Arkadaşlar bu modeli bugün bayiide gördüm. Amacım kros bir motor bakmaktı fakat bunu görünce dondum kaldım. Deneme firsatım oldu. Fikirlerimi paylaşmak isterim.
Öncelik bu fiyat aralığında uzunca bir araştırma yaptım. (3500-4000 arası) Cross veya naked olarak. Mondial, asya, kanuni vs hepsini inceledim. Aklımda mondial xtreme max 150 vardı. Plaka vs hemen hemen aynı fiyata geliyor. Fakat özellik ve görünüşe bakınca mondial'den kat kat üstün olduğunu gördüm.
1- Titreşimi cebinizdeki telefonun titreşimi kadar.
2- Ön-arka far dizaynı mükemmel.
3- Ayakların vitese ve frene ulaşımı son derece ergonomik.
4- Kullanılan malzeme, plastik, elektronik aksam (sinyal düğmeleri, gösterge, gidon vs) japon motorları aratmayacak kalitede.
5- Koltuk son derece rahat. (Bu segmentte 5000 TL lik kanuni phantom adeta kütük gibi.)
6- Ses harika. Sırf dinlemek için tekrar tekrar çalıştırdım.
7- Ve gelelim en önemli özelliğine. Öncelikle Apachi ile kıyaslamak son derece yersiz. Neden mi? En başka görüntü olarak çok çok daha modern. Apachi kurye motorlarını andırıyor. Ve motor. RKS 150 üzerinde kullanılan piston seramiktir. Sürtünmeyi en az %80 oranında azaltarak motor ömrünü uzatıyor. Şu anda kullanılan en son teknoloji olan GS alt motor kullanılıyor. Bunu es geçmemek lazım. Bu sistem şu anda yarış motorlarında kullanılan sistem. Bu özellikleri ile Apachi den en az 2 gömlek üstün.
8- 11hp -13 hp oranları sizi yanıltmasın. Bir motor 11 hp dir ve diğeri 13 hp olabilir fakat bu 13 hp nin daha güçlü olduğu anlamına gelmez. Önemli olan motordan çıkan gücün asfalta yansımasıdır. RKS de kullanılan Patentli GS alt motor ile Apachi'den çok daha verimli güç alıyor RKS.
9- Tüm aksamı ve motoru aynen bu şekilde olup üzerinde yamaha yazsa bu motorun fiyatı en az 8-9 bin TL. 4000 TL bu motora verilmez diyenler için cevabım; 3500-4000 arasında bu özelliklerde başka motor bulursanız kaçırmayın...
10- Uzun lafın kısası, bu fiyata ve özelliklerde piyasada alınabilecek en iyi motorların başında geliyor. 2,5-3 litre ile çok rahat 100 km mesafe yapıyorsunuz. Daha ne olsun. Ki bu olay şehir içi şartları için geçerli. Uzun/düz yolda 2 litreye kadar iniyor tüketim.
İlk bakışta siyah renk çekici geldi bana. Fakat beyaz renk hatları daha iyi ortaya çıkarmış. Sanırım tercihim beyaz olacak.
Hafta içi almayı düşünüyorum.
Herkese iyi sürüşler.