Lastik takarken jantı eğdim

IMG00308-20130418-1853.jpg

Neyi yanlış yaptım bu scooterların lastiği levyeyle takılmaz mı :cherry: Ben hatta jantı eğenin levye değil lastiğin kendisi olduğunu düşünüyorum. Lastik yanağı iyice davul gibi gerildiğinde lastiğin janta bastırdığı yerler eğildi. Jantı düzeltmek için çekiçleye çekiçleye demirci ustası olucam bu gidişle :) neyseki çekiçleyince baya düzeldi, çekiçlemek çok ses çıkardığından işin bi kısmı da yarına kaldı yarın yeni gibi yaparım jantı :p

nasıl eğilir yav patlak lastikle kac gun gezdım ben onun üstünde ozaman bile eğilmedi hehehe

lastiği takarken en son oturtma anından önce lastiğin jantın ortasındaki araya girmesi gerekir ki..

janta oturtabilmek için gerekli boşluk oluşsun...

yani lastik jantın diğer yanından geçebilmek için jantın ortasındaki aralığa girerek,buna mesafe sağlar...buraya almadığın lastik ya kendisi parçalanır yada senin başına gelenler olur..

Koskoca 40 santim levyem de eğildi var bi terslik :mrgreen: 2 levyemden biri yamuldu. 5 liraya almıştım ama hatırası var.

evet jantın tam ortasını ekvator gibi kesen boşluğa denk getirmelisin lastiği

lastiği takarken en son oturtma anından önce lastiğin jantın ortasındaki araya girmesi gerekir ki..

janta oturtabilmek için gerekli boşluk oluşsun...

yani lastik jantın diğer yanından geçebilmek için jantın ortasındaki aralığa girerek,buna mesafe sağlar...buraya almadığın lastik ya kendisi parçalanır yada senin başına gelenler olur..
Lastiğin bi tarafını tamamen janta geçirdikten sonra zaten başladım diğer tarafı da janta geçirmeye, ama bi noktadan sonra lastik çok gerilmeye başladı. Vazgeçip lastiği çıkarayım dedim ama yapışıp kaldı. Küçük jantta lastik değiştirmek zormuş.

Uploaded with ImageShack.us

resimdeki 1 ve 2 nolu yerlerin 3 nolu yuvaya girmesi gerekir..lastik şişerken ait oldukları yere geleceklerdir...
kusura bakma tek elle anca bu kadar yapabildim...

ben onu bunu bilmem her işin başı önce besmele sonra sabır... senin hatan şu olmuştur... lastiğin tamamını takıp en sonunda lastik çok aşırı sert olmuştur bir karış mesafede sen de levyeyi tutup tam bu bir karışın ortasından sokup tek seferde yerleştirmek istemiştirsin ve olan olmuştur :D neyse geçmiş olsun diyecek bişy yok.

- lastiğinizi takarken jantınızın kenarlarını yağlayınız(rahat yerleşmesi için). ayrıca lastiği söktükten sonra jantınızın kenarlarını ve içini tel fırca yardımı ile bi nevi zımparalama dediğimiz şey fırçalayınız içinde biriken kurum veya aşınma sonucu tortuların oluşştuğunu göreceksiniz. iyi sürüşler arkadaşlar.

eğdim demişsin ama resmen ırzına geçmişsin...:) bir iki neyse de üçüncü ne:)

O kadar korkunç bakmayın ya düzelttim neredeyse, akşam yemek saati olmasaydı devamı da gelirdi.

Geçmiş olsun Mengü.Sayende bilgi dağarcığıma yeni bilgiler ekliyorum.:cherry:Seni takip etmek benim için çok faydalı.

Sabah bakacaz duruma. Benim elimden kurtulabileceğini sanmıyorum :mrgreen: ya düzelecek ya düzelecek

Yağ değil de bulaşık deterjanı sürersen o da kolay oluyor. Bulaşık deterjanı kuruyunca tekerler cantı bırakmaz ama yağ sürersen sert bir frende ne olur bilinmez... Tabii ki en güzeli ekvator yöntemiymiş :) Ben 16 inç cantla iki saat uğraşmıştım, Scooter'ı hayal bile edemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar