Günaydınlar herkese. Tavsiyelerin için teşekkür ederim Behçet ilk etapta otobüsle gideceğim ve aldığım bayide güvenlik ekipmanları var ve orada inceleyip üzerimde deneyip alacağım motosiklete de koruma demirlerini taktıracağım. Üzerindeki lastikler o kadar mı kötü hiç mi binileceği yok bana evraklarla beraber gelen kargoda kullanma kılavuzu göndermiş bayi ve okumaya başladım. Kılavuzda aynen 'The tires and rims that came with your motorcycle were designed to match the performance capabilities and to provide the best combination of handling, braking,and comfort'. 'Motosikletinizle birlikte gelen lastikler ve jantlar performans yeteneklerine uyması ve en iyi tutuş fren ve konforu sağlaması için tasarlanmıştır' yazıyor hemen teker masrafı yapmalımıyız gerçekten?
Hocam asıl durum şöyle, lastik bu işin en önemli parçası özellikle yeni başlayanlar için dahada önemli hele ıslak zeminde çok çok tehlikeli!
Üzerindeki lastikler nylon, yani yol tutuş açısında çok alt sıralarda olan bir lastik. ilk zamanlar temkinli olduğum halde viraj içinde bir kaç defa kaydırdım arkayı dedim olmayacak böyle bu michelin ile değiştirdim. Yağmurda dahi çok iyi yol tutuşu var.
Eğer asvalt ağırlıklı kullanıyorsan michelin pilot sporty 200 civarı
Arada araziye de giriyorsan biraz daha uygun olsun diyorsan pirelli dura traction öneriliyor.
Kask çeneden açılır kesinlikle alma bende var 90 100 civarı kafa ütülüyor, he bendeki de dandik bir kask değil ha 300 küsür lira bir şeydi. Ayrıca güneş vizörü olursa daha iyi olur.
Dizlik venom güzeldir 40 45 lira civarı.
Mont işi senin bütçene kalmış bir şey.