Mondial Mondial 100 MG Prince Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu prince'ten, titreşimden dolayı çok sıkıldım. 20 km'lik yolda bile sağ elim uyuşuyor.
Ilk zamanlarda pek hissetmiyordum ama son zamanlarda çok kötü. Almayı düşünen arkadaşlarımın titreşim durumunu gözden geçirmesi lazım.
Eski cub motosikletimi özledim.

Cubdan fazla titreşim var mı gerçekten ya :silent: iyi ki normal cg almamışım geçen temmuzda.

Geçen haftalarda Kozan Kalesi'ne gittiğimizde prince'i sürdüm. Dönüşte değiştirdik motosikletleri.
Cub bana çok rahat geldi. Aynı şekilde arkadaşım da prince'den rahatsız oldu.

---------- Post added at 23:38 ---------- Previous post was at 23:24 ----------

Bu arada bizim cub'a 110 cc silindir attık. Zaten kalkışta geçemiyordum. Şimdi son hızda da geçemiyorum.
Motosikletten sıkılmamın tek sebebi, ybr'yi test etmem. Ona bindiğimden beri titreşimden rahatsız oluyorum.
Bir laf vardır;"Eti tadan köpek, bir daha asla ekmek yemez". Kim dedi bana test et diye? :pr:

---------- Post added 15-04-2013 at 00:10 ---------- Previous post was 14-04-2013 at 23:38 ----------

6 bin devire kadar titreşimi gayet normal. Hızlı gitmek için devri yükseltmek gerekiyor.
Bu sefer de titreşim çekilmez oluyor. 125 cc silindir atsam, daha düşük devirde daha fazla hız yapar.
Böylece titreşimden daha az etkilenir miyim? Yoksa hiç uğraşmadan satayım mı?

125'lik cg'de de pek güç yok bana göre 150'den aşağısı kurtarmıyo :) cumartesi günü 200km kadar yol yaptım dönüşte duble yolda hızımı 110'a sabitledim geldim.

Geçen haftalarda Kozan Kalesi'ne gittiğimizde prince'i sürdüm. Dönüşte değiştirdik motosikletleri.
Cub bana çok rahat geldi. Aynı şekilde arkadaşım da prince'den rahatsız oldu.

---------- Post added at 23:38 ---------- Previous post was at 23:24 ----------

Bu arada bizim cub'a 110 cc silindir attık. Zaten kalkışta geçemiyordum. Şimdi son hızda da geçemiyorum.
Motosikletten sıkılmamın tek sebebi, ybr'yi test etmem. Ona bindiğimden beri titreşimden rahatsız oluyorum.
Bir laf vardır;"Eti tadan köpek, bir daha asla ekmek yemez". Kim dedi bana test et diye? :pr:

---------- Post added 15-04-2013 at 00:10 ---------- Previous post was 14-04-2013 at 23:38 ----------

6 bin devire kadar titreşimi gayet normal. Hızlı gitmek için devri yükseltmek gerekiyor.
Bu sefer de titreşim çekilmez oluyor. 125 cc silindir atsam, daha düşük devirde daha fazla hız yapar.
Böylece titreşimden daha az etkilenir miyim? Yoksa hiç uğraşmadan satayım mı?
150 lik silindir atıp ön dişliyi 1 tık büyüt. Ybr ayrı bi alet onu sürünce benim motora binesim gelmiyo zaten :)

En iyisi hiç uğraşmayayım. İlk fırsatta satayım.
Ne umutlarla almıştım, hiç bu kadar çabuk sıkılacağımı düşünmemiştim.

---------- Post added at 00:28 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

150 lik silindir atıp ön dişliyi 1 tık büyüt. Ybr ayrı bi alet onu sürünce benim motora binesim gelmiyo zaten :)

Bundan sonra bizi konforlu motosikletler tatmin eder. Ne hp, ne tork, her şeyden önce konfor.

En iyisi hiç uğraşmayayım. İlk fırsatta satayım.
Ne umutlarla almıştım, hiç bu kadar çabuk sıkılacağımı düşünmemiştim.

---------- Post added at 00:28 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

Bundan sonra bizi konforlu motosikletler tatmin eder. Ne hp, ne tork, her şeyden önce konfor.

ybr almayacaksan boşuna satma. Mengü ile senin motordan almayı düşünüyoruz da :pl:

vidaları çok gevşemişte olabilir. hepsini kontrol ettir.

ybr almayacaksan boşuna satma. Mengü ile senin motordan almayı düşünüyoruz da :pl:

vidaları çok gevşemişte olabilir. hepsini kontrol ettir.

Vidaları kontrol edeyim de, ne kadar etkisi olabilir ki? Titreşim hariç hiçbir problem yok.
Bu gün iki kişi (60+80 kg) rüzgar olmasına rağmen 90 km'ye kadar çıktı ibre.
Tek kişilik cub bizi geçmekte pek zorlanmadı tabi. Yok abi isteyen olursa satacağım, koydum kafaya.

---------- Post added at 00:43 ---------- Previous post was at 00:41 ----------

Ybr değil de, mc 125 veya wolf almayı düşünüyorum.
Hayırlısıyla alalım da, bakalım onlar bana kaç ay dayanabilecek? :p

Vidaları kontrol edeyim de, ne kadar etkisi olabilir ki? Titreşim hariç hiçbir problem yok.
Bu gün iki kişi (60+80 kg) rüzgar olmasına rağmen 90 km'ye kadar çıktı ibre.
Tek kişilik cub bizi geçmekte pek zorlanmadı tabi. Yok abi isteyen olursa satacağım, koydum kafaya.

Benim depo kendinden geçiyordu titreşimden, usta vidaları sıktıktan sonra minimum a düştü ve çok farketti gerçekten.

Fazla paran varsa motoruna harca, yani ben senin yerinde olsam öyle yapardım. Şu cg leri test etmek nasip olmadı aşırı titriyomuş

Aynı şeyin laciverti o motorlar :mrgreen:

Eğer satacaksam cc yükselterek, gereksiz para harcamak istemiyorum. Kesin çözüm için konforlu bir
makine lazım bana.
Ben en çok ellerdeki ve basamaklardaki titreşimden rahatsız oluyorum. 80 km'den sonra ayaklarımı
basamaklardan çekmek zorunda kalıyorum. Ama sağ el sürekli gidonda ve sürekli uyuşuk vaziyette.

Eğer satacaksam cc yükselterek, gereksiz para harcamak istemiyorum. Kesin çözüm için konforlu bir
makine lazım bana.
Ben en çok ellerdeki ve basamaklardaki titreşimden rahatsız oluyorum. 80 km'den sonra ayaklarımı
basamaklardan çekmek zorunda kalıyorum. Ama sağ el sürekli gidonda ve sürekli uyuşuk vaziyette.

Konforlu makinede hızlı gitmeyecek, bu seferde tvs apache alacaksın o da titreyecek :)

makine lazım bana.

sıze bır salcano wolf lazım efendım. :)

Yoktur. Kendiniz uyduracaksınız tesisatı alarma.

Çok teşekkür ederim.
O iş güvenli mi peki? Geçen bizim bir arkadaşın ybr'sini çaldılar. 2 gün sonra bulduk. Alarm kablosunu keserek alarmı devre dışı bırakmış.
Demek istediğim, dışarıdan kablosu falan kesilemeyecek birşey yapılabilir mi?

Çok teşekkür ederim.
O iş güvenli mi peki? Geçen bizim bir arkadaşın ybr'sini çaldılar. 2 gün sonra bulduk. Alarm kablosunu keserek alarmı devre dışı bırakmış.
Demek istediğim, dışarıdan kablosu falan kesilemeyecek birşey yapılabilir mi?
Alarmın kablosunu kesilmeyecek bi yerden geçirmek gerek. Alarmın kutusu da kablosu da ortalıktaysa tabiki müdahele edilebilir.

guven abi mengu abi daha iyi bilirde cc yukselticeksen balansörlü krank tak ozaman titreşim sorununda olmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar