Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Evet abi vardı zaten bende izeltaşın ama onlarda 0.08 yokdu el yordamıyla 0.10 la ayarlıyorduk.Bunu internette buldum 0.04 den 0.09 a kadar var.Piyasadakilerde yok.Şimdi yapdım.0.08 emme 0.10 egzoz ayarladım ses falan kalmadı.Daha güzel çalışıyor gibi.

Bu değerlerde iyi bulmuşsun Okan pek bulunmuyorda :cat:

---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 19:26 ----------

Manzara çok güzel, ortam çok güzel.Baştaki Ybr'nin lastıkleri beyaz boyalı.Ben daksil işine girdim ama çok zahmetli yokmudur en pratik en kalıcı çözümü bilen?

HErkese selam olsun bu arada

Bende iki çeşit lastik kalemi var, biri tükenmez kalem ucu gibi ve aynı zamanda fırçalı, kalem gibi olan yeriyle çukur yazılar çok rahat oluyor, fırça tarafıyla olmuyor sağa sola bulaşıyor.
Bir tanede ispirtolu kalem gibi olan var bununla da kabarık yerleri boyamak kolay fırça gibi bulaşmıyor.
Aksesuarcılarda bulabilirsin 5 tl bişeydi zaten.
Bir boyadığın zaman yaz boyu gidiyor.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Herkese merhabalar;

Yaklasık 7 ay önce sattığım scooterımın ardından bugün uzun süren bekleyişten sonra bende 2.el bir ybr alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Sıfır çinli almaya ramak kalmışken sevgili Kor@y nickli Koray ağabeyimin vesile olmasıyla,2006 model 15.150 km'de bir ybr sahibi oldum. Aslında baktığım ybrlerin ardından sıfır param neye yetiyorsa diye kafayı bozmuşken sevgili Cem68 nikli Cem ağabeyimin ybrsini görünce fikrim değişti. Ödeme de kredi kartına taksit imkanım olunca bu ybryi kaçırmayayım dedim :)

Koray ağabeyime tavsiyesinden ötürü,Cem ağabeyimede içten ilgi ve alakasından ötürü sonsuz tesekkür ederim..

Motoru teslim aldıktan sonra yaklasık 100 km yaptım sayılır sehir içi..

İlk izlenimlerim; müthiş konforlu,yoldaki tümsek,çukur vs hissedilmiyor.

Kullanımı inanılmaz kolay,sizin emrinize amade bir hizmetçi gibi ne derseniz yapıyor.

İlk üç vites aralığındaki hızlanısı tatminkar. Ben eğimli yolda 115 km/h gördüm bugün. Yoğun rüzgarda 85'de tıkandı kaldı.

Sanki bir vites daha istiyor gibi geldi bana ama rüzgarsız havada uzun yol deneyiminden sonra dişli konusunda tekrar fikirlerinize talibim.

Motosiklet neredeyse fabrikan çıktığı gibi orjinal. Bu sebepten lastiklerde fabrika çıkışı lastikler. Kuru zeminde güzel ancak ıslak zeminde biraz korkuttu beni.

Bunun dışında scooterdan sonra vitesli kullanmak gercekten yorucu. Ve bacaklarım inanılmaz üşüdü. Halbuki scooterda boyle bir sıkıntım yoktu.

Gerci bi diz örtüsüne bakar bu mesele :)

Şimdi sizlere müsadenizle birkac soru sormak istiyorum..

1-Ön tur camı taktıran var mı ? Varsa uzun yolda performansa ciddi olumsuz eksileri oluyor mu?

2-Yağ değişim aralığı olarak kaç bin km'de değişim önerirsiniz?

3-Tubless lastik taktırsak sizce sorun yaşar mıyım ? (Bu konuyu çok araştırdım birçok farklı görüş okuduğum için tekrar sorma ihtiyacı hissettim.

Velhasılkelam ybr ile insallah uzun ve sorunsuz km'ler yapacağıma inanıyorum. Hepinizin tekeri düz bassın..

Saygılarımla..

Bunlarda biraz renk katar umarım :)

resim001ps.jpg

resim005ym.jpg

resim029k.jpg

resim008.jpg

resim028y.jpg

resim011p.jpg

Hayırlı olsun Uğur kardeşim kazasız belasız keyifli sürüşler,değirmenderede çaya konaklama yerimiz oldu sayende..:cat:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-acillllllll-satilik-ybr-esd-117002936/detay/

motorum satılıktır arkadaşlar saygılar..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hayırlı olsun Uğur kardeşim kazasız belasız keyifli sürüşler,değirmenderede çaya konaklama yerimiz oldu sayende..:cat:

Abi cok cok tesekkür ederim. Gören 1-2 motorcu arkadaş hayran kaldılar temizliğine motosikletin. Gercekten tekrar cok tesekkür ederim. Benım asıl kazancım sizin gibi değerli insanlarla tanısmak oldu. Değirmendere'ye her daim beklerim, başımın üstünde yeriniz var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-acillllllll-satilik-ybr-esd-117002936/detay/

motorum satılıktır arkadaşlar saygılar..

Ben teşekkür ederim Uğur,bende seni tanıdığıma çok sevindim :cat: çok yıkadım motoru hep temiz kaldı.. :mrgreen:

uğur sonunda bulmuşsun motorunu. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Tertemiz motor.yağını 2500-4000 km arasında değiştirebilirsin. Yağın kalitesine göre.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sağol Cem abi gıcır gıcır maşallah:)

Adem abi çok teşekkür ederim,Allah daha iyilerini sizlere nasib etsin. Tavsiyen içinde ayrıca sağol abi.

biraz gereksiz soru ama bizim benzin ok yukarıyı gösterirken mi normal depodaydı aşağıdamı görmeye görmeye unutmuşum :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

Sağol Cem abi gıcır gıcır maşallah:)

Adem abi çok teşekkür ederim,Allah daha iyilerini sizlere nasib etsin. Tavsiyen içinde ayrıca sağol abi.

hayırlı olsun Allah kaza bela vermesi iyi etmişsi çinliyle uğraşmadığına temizde bulmuşsun güle güle kullan

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Herkese merhabalar;

Yaklasık 7 ay önce sattığım scooterımın ardından bugün uzun süren bekleyişten sonra bende 2.el bir ybr alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Sıfır çinli almaya ramak kalmışken sevgili Kor@y nickli Koray ağabeyimin vesile olmasıyla,2006 model 15.150 km'de bir ybr sahibi oldum. Aslında baktığım ybrlerin ardından sıfır param neye yetiyorsa diye kafayı bozmuşken sevgili Cem68 nikli Cem ağabeyimin ybrsini görünce fikrim değişti. Ödeme de kredi kartına taksit imkanım olunca bu ybryi kaçırmayayım dedim :)

Koray ağabeyime tavsiyesinden ötürü,Cem ağabeyimede içten ilgi ve alakasından ötürü sonsuz tesekkür ederim..

Motoru teslim aldıktan sonra yaklasık 100 km yaptım sayılır sehir içi..

İlk izlenimlerim; müthiş konforlu,yoldaki tümsek,çukur vs hissedilmiyor.

Kullanımı inanılmaz kolay,sizin emrinize amade bir hizmetçi gibi ne derseniz yapıyor.

İlk üç vites aralığındaki hızlanısı tatminkar. Ben eğimli yolda 115 km/h gördüm bugün. Yoğun rüzgarda 85'de tıkandı kaldı.

Sanki bir vites daha istiyor gibi geldi bana ama rüzgarsız havada uzun yol deneyiminden sonra dişli konusunda tekrar fikirlerinize talibim.

Motosiklet neredeyse fabrikan çıktığı gibi orjinal. Bu sebepten lastiklerde fabrika çıkışı lastikler. Kuru zeminde güzel ancak ıslak zeminde biraz korkuttu beni.

Bunun dışında scooterdan sonra vitesli kullanmak gercekten yorucu. Ve bacaklarım inanılmaz üşüdü. Halbuki scooterda boyle bir sıkıntım yoktu.

Gerci bi diz örtüsüne bakar bu mesele :)

Şimdi sizlere müsadenizle birkac soru sormak istiyorum..

1-Ön tur camı taktıran var mı ? Varsa uzun yolda performansa ciddi olumsuz eksileri oluyor mu?

2-Yağ değişim aralığı olarak kaç bin km'de değişim önerirsiniz?

3-Tubless lastik taktırsak sizce sorun yaşar mıyım ? (Bu konuyu çok araştırdım birçok farklı görüş okuduğum için tekrar sorma ihtiyacı hissettim.

Velhasılkelam ybr ile insallah uzun ve sorunsuz km'ler yapacağıma inanıyorum. Hepinizin tekeri düz bassın..

Saygılarımla..

Bunlarda biraz renk katar umarım :)

http://img10.imageshack.us/img10/9626/resim001ps.jpg

http://img33.imageshack.us/img33/9608/resim005ym.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/4049/resim029k.jpg

http://img547.imageshack.us/img547/3438/resim008.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/8913/resim028y.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/7488/resim011p.jpg

3000 km'de bir değiştir yağını, kim ne derse desin takma..

Evet abi vardı zaten bende izeltaşın ama onlarda 0.08 yokdu el yordamıyla 0.10 la ayarlıyorduk.Bunu internette buldum 0.04 den 0.09 a kadar var.Piyasadakilerde yok.Şimdi yapdım.0.08 emme 0.10 egzoz ayarladım ses falan kalmadı.Daha güzel çalışıyor gibi.

sente tam ayarındaysa ve emme ve eksoz katolog değerlerinde ayarladınsa dadından yenmez muhakkak değişme olacaktır.ybr kaç km bir subap ayarı istiyor bilmiyorum ama her 10.000km de bir kontrol edilse motorun ömrü konusunda yanlış yapmayız diye düşünüyorum.belki daha uzun süre kontrol istemez ama sıkı olursa subap yakar gevşek olur şakırdar subap yatağını bozar ve ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir.akabinde bakım iyidir iyi heleki ehli kişi yaparsa oooo maşallah seninde elin yatkın bu işlere

sente tam ayarındaysa ve emme ve eksoz katolog değerlerinde ayarladınsa dadından yenmez muhakkak değişme olacaktır.ybr kaç km bir subap ayarı istiyor bilmiyorum ama her 10.000km de bir kontrol edilse motorun ömrü konusunda yanlış yapmayız diye düşünüyorum.belki daha uzun süre kontrol istemez ama sıkı olursa subap yakar gevşek olur şakırdar subap yatağını bozar ve ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir.akabinde bakım iyidir iyi heleki ehli kişi yaparsa oooo maşallah seninde elin yatkın bu işlere

Teşekkür ederim abi.Ne öğrendiysem internetten öğrendim.Servislerde sentil bile bulunmuyor düşün.Bana artık basit geliyor böyle işler.Service manualde herşey var :) Silindirin sol tarafındaki kapağı açıyorum 2 vida tutuyor lokma ile.Egzantrik dişlisinin üstünde çizgi var.O çizgi yukarı denk gelecek şekilde ayarlıyorsun motor üst ölü noktaya gelmiş oluyor :) Gerisi basit zaten sentili sok araya ileri geri yaparaktan tatlı sıkı olacak şekilde sık :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar