu anlamadım .. Dizliği motoru kullanırken takmadığınızda mı üşüyor gibi hissediyorsunuz ? Yoksa normal otururken bile takmadığınızda üşüyor gibi hissediyor musunuz ?
Motor kullanırken dizlik yoksa rüzgar üşütüyor. Motorsuz sıkıntı yok. Bugün dizlik olmadan kullandım ve yine dizlerim üşüdü :)

Yazın uzun yolda kışın ise devamlı dizlik takarım :cat: -ama sadece 2 yıldır- 24 yıldır motor kullanırım henüz dizlerden bi alarm gelmedi :cat:

Dizlik uzun yolda hakket çok faydalı, Ben 300 km yola cıktığım da yolda öndeki kamyondan dizime taş geldi acısından 20 dakika yola devam edemedim.

şu uzun yolda dizlik takan arkadaşların (ki dizlik genelde pek iş yapmaz kot pantolon üzerine giyildğinde) , gittikleri uzun yol ile 2 sokak aşağı gitmek arasında geçirebilecekleri basit ama diz için etkili olabilecek dünya çeşit kombinasyondaki kazaların ne kadar farklı olduğunu merak ediyorum.

hea konumuz soğuksa, yaz kış korumalı motosiklet pantolonu giyin(sürtünmeyle yanmayacak,yırtılmayacak kumaştan olsun) diz korumaları sürüş boyunca dizinizi korur, düşmede de diz korumalar yine dizinizi, pantolonda 30-40km/s te bile düştüğünüzde oluşabilecek sürtünme yanıklarından sizi koruyacak..

Kazasız sürüşler..

Dizlik candır. Botun üzerine giyilen dizlik candan öte.
Muhakkak giymenizi öneririm. Milletin dediğine bakma. Koşarken düşünce dizin yarılıyor motordan düşünce ne olur tahmin et.

merdiven cikarken benim dizlerden bir cikirdama sesi geliyor.
Onun haricinde hic sıkınti yok.
Aynı dertten bende muzdaribim. Özellikle merdivende çok belli olan çatırtılar geliyor dizlerimden. Neyin işareti acaba?
Motora bineceğim zaman (yaz veya kış, uzun veya kısa farketmeden) pantolonun içine yün dizlik, dışına korumalı sert dizlik mutlaka kuşanırım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Birisi test etsin, sadece sağda dizlik kullanın, solda kullanmayın. 30 yıl sürün, sonunda sorun sadece sağ dizde olursa evet ilişki var diyebiliriz :mrgreen:.

Böyle bir araştırma vardı, parmak çıtlatma için. Çıkan sonuç parmak çıtlatmanın kötü etkisi yok. Bunlar kişiye bağlı (genetik, beslenme vs.) ortaya çıkan sağlık sorunları, hiç sanmıyorum dizlik olsun veya olmasın etkileyeceğini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar