Arkadaşlar bu arada ben fren balatasıyla ilgili şikayetime geri dönüldüğünü belirtmeyi unutmuşum.
Hem Honda ARTI tarafından hem de Honda Türkiye tarafından geri dönüş yapıldı.
Uzun uzun konuşmaları bir tarafa bırakırsak, yine sıkı durun arkadaşlar:
Honda Türkiye A.Ş. tarafından, 2012 model Honda CB125E ön fren balatası için verilen fiyat tam 110TL.
Evet yanlış duymadınız. Herhangi bir bayi veya servis değil, direkt HONDA TÜRKİYE A.Ş. tarafından verilen fiyat.
Ayrıca yine aynı firma yetkilissinin belirttiğine göre, servisler istediği kalitede yedek parça kullanabilirmiş ancak bunu müşteriye belirtmek zorundaymış.
Mesela OTOSEVER balatanın fiyatı budur ama yan sanayidir gibisinden belirtmedi. Bu hatayla ilgili kendilerini uyaracaklarını da belirtti yetkili.
ARTI HONDA satış müdürünün de belirttiğine göre, o fiyatların hepsi yan sanayi parçaların fiyatlarıymış. Hiçbiri orijinal HONDA yedek parçası değil.
Dediğim gibi cb125e için orjinal ön fren balatası fiyatı 110TL.
Kafam çok karıştı. Ama fiyat çok yüksek.
hocam ben yeni arabamın frenlerini değiştim. ön balatalar değişti , disk taşlama ve arka fren ayarı yapıldı. bosch marka balata.
hepsi 100tl tuttu. ki bu en iyi frencide.
diğerlerinde aynısını 60tl ye yaptırabilirdim. ama usta ötmeme garantisi verdi.
sen neden ön balata değişiyosun. ötme mi yapıyor ?
Ötme falan hiçbişekilde yapmıyor Tahsin, frenlerde çok iyi tutuyor hala aslında ama hidrolik seviyesi epey düştü İstanbul trafiğinde kullananlarda, buda balatanın ömrünün bitmesine işaret.
İstanbul dışı arkadaşlarda aynı km lerde olsakta hiçbir eksilme yok... Herşeyerağmen haklısın 110 lira ön balata için aşırı pahalı bencede... Araçta bu saydıkların iyi bi işçilikle bizim balata fiyatını bulmuyor.
anasının ..mı artık! ulan 110 tl balata mı olur? 1000RR la karıştırdılar galiba! bu nasıl saçmalık? e peki yan sanayiile orjinal parça olayı bukadar mı fark ediyor?
Mesela yan sanayi far çerçevesi(kafa grenajı da diyebilirsiniz) 38 tl, orjinal Honda çerçeve 70 lira. yani 2 katı bile değil. balatada neden bukadar atlıyorlar ki?
istanbulda yaşamak zor da, en çok para burada. şimdi ben gitsem ankara da kuryelik yapsam bu kadar çok para kazananam diye düşünüyorum. tüm insanlar böyle düşünüyor, köyüme dönsem bu kadar lüks, elverişli bir şehir yaşamı köyde kasabada yok diye düşünüyor insanlar. bende köyde büyüdüm ama istanbulun köyünde. çok sıkıntı çektim, yol yok araba yok hastane yok, telefon yok, zor günlerdi. hele ki köy yerinin kış şartları. 1987 de mi neydi, 2 metreden fazla kar yağmıştı, evden dışarı çıkamamıştık. kapılar kardan açılmazdı. şimdi ise şehirleşmiş, binalar çoğalmış, yağış azaldı, artık eskisi gibi kış olmuyor istanbulda, hava kirliliği zehirli gazlar v.s sebeplerini bilemiyorum ama benim mesleğime en uygun yer istanbul.
aşırı titreşim yok, virajlarda yatamıyor, benim takmak istediğim çanta 70 lt civarıydı. sen 36 lt takarsan sorun olmaz, fakat 36 lt den sonra motoru sallar, zaten hafif motor, sıkıntı olur. arazi şartlarında da kullanıcam diyorsan, arka salıncaktan tek amörtisörlü cbf 150 öneririm. eğer enduro tarzı düşünürsen, paran da varsa, honda nın XL 200 diye bir modeli var, ilanlarda çok bulursun, fiyatı 2500 4000 arası değişir. ben xl200 kullandım, 200cc motoru var, tekerlekler baya büyük, süspansiyon şahane, yaylana yaylana gidiyorsun tam bir arazai motoru. fakat titreşimden aynalara bakıp arkayı göremiyorsun
tam olarak kullanım tarzını söylersen birşeyler düşünürüz. naked mi cub mu, commuter mi, enduro, scooter hangisi? bütçe nedir bu arada.
Evet ne yazıkki parça fiyatları çok pahalı, fren balatasına 110 lira verilecek motor değil. Hadi balatayı çinlilerden şundan bundan uydurursunuz 10 liraya. Ufak bir kazada bile ciddi zarar görebilen ön amortisör, ön jant, benzin deposu gibi parçaların fiyatları ne durumda acaba. CBF150'nin benzin deposu 540 lira. Çinlilerin deposu 100-150 lira. Çinli motorla 400 lira hasar çıkartan bir kazada honda cb125 1000-1500 lira masraf çıkarabilir. Şasede ciddi hasar varsa da 700-800 lira daha vermeyi gözden çıkarın.Bana yorumlarıyla yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim..ben cb 125 tarzı motorda karar kıldım fakat şöyle bir sorun var..forumdada okuduğum üzere cb 125 yedek parçaları biraz pahalı imiş..sizce durum nedir..??bir kısımda ybr 125 al diyor..onun parçaları kolay bulunur ve servisi pahalı değil deniyor..sizin gibi cb 125 kullanıcılarının deneyimine ihtiyacım var..benim kalbimden geçen cb 125 fakat almadan iyice araştırmak istiyorum..sonuçta honda ve yamaha bu klasmanda ipi önde göğüsleyen iki marka..