- Katılım
- 7 Kas 2012
- Mesajlar
- 697
Benzin musluğunda aynı sorun bende de vardı servise gittiğinde söyle sıkıyorlar somonlarını halloluyor.
Benzin deposunun üstüne ben de kaskımı koyuyordum. Sonra giydiğimde leş gibi benzin kokuyordu. Çözümü basit. Naylon torbayı yuvarlak halde kes ortasına küçük bi delik açmayı unutma. Sonra depo kapağını aç. içine kaçırmadan naylonu koy. Sıkıca kapat depo kapağını. Koku falan kalmıyor. Sanırım benzin depo lastiği çok iyi değil driftlerin. Yeterli gelmiyor.
Ön far benimde uzundayken dağı taşı gösteriyordu ilk aldığımda. Servis ayarladı. ( farın arka kısmında yıldız vidadan yapılıyor ayar)
Devir saatinden anlamam,motor sesiyle benim işim
Şlak diye ses zincirin gevşek,tak diye gelirse salıncak gevşek
Sabahları soğuksa hava jikle ile çalıştır,ısınmadan hiç bi motor sağlıklı hareket etmez ve hareket etmekte inat edersen motora çok zararı olur
Benzin kaçırıyo olabilir,hortumların ufak kelepçeleri var onları kontrol et yerinde mi diye
Benzin üst kapağıyla ilgili sorun yaşamadım bilmiyorum
Farlarla ilgili sıkıntım yok gayet sağlıklı,ama ayarlanabilir ama bilir kişi tarafından
"son olarak motorun burnu yokuş yukarı bakarken motor marş almıyor, burnunu aşağı çevirince çalışıyor" Bunu defalarca okudum ama bişey anlamadım![]()
Cevaplarınız için çok teşekkürler...
Motorun burnu derken kastettiğim:
yokuş yukarı pozisyonda dururken, yani ön lastik daha yüksekkken marşa basıyorum motor çalışmıyor. Tam tersini yapıyorum, ön tekeri yokuş aşağı, arka tekeri daha yukarıya koyuyorum o zaman çalışıyor içerisindeki ayn miktar benzinle. 3-5 kere farklı yerlerde başıma geldi, sizlerde hiç olmuyor mu bu ?
şu sağ elciğin ordaki aynanın sapının dibindeki yuvarlak küçük cama sahip nesne ne işe yarıyor yada oradaki sıvı miktarı bana neyi gösteriyor.
son oalrak durduğu yerde 4 bn devirde bile aynalar zıtıl zırıl titriyor. Fren pedalının üstünde duran ayağımın altı karıncalanıyor. Bu nedecn olabilir . Sizlere soruyorum çünkü servise 1 kere gittim çok ilgisiz. İlla benim salıncağıda bi sıkıver demem lazım. Sorunu tesbit edebilmek için sizlerin kafasını ütülüyorum. Kusura bakmayın artık









