100 km hıza hangi vites aralıklarıyla çıktığını belirtmen gerekirdi.agresif sürüş ve normal sürüş arasında motor devir farklılıkları vardır.100 km hıza 3.viteste çıkanda vardır devir aralığını 8-9 bin devir aralığında kullanırsan.birde normal sürüş daha alt devirlerde 5-6bin devirde vites değiştirirsen 4veya5. Viteste hıza ulaşırsın bu tamamen senln sürüş planına kalmıştır.Beyler benin ninja 100 km hız ile giderken devir göstergesi 8.5 devir hatta 9 devirlere kadar yaklaşıyor,yabancı forumlardan baktığımda adamlar aynı hızda 7.5 devir en fazla 8 devir gördüklerini söylüyorlar.acaba devir göstergemde bir sıkıntı olabilirmi ? siz 100 km hızda giderken kaç devir görüyorsunuz, motorun orjinal haliyle.
ozaman devir araligini 11-12 de tutarsak 2. viteste 100km hiza ulasabilirmiyiz?100 km hıza hangi vites aralıklarıyla çıktığını belirtmen gerekirdi.agresif sürüş ve normal sürüş arasında motor devir farklılıkları vardır.100 km hıza 3.viteste çıkanda vardır devir aralığını 8-9 bin devir aralığında kullanırsan.birde normal sürüş daha alt devirlerde 5-6bin devirde vites değiştirirsen 4veya5. Viteste hıza ulaşırsın bu tamamen senln sürüş planına kalmıştır.
soyle bir site buldum belki yardimci olur http://www.gearingcommander.com/Beyler benin ninja 100 km hız ile giderken devir göstergesi 8.5 devir hatta 9 devirlere kadar yaklaşıyor,yabancı forumlardan baktığımda adamlar aynı hızda 7.5 devir en fazla 8 devir gördüklerini söylüyorlar.acaba devir göstergemde bir sıkıntı olabilirmi ? siz 100 km hızda giderken kaç devir görüyorsunuz, motorun orjinal haliyle.
2 defa da okumuştum yanlış birşey varmı diye100 km ile giderken 6. vitesde bu devirlerde gidiyorum
mrb arkadaşlar sizce ninja 250 nin yeni kasasının önümüzdeki sene türkiyeye gelme ihtimali nedir? Bu konuda bilgisi olan var mı?
http://imgim.com/kawasaki-ninja-3.jpg
R6 da istersen adam gibi bir egzos un fiyatı 3.880 tl.(exup motorlusu ve full) ama buna Tr de kimse para vermiyor o da başka konu bir ben numunelik im bu konu da.istersen katalizör iptali ara boru yap salyangoz şeklinde ucuna 1500 e bi tüp tak al sana 2bin tl ama bunları yapan bizim sanayideki ustalarımız.ben 9 lt/100km yakarken o egzos un sahibi 13 lt görüyor R6 da.Akrapovic ten daha bilgililer di mi ! piyasada Tiger denen egzos un teknik verileri var mı bilmiyorum ve hiç araştırma bile gereği görmedim şahsen,varsa da ilgilenmiyorum (şahsi fikrim)Anladım teşekkür ederim bizde bir görüşelim çünkü haklısın bin lira ekzoza fiyat veriyor hani R6 ekzozuda bu paralara yaklaşık aralarında dağlar kadar fark yok :rendeer:
plakalıgı söktugum yer acık kapatabılecek parca var ebay da ama almak ıstemedım 150 dolar falandı yanlıs hatırlamıyorsam sadece alta katlanır plakalık takıcam bır tane o da stop lambasını sabıtlesın dıye yolda sallanıyor :/
o parçayı da grenaj.net adresinden temin edebilirsiniz.ben ücret ödememiştim,arka ve ön çamurluk yaptırmıştım hediye etti Yusuf usta..tesekkur ederım arayıp bı sorucam bakalm ölculerı elınde vardır herlde bırde resmı varsa buraya koyabılırmısınız bı görelım
Beyler 2011 2012 max 7000km siyah veya beyaz olmak şartı ile satılık ninja arıyorum aranızda ninjasını satan varmı ? fiyat max 10.500 tl
Cümleten Selamın Aleyküm.
Ninja 1 lt benzin ile kaç km gidiyor?
100 km'deki ortalama yakıt değeri nedir?
Tahmini değil de, kendi ölçtüğünüz değerleri yazarsanız çok sevinirim.
Nasip kısmetse kışa doğru 250cc'ye geçerim diye düşünüyorum. Ninja ve Cbr arasında kararsızım. Hız olarak öyle aralarında ahım şahım bir fark yok ama şekil olarak Ninja daha çok hoşuma gidiyor. Hele yeşil rengi büyüleyiciParça konusunda Ninja'nın parçaları daha kaliteli gibi ama yedek parçası pahalı. Kışa doğru bir seçim yapıcak imkanımız olursa sizin verdiğiniz değer ve söylediklerinize göre bir seçim yapacağım.
kardeşim merhaba , yakıt konusu kullanıcıdan kullanıcıya kesinlikle değişiyor. ben geçen yıl 2011 model 4bin km de beyaz ninja aldım . 4 ay önce 19bin km de sattım.
ilk başlarda yakıt tüketimi km de 22 kuruş civarında idi. bu 10 - 15günlük bi süreçte kaldı. motora tamamen hakim olup alışmamla birlikte kmde 30 kuruş olarak sabit kaldı. 85 tl ile depo doldurup 295 - 305 km arası yol yapabiliyordum.
cbr 250 ile arasında ciddi bir hız farkı var. ninja çift silindir olması ve son devirde gitmesi sebebiyle cbr a göre farklı. cbr ise devir olmadığından tork ile gidiyor. cbr 250 de motorun en verimli gittiği devirler 9 - 10 bin devir. 12ye kadar bekleterek vites atmak son hız süresini bile uzatıyor.
geçen yıl cbr 250 ve ninja 250 ile fethiye - istanbul - fethiye yaptık. toplamda 420 ben 400 cbr 250 benzin harcadı. 1800 km yol katettik. km de 22 kuruş gibi bir değer oldu . bu uzun yolda gitmekten az yaktığını değil de cbr 250yi beklediğim için az yakmasindan kaynaklanıyor. yol boyunca yanımızda bir de arabalı arkadaş vardı. gps de dahil olmak üzere 2 kişi 180 - 185 km hızlara çıkarken cbr 170leri geçmedi. ve özellikle cbr düzde 150 ile anca kapanarak sabit giderken 165 / 170'lere kolaylıkla erişebildim .
ama şu konuda var ki burada yine bi ninja sahibi arkadaşım 9 - 10 bin devirde vitesde atarak asla kesici yapmadan 1 - 2 -3 viteslerini 6bin devirde atarak km de 18 - 20 kurus tüketiyor.
ama ben o şekilde kullanacak olsam schooter alırdım. sana önerim devirli ve abanarak kullanacaksan bu motor cbr a göre iyi yakıyor. ama her şartlarda hakkını veriyor.
aşağıdaki videoda istanbul'a giderken çekmiştik. cbr 250 tam gaz giderken ben hiç kapanmadan sürekli olarak ona rüzgar sağlamaya çalışıyorum ve benım devilerim daha 11bin civarı .
http://www.youtube.com/watch?v=n4uhXMXoI2g
ninjanın g,stergeleri analog bu göstergeler bütün motorlarda var şöyle %90 m0torların devir saati analogdur hangi motora bakarsan bak devir saatlerinin hepsi analogdur peki madem enson çıkan otobillerde bile göstergelerin %98 analogdur.demekki dljital göstergenin bir faydası olsa bu üreticiler neden bu göstergeleri n hepsini dijital yapmadılar.demek bir bir bildikleri var.ninjanın orjinal fabrika çıkışı lastikleri 130-70-17 dir japon üretici bu lastiği motora koyarken motorun normal veya keskin vlrajlara rahatça girebilmesi ve devrilme sorununu asgari düzeye indirmek için bu lastiği kullanmıştır.gösteriş amaçlı daha kalın 140veya 150 lastikte koyabilirdi ama 250 cc olduğu için kawasaki bu motora 130-70-17 i uygun görmüşMerhaba abi. Öncelikle bu denli ayrıntılı ve güzel yorumun için teşekkür ederim. Ninja'da canımı sıkan 2 olay var. 1.si göstergeler, 2.si arka lastiğin ince oluşu.
Birde abi bu motorla uzun yolda sabit 100-120 arası yakıtı ne olur bu motorun? İstanbul-Edirne arası 280 km bir yolum var. Bu yolda hep 100-
120 olmicak ama bir bunu en güzeli 110 km hız olarak düşünelim. Abi kısaca 6-8.000 devir arasında 6. viteste kaç km hız yapıyor? Ortalama yakıtı ne olur?
Abi 85 liraya full depo ile 300 km biraz az gibi geldi sanki bana. Gerçi şuanda 2012 ybr kullanıyorum ondan olucak herhalde. Full depo (13 lt) 650 km yapıyorum. Ninja'da durum böyle
olunca tedirgin oldum biraz. Öğrenci olduğum için benzin sarfiyatı önemli![]()
ninjanın g,stergeleri analog bu göstergeler bütün motorlarda var şöyle %90 m0torların devir saati analogdur hangi motora bakarsan bak devir saatlerinin hepsi analogdur peki madem enson çıkan otobillerde bile göstergelerin %98 analogdur.demekki dljital göstergenin bir faydası olsa bu üreticiler neden bu göstergeleri n hepsini dijital yapmadılar.demek bir bir bildikleri var.ninjanın orjinal fabrika çıkışı lastikleri 130-70-17 dir japon üretici bu lastiği motora koyarken motorun normal veya keskin vlrajlara rahatça girebilmesi ve devrilme sorununu asgari düzeye indirmek için bu lastiği kullanmıştır.gösteriş amaçlı daha kalın 140veya 150 lastikte koyabilirdi ama 250 cc olduğu için kawasaki bu motora 130-70-17 i uygun görmüş
ninjanın g,stergeleri analog bu göstergeler bütün motorlarda var şöyle %90 m0torların devir saati analogdur hangi motora bakarsan bak devir saatlerinin hepsi analogdur peki madem enson çıkan otobillerde bile göstergelerin %98 analogdur.demekki dljital göstergenin bir faydası olsa bu üreticiler neden bu göstergeleri n hepsini dijital yapmadılar.demek bir bir bildikleri var.ninjanın orjinal fabrika çıkışı lastikleri 130-70-17 dir japon üretici bu lastiği motora koyarken motorun normal veya keskin vlrajlara rahatça girebilmesi ve devrilme sorununu asgari düzeye indirmek için bu lastiği kullanmıştır.gösteriş amaçlı daha kalın 140veya 150 lastikte koyabilirdi ama 250 cc olduğu için kawasaki bu motora 130-70-17 i uygun görmüşMerhaba abi. Öncelikle bu denli ayrıntılı ve güzel yorumun için teşekkür ederim. Ninja'da canımı sıkan 2 olay var. 1.si göstergeler, 2.si arka lastiğin ince oluşu.
Birde abi bu motorla uzun yolda sabit 100-120 arası yakıtı ne olur bu motorun? İstanbul-Edirne arası 280 km bir yolum var. Bu yolda hep 100-
120 olmicak ama bir bunu en güzeli 110 km hız olarak düşünelim. Abi kısaca 6-8.000 devir arasında 6. viteste kaç km hız yapıyor? Ortalama yakıtı ne olur?
Abi 85 liraya full depo ile 300 km biraz az gibi geldi sanki bana. Gerçi şuanda 2012 ybr kullanıyorum ondan olucak herhalde. Full depo (13 lt) 650 km yapıyorum. Ninja'da durum böyle
olunca tedirgin oldum biraz. Öğrenci olduğum için benzin sarfiyatı önemli![]()
Merhaba abi. Öncelikle bu denli ayrıntılı ve güzel yorumun için teşekkür ederim. Ninja'da canımı sıkan 2 olay var. 1.si göstergeler, 2.si arka lastiğin ince oluşu.
Birde abi bu motorla uzun yolda sabit 100-120 arası yakıtı ne olur bu motorun? İstanbul-Edirne arası 280 km bir yolum var. Bu yolda hep 100-120 olmicak ama bir bunu en güzeli 110 km hız olarak düşünelim. Abi kısaca 6-8.000 devir arasında 6. viteste kaç km hız yapıyor? Ortalama yakıtı ne olur?
Abi 85 liraya full depo ile 300 km biraz az gibi geldi sanki bana. Gerçi şuanda 2012 ybr kullanıyorum ondan olucak herhalde. Full depo (13 lt) 650 km yapıyorum. Ninja'da durum böyle olunca tedirgin oldum biraz. Öğrenci olduğum için benzin sarfiyatı önemli![]()