!! ÖN AMORTİSÖR PROBLEMİ !!
Arkadaşlar Selamlar;
WR125R motorumu, Ekim 2012'de aldım. Şu an 3200 km'de. Çok keyifle kullanıyorum.
Ancak;
2200 km'de iken, sol ön amortisör keçe patlatması yaptı, servise garanti kapsamında müdahale edilmesi için gittiğimde bu tarz arızaların garantiye girmediğini ve kullanım kaynaklı olduğunu söyledi.
Bu benim ilk motorum, araziye çıkmamış (motoru yeni öğrendiğim için) ve sadece şehir içinde (Ankara) kullanmama böyle bir sorun nasıl oluyor? Neyse, ben parasını vererek amortisör'ü yaptırdım ve daha da dikkatli kullanmaya başladım. Kasislerde falan neredeyse duracak gibi oluyorum. Geçenlerde evden işe geldiğimde aynı amortisör tekrar yağ sızdırıyordu. Sadece 1000 km sonra. (@3200km). Servis yine aynı şeyi söyledi.
Sizce bu normal mi?
Bu motoru kullanırken ne kadar kibar kullanmalıyız?
Benzer bir olay yaşayan oldu mu?
Tecrübeli arkadaşlar bana bu konuda yol gösterirse sevinirim.
Teşekkürler.
Aşırı anormal.
Garanti kapsamında servisin dediği doğru. Amortisör keçeleri hertürlü kullanıcı hatası sayılır. Her hafta yağ kaçırsa bile. Ama keçelerin 2200 de yağ kaçırması sizin şanssızlığınız fakat 1000 km sonra aynı şeyin yaşanması servisin işçilik hatası.
Servis dediğiniz yer neresi, Baydar mı ?
Aklıma gelen şey şu, bazı amortisörlerde sadece tekeri sökerek (amortisörün içini açamadan) en dıştaki toz keçesi değişebiliyor. Belki servis sadece onu yapmıştır ama eğer iç kısımdaki yağ keçeleri kaçırıyorsa bu bir işe yaramaz. Gerçi bu durumda 1000 km bile gitmeden sızdırmaya devam eder.
Amortisörün komple sökülüp, temizlenmesi, toz ve yağ keçelerinin değişmesi ve olması gerektiği kadar yağ koyulması gerekir. Eğer bunlar düzgün birşekilde yapılmazsa sorunu tespit etmek ve yok etmek pek mümkün olmayabilir. Servise gittiğinizde sordunuz mu "ne yaptınız?" diye??
WR lerde amortisör sorunu olduğunu duymamıştım. O yüzden sizin motorunuza ait kronik bir sorun diye bişey olamaz. İşçilikte bir hata var, servis ya gerekli parçaları değiştirmedi yada işçiliği doğru yapmadı.