Evet beyler, Michelinlerin tadına baktım :cherry:
1- Viraj farkı bariz dedik, bu durum halen geçerliliğini koruyor :mrgreen:
2- Yol konforu lezzetli geliyor dedik buda kesindi zaten...
+ 3- Aylar önce "aşırı düşük hızlarda, trafikte aralardan ilerilerken, ışığa yakın frenleme sonlarında...) gidon kontrolünde sağa sola bi kontrolsüzlük yaşıyorum demiştim, bu duruma alışmıştım, acemiliğime vermiştim..Bu durum komple yok oldu :flower:
+ 4- Ellerimi bıraktığımda hafif sağa gitmeye meyilleniyordu, oturuşummu yanlış acaba, çok sağdan gidiyorum, yol eğimi mi etkiliyor..?? diye sormuştum... Bu durumda yok oldu. Bildiğin ip üzerinde gidiyorum şu an ip :flower:
+ 5- Kenda sonrası seyir halinde oynak geliyor hissi, Kenda daha düz gitmeye meyilliydi. Michelin ufak bi alışma süreci gerektiriyor. Aslında bu olumsuz değil, çünkü gidonun en ufak hareketine çok kararlı bir tepki veriyor, güven sarsma söz konusu değil !!!
( Atıyorum Kenda da yolda bi çukur görüp ani bir sağ sol yaptığımda yaşanan kararsızlık süreci (cevap verme/kayma/cevap vermeme..)bunda yok! Aynı anda Sağ-sol yapsam resmen o çukurun etrafından kıvrılıp kendi kendini toparlıyor, bu durumu sevdim :cat: )
+ 6- Dengeli frenlemelerde yağmura yakalandım, ıslak yol tutuşunu ve ıslak frenlemesini çok beğendim :cat: Kuru asfaltta frenlemede aşırı bi fark göremedim (henüz çok yeniler, üzerindeki katman bile temizlenmedi tabi, buda bi etken olabilir :sunny: )
* Sert fren halen denemedim
Sonuç olarak CB deki kullanım zevkine olumlu katkısı benim beklentimden fazla oldu. Biraz daha kıvraklaştı, biraz daha dengeli ve kararlı hale geldi, seyir halinde ıslak/kuru/viraj/frenleme... güven hissi arttı ve biraz daha konfor arttı, beğendim:cat:
Ferdi patlarsa fitil atıp devam edebileceğini sanmıyorum, çünkü havası inince yanaklar bırakıyor çok güçlü bir kompresör olmazsa tuttturup şişemiyorsun.
Evet sahin, öyle bisey var malesef :/ Hava kaybı belli bi noktayı aşınca oluyor sanırım bu, yani yolda giderken zırt diye oturması için lastiğin yarılması lazım diilmi :silent: Araçta böyleydi yani, herhalde bundada öyledir :/
Tamamen inince, stepne+yüksek basınçlı kompresördü çözüm :/ En azından çivi,vida falan girince parçayı çıkartmadıkça kolay kolay hava kaybetmiyor, farkedip hava basarak sürekli bile kullanılabilir lastik perte çıkana kadar :mrgreen:
Herşeye rağmen birde şambriyel atsam çantaya uzun yola çıkacağım zaman, bu kesin çözüm olur herhalde :silent: