keihin karburatorde hava yakit orani ayarlamasi hakkinda

merhaba arkadaslar, soruma soyle baslayayim: motoran cgl150mde keihin marka karburator kullanilmis. motoranimla tanistigim gunden beri fazla yakit sarfiyati ve rolantide stabil olmama durumu var. teknik servis(!) subaplar sıkı, rodaji astiktan sonra subap ayari yapalim dedi. 1600 km sonra kollari sivayip subap ayari yaptim (emme 0,10 eksoz 0.07 fabrika degeri) cekis degisti diyemem, rolantide durma sorunu devam, birde 2gun once cok zengin karisim oldugunu farkettim. hava filtresini soktugumde rolantide c
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/

vidayı sonuna kadar sık(güç uygulamadan bittiği yerde bırak) hava ayar vidasını motor stop edicektir sonra vidayı 1 tur aç sonra elinle rölantiyi 2500 civarına getir sonra motor çalışırken vidayı yavaş yavaş aç en kararlı çalıştığı zamanda bırak genelde 2-2.5 turda kararlı çalışır.Sonra Rölantiyi tekrar ayarla benim motorumun kitapçığında bu yazıyor karbüratörümde keihin Yalnız motor çalışma sıcaklığında yapıcaksın bunları

Benim kuba cg 150 cc de de aynı sorun vardı , rölantide stop ediyor ve çok yakıyordu , subap ve hava ayarı yaptırdım , stop etme sorunu halloldu ve yakıtı düştü .

mobilden bağlanıyorum siteye. Bu yuzden yazdıklarım yarım kalmış ve bende farketmemişim. Sorumun devamı şöyle: hava filtresini söktüğümde çalışma daha kararlı hale geldi. Gariptir çekişte artış oldu. Forumda anlatılan gibi sadece relantide değil ara devir ve yuksek devirlerdede zengin karışımla çalıştığını düşünmeme neden oldu bu. Yakıt tüketimini ölçüyorum şimdilerde. O yuzden bununla ilgili bişey söylemek erken. Şimdi, bu doneler doğrultusunda ne yapabilirim, nasıl yapabilirim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:29 ----------

Benim kuba cg 150 cc de de aynı sorun vardı , rölantide stop ediyor ve çok yakıyordu , subap ve hava ayarı yaptırdım , stop etme sorunu halloldu ve yakıtı düştü .
Degerli yorumun için teşekkür ederim Kardeşim. Subap ayarını yaptım. Birde motoranıma kimse dokunmasın, herşeyiyle ben ilgilenmek istiyorum. Bu yüzden yeni başladığım motosiklet heyecanında tecrübenizden faydalanmak istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar