Akü bitti gardaşlıklar
sanırım ilk akü sorunu sende mi çıktı
Nasıl bitti uzun süre kullanmadın mı yoksa farklı bi olay mı ?
Bu arada hep merak ettim akü bitince napıyoz
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------
Arkadaşlar öncelikle herkese selam ismim Selahattin Ömür .
Öncelikle bir anda aklıma düşmüş bir motor olarak cbr 250r almaya karar verdim tabi ilk motorum a2 ehliyetim bile yok . Kısmet ise bu ay sonu tatil dönüşü önce a2 ve sonra hondanın gs1 eğitimine katılacağım. Ancak aklıma takılan sorular var. İlk motorum olacağından dolayı biraz dışarıdaki baskılardan dolayı ölürsün motor akıl işi değil diyen insanlar çok fazla sıkıldım ama kaldıki İstanbul'da çok fazla heyecan arayan biri değilim. Normalde de kendi aracımı sakin kullanan hız kurallarına amiyane tavırla manyaklardan değilim. Bizimde başımıza gelen iki ölüm tehlikesi yüzünden biraz daha temkinli vede tedbirliyim. En çok aklıma takılan sorulardan bir tanesi boyum 1.82 kilo olarak 102 kiloyum biraz güreşçilik varbunlar motor için bir dezavantajmıdır özelliklede kilo olayı beni düşündürüyor. Çok fazla hız düşkünü olmadığımdan 140-150 yeterli benim için oda ayda yılda bir çıkabiliceğimden dolayı. Bakımlarını servis haricinde neler yapmam gerekli düzenli olarak. Rodaj dönemi 500 ile 1000 km arasında imiş. bu km yeterlimidir yoksa daha az yada fazlamıdır. ilk aldıktan sonra Ankara'ya git gel yapmayı düşünüyorum motora zarar verirmi bu yapıcağım gezi teşekkürler sitenizden öğrendim bu lafıda tekerinize taş değmesin saygılar aktif forumlar
![]()
bende kilo ve boy harici senin gibi düşünüyordum ve şuanda da öyle sürüyorum motoru daha 150'yi geçmedim sakin sürüyorum
bnmde ilk motorum cbr250r oldu ama öncesinde honda'nın gs1 ve gs2 eğitimlerini aldım, gerçekten çok faydalı sakın es geçme, baskıları fazlasıyla bende yaşadım ve hepsi doğru aslında normal sürsen bile elin manyağı gelip seni taciz ediyor trafikte, motorun kıçına kadar giriyorlar vb vb. insan sürekli tedirgin oluyor. Kilo olayıda biraz şöyle sıkıntı olabilir sen yeterince ağırsın arkana adam veya bi bayan arkadaşını alırsan biraz hafif olmasına özen göster yanlış hatırlıyo olabilirim aylar önce okumuştum motorun üzerine ağırlık olarak 180kg üzeri sıkıntı olabilirdi sanki.. ( emin değilim aylar önce okumuştum yanlış ise düzeltelim )
kullanma kılavuzunda rodaj döneminde sabit hızda uzun süre sürmeyen tarzı ibare vardı, ara ara değişken hızlarda farklı viteslerde sürüş öneriliyordu. ( ama bu rodaj olayında da bi ton farklı düşünce var bana kalırsa doğru olan bu )