Mondial Mondial 100 MG Prince Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

mengü abi bişey sorucam, yanlıs konusuyorsam affola ama, mıllet sana mengu baba mengu abı üstad falan dıyor sen bu samımı sozlere gore o kadar resmisin ki insanın bidaha abi veya onun gii samimi seyler soyleyesi gelmıyor. ben bile nerdeyse mengü bey falan diyicem. hani samimiyet sorunun falan mı var anlamadım. merak ıcın soruyorum yoksa ne sen benım ıcın onemlısın gercek hayattaaa ne de ben senın ıcın. kusuruma bakma yanlıs bısey konustuysam

mengü abi bişey sorucam, yanlıs konusuyorsam affola ama, mıllet sana mengu baba mengu abı üstad falan dıyor sen bu samımı sozlere gore o kadar resmisin ki insanın bidaha abi veya onun gii samimi seyler soyleyesi gelmıyor. ben bile nerdeyse mengü bey falan diyicem. hani samimiyet sorunun falan mı var anlamadım. merak ıcın soruyorum yoksa ne sen benım ıcın onemlısın gercek hayattaaa ne de ben senın ıcın. kusuruma bakma yanlıs bısey konustuysam
Ben insanlara saygımdan resmi konuşuyorum. Yaşıtım veya biraz küçük olduğunu bildiğim kişilere bile siz derim. Kardeşim ve benzeri hitap türleri pek hoşuma gitmiyor, ben kullanmam kullanana da mani olmam ama. mengu baba mengu abı üstad falan diyebilirsin onlarda sorun yok :)

Ben ondan yaş olarak daha büyük olmama rağmen, bilgisinden dolayı saygı duyuyorum.
Sitede bana en çok yardım eden kişidir aynı zamanda. Genelde bende ona uyarak çok seviyeli yazışıyorum ama bazen samimiyetten öyle kelimeler kullanabiliyorum.
Tamamiyle samimiyetten, sululuktan değil.

yok mengü abi ben diyecegımı derım zaten kımseden ızın ıstemem. zaten karsımdakı rahatsız oluyorsa anlarım da, abi mabi diyoruz sen boyle yapmalısınız efedim diyince insan bi kalıyor sasırıyor. neyse abi oylesıne yazdım can sıkıntısına, kusuruma bakma sadece gozume carptı ıste yorumların dıger konulardakıler de falan.

Merhaba arkadaşlar benimde bir superboyum var motorları aynı olduğu için buraya yazdım çünkü superboy başlığı biraz pasif maalesef.sormak istediğim soru şu motorumun km si 500 km olmak üzere ve ilk bakım ve yağ değişim zamanı geldi öncelikli olarak kaç numara ve hangi marka yağı önerirsiniz birde sanki motorun çekişi biraz düştü ve gaz yememeye başladı gibi acaba buji değişimi mantıklı olur mu ? Kaliteli bir buji takmamı önerir misiniz ?

Merhaba arkadaşlar benimde bir superboyum var motorları aynı olduğu için buraya yazdım çünkü superboy başlığı biraz pasif maalesef.sormak istediğim soru şu motorumun km si 500 km olmak üzere ve ilk bakım ve yağ değişim zamanı geldi öncelikli olarak kaç numara ve hangi marka yağı önerirsiniz birde sanki motorun çekişi biraz düştü ve gaz yememeye başladı gibi acaba buji değişimi mantıklı olur mu ? Kaliteli bir buji takmamı önerir misiniz ?
10W-40 castrol motosiklet yağı, olmadı shell, bp, petrol ofisi 10-40W benzinli motor yağı. Çekiş düştüyse hava filtresini temizleyin yağlanmış olabilir. Sabunlu suyla yıkayıp süngeri hafifçe sıkın kurutun, motora geri takın. Hava filtresi yıkanıp 2-3 kere daha kullanılabilir.

500-1000 arası ilk bakımı var zaten ve ücretsiz. Servise gidin onlar gerekeni halleder.
Sadece 15 lira castrol yag parası aldılar benden.

@ rs_güven tanısma vaktimiz geldi de geciyor senle . unuttun sen beni alacagın olsun

koltuk altında alarm için soket olabilir. benim motorda vardı ama alarmla fişleri tersti, ikiside ya erkek yada dişi idi, tesisat ve alarmın, gecmiş zaman hatırlamıyorum tam.

---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 15:23 ----------

10W-40 castrol motosiklet yağı, olmadı shell, bp, petrol ofisi 10-40W benzinli motor yağı. Çekiş düştüyse hava filtresini temizleyin yağlanmış olabilir. Sabunlu suyla yıkayıp süngeri hafifçe sıkın kurutun, motora geri takın. Hava filtresi yıkanıp 2-3 kere daha kullanılabilir.

tam emin değilim kardesim ama karton filtre de olabilir mi ?
benim motorda karton filtre kullanmıslar

ek bilgi: eger filtreniz kagıt filtre ise de motordan dısarı dogru, normal hava akısının tersine basınclı hava ile temizlenir

---------- Post added at 15:27 ---------- Previous post was at 15:25 ----------

fitreniz süngermiş resimde gözüktüğü kadarıyla

http://www.mondialyp.com/parts/main_page_01/yedek_parca_urunleri.php?urun_id=15201871&kat_id=TOURING&parcakatid=GRM1-12022-962

@ rs_güven tanısma vaktimiz geldi de geciyor senle . unuttun sen beni alacagın olsun

koltuk altında alarm için soket olabilir. benim motorda vardı ama alarmla fişleri tersti, ikiside ya erkek yada dişi idi, tesisat ve alarmın, gecmiş zaman hatırlamıyorum tam.

Tanışmamız gecikti tabi ki. Sizinle silindir değişimi üzerine konuşmuştuk sanırım.
Bir pazar günü biraz km yapıp, böylece tanışabiliriz, isterseniz.

evet dogru hatırladınız,

ben beyazevlerde oturuyorum yakında isen yagmursuz bir aksam üstü de görüşebiliriz

evet dogru hatırladınız,

ben beyazevlerde oturuyorum yakında isen yagmursuz bir aksam üstü de görüşebiliriz

Akkapı-Dağlıoğlu tarafında oturuyorum. Akşamları pek fırsat bulamıyorum.
Yengen eve geç gelmeme pek sıcak bakmıyor :) Özelden yazışalım. Sayfayı meşgul etmeyelim.

rs_guven,

Gerçekten, konfor olmadıktan sonra motorun diğer özelliklerinin bir önemi kalmıyor. Adamın ellerini uyuşturduktan sonra hızlı gitse ne olur, gitmese ne olur ? Elimde olsa titreşim problemi olan motorların satışını yasaklarım. Firmalar gitsinler bir sürü çöp model yerine 5 tane sağlam, konforlu model getirtsinler.

Hacim yükseltmek gibi işlere bulaşmadan motordan kurtul, YBR veya aynı motoru kullanan Salcano, Kadırga, Kuba XS gibi modellere geç.

rs_guven,

Gerçekten, konfor olmadıktan sonra motorun diğer özelliklerinin bir önemi kalmıyor. Adamın ellerini uyuşturduktan sonra hızlı gitse ne olur, gitmese ne olur ? Elimde olsa titreşim problemi olan motorların satışını yasaklarım. Firmalar gitsinler bir sürü çöp model yerine 5 tane sağlam, konforlu model getirtsinler.

Hacim yükseltmek gibi işlere bulaşmadan motordan kurtul, YBR veya aynı motoru kullanan Salcano, Kadırga, Kuba XS gibi modellere geç.

Biraz daha eskitip öyle satmak istiyorum. Gerçekten konfor çok önemli.

Peki fiyatı ile bi bilginiz var mı ?
125'lik Silindir seti 50-60 lira, 200'lük yapmak için motorun yarısı değişiyo neredeyse 500 lira tutar ustaya yaptırırsan. 125'lik yapacaksan 13 pernolu piston-silindir seti almalısın, 100'lük cg'lerde öyle gerekiyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar