Arkadaşlar model bana hitap etmiyor, gerek çok sık artçılı kullanmam, gerek tasarımı, zaman zaman uzun yolla çıkmam için ergonomik öğeler basit tasarlanmış... gibi gibi birçok sebepten dolayı ufak fark ile CB125E alırdım, bu doğru.
Bu demek değil ki ben Ace' ye para vermem. Birkere kendini yıllarca dünyaya ıspatlamış (Honda,Yamaha,Kawa... ... ) markaların hepsine gönül rahatlığıyla para veririm.
İhtiyacım doğrultusunda, ihtiyacımı karşılacak olan motosikleti en ucuz hangi dünya markası müşterisine sunuyorsa gider alır evime dönerim, en ufak pişmanlık olmaz içimde
2km mesafedeki cafeye, arkadaşlarımla laflamak için günde 5 kez dolmuşa biniyorsam esas o paraya acırım, pişmanlık duyarımBu durumda ah ulan beygirler şöyle artsaymış, ordan ışık fışkırsaymış, ön kaldırmadan gidilmez ki...
diye kendimi kesecek değilimCub zevkime inanılmaz aykırı, scooter ile kendimi aşırı güvensiz hissediyorum vs vs. bu tür düşünen bi tek ben olamam heralde :silent:
CB ACE
Eksi Yön Gibi Görünenler ( Kime Göre Eksi :silent: ) :
* 1.7 lerde yakıt, 8 litre tank : Yahu sayaç "400km" gösterdiğinde yedeğe düştün, git doldur işte, daha kesin gösterge kullananınız var mı ?? :mrgreen:
* Marş tuşu kalitesiz : Kaç kere basılacak, kırılsa kopsa ne olacak git en yakın Honda'ya 1 lira bişeydir en fazla, hee olmasa nolur, aç tepik çubuğunu tepikle
* Beygir 125cc ye göre düşük,: Honda ACE alıcısı nasıl bi beklentiye girebilir ki enn fazla, zaten uysal bişey arayan biri motosiklet kullanamasın mı :silent:
Ayrıca Alet zaten 10Nm torku 5000Rpm de veriyor, daha ne yapsın ::huuuh::
* Devir göstergesi yokmuş muş: hiç kullanmadım, hiç eksikliğini hissetmedim, bu güçte neyin devrini niçin ayarliyayım aklım almıyor :silent: Çok lazımsa 3-5 USD bişey zaten.
Beğendiğim yönleri :
* Alet hafif, kontrolü rahat olur.
* Aynalar geniş ve doğru konumlandırılmış, beğendim.
* Egzoz tipsiz soba borusu değil, derli toplu...
* Çalışırken görmedim fakat o far aydınlatır gibi duruyor... ...
* 4vites olması: 5. vitesi zaten ekonomi olarak kullanıyoruz, ACE nin gittiği hız belli, yaktığı yakıt belli daha ne ekonomisi :silent: Az vites değiştirmek işime gelir.
* Muattabının Honda olması.
* 2 Yıl, yok yere kullanıcı hatası demiyecek Honda garantisi.
* 10 yıl Honda Parça temin etme Garantisi.
* Honda, ömür boyu servis hizmeti verme zorunluluğu.
Bir Kez Daha Düşündürecek Yönleri:
* Kampana ön fren: gitmek hiç önemli değil ama durmak çok önemli abi, bu düşündürebilir :silent:
He ACE nekadar gidiyorki durmayacak diye düşünülebilir, daha düne kadar 750cc yarış motosikletleri bu yöntemle duruyordu :silent:
* Herşeye rağmen fiyatı performansından fazla ( şahsi fikrim ), diğer dünya markalarında bukadar ucuzu da yok o ayrı mevzu :silent:
[url]http://b1303.hizliresim.com/17/3/kq7sd.jpg[/url]
SONUC:
Aynı motosikleti, aynı fiyata, aynı yedek parça fiyatlarıyla, aynı hızda servis hizmeti ile, Yamaha, Kawa, Suzuki... yapsın para veririm, Honda yapmış neden vermiyeyim :silent:
Vtr 250 getirdide ne oldu v2 silindir ?
Hani mh drift felan aliyordun :queen: al iste Honda :queen:
vallahi ben de 125 cc kullanıyorum ve çok memnunum, 15 bin km yapmadan da motorda tecrübe kazanacağımı sanmam. hop diye iki ayda sıkılacak adam zaten motor kullanmasın, aklını kullansın. motorda tecrübe kazanmak veya kazandım diyebilmek bence kolay bir şey değil. ben kaptım bu işi diyen kendini kandırır. artı önemli olan frenin falan son teknoloji olması değil doğru frenleme yapabilecek tecrübe.Kim öyle zırt pırt motor değiştirebiliyo plaka ruhsat sigorta 500-600 lira. Yeni başlayan bu motoru alırsa 2 ay sonra sıkılacak sürekli tam gaz sürmeye başlayacak motoru zaten o şekilde de ıkına sıkıla 90 km hız yapacak, öyle kullanınca da 6 ay sonra çinli motorlar gibi her yerinden zırıltılar gelir. Deneyin görün isteyen alsın işte.
Arkadaşlar model bana hitap etmiyor, gerek çok sık artçılı kullanmam, gerek tasarımı, zaman zaman uzun yolla çıkmam için ergonomik öğeler basit tasarlanmış... gibi gibi birçok sebepten dolayı ufak fark ile CB125E alırdım, bu doğru.
Bu demek değil ki ben Ace' ye para vermem. Birkere kendini yıllarca dünyaya ıspatlamış (Honda,Yamaha,Kawa... ... ) markaların hepsine gönül rahatlığıyla para veririm.
İhtiyacım doğrultusunda, ihtiyacımı karşılacak olan motosikleti en ucuz hangi dünya markası müşterisine sunuyorsa gider alır evime dönerim, en ufak pişmanlık olmaz içimde
2km mesafedeki cafeye, arkadaşlarımla laflamak için günde 5 kez dolmuşa biniyorsam esas o paraya acırım, pişmanlık duyarımBu durumda ah ulan beygirler şöyle artsaymış, ordan ışık fışkırsaymış, ön kaldırmadan gidilmez ki...
diye kendimi kesecek değilimCub zevkime inanılmaz aykırı, scooter ile kendimi aşırı güvensiz hissediyorum vs vs. bu tür düşünen bi tek ben olamam heralde :silent:
CB ACE
Eksi Yön Gibi Görünenler ( Kime Göre Eksi :silent: ) :
* 1.7 lerde yakıt, 8 litre tank : Yahu sayaç "400km" gösterdiğinde yedeğe düştün, git doldur işte, daha kesin gösterge kullananınız var mı ?? :mrgreen:
* Marş tuşu kalitesiz : Kaç kere basılacak, kırılsa kopsa ne olacak git en yakın Honda'ya 1 lira bişeydir en fazla, hee olmasa nolur, aç tepik çubuğunu tepikle
* Beygir 125cc ye göre düşük,: Honda ACE alıcısı nasıl bi beklentiye girebilir ki enn fazla, zaten uysal bişey arayan biri motosiklet kullanamasın mı :silent:
Ayrıca Alet zaten 10Nm torku 5000Rpm de veriyor, daha ne yapsın ::huuuh::
* Devir göstergesi yokmuş muş: hiç kullanmadım, hiç eksikliğini hissetmedim, bu güçte neyin devrini niçin ayarliyayım aklım almıyor :silent: Çok lazımsa 3-5 USD bişey zaten.
Beğendiğim yönleri :
* Alet hafif, kontrolü rahat olur.
* Aynalar geniş ve doğru konumlandırılmış, beğendim.
* Egzoz tipsiz soba borusu değil, derli toplu...
* Çalışırken görmedim fakat o far aydınlatır gibi duruyor... ...
* 4vites olması: 5. vitesi zaten ekonomi olarak kullanıyoruz, ACE nin gittiği hız belli, yaktığı yakıt belli daha ne ekonomisi :silent: Az vites değiştirmek işime gelir.
* Muattabının Honda olması.
* 2 Yıl, yok yere kullanıcı hatası demiyecek Honda garantisi.
* 10 yıl Honda Parça temin etme Garantisi.
* Honda, ömür boyu servis hizmeti verme zorunluluğu.
Bir Kez Daha Düşündürecek Yönleri:
* Kampana ön fren: gitmek hiç önemli değil ama durmak çok önemli abi, bu düşündürebilir :silent:
He ACE nekadar gidiyorki durmayacak diye düşünülebilir, daha düne kadar 750cc yarış motosikletleri bu yöntemle duruyordu :silent:
* Herşeye rağmen fiyatı performansından fazla ( şahsi fikrim ), diğer dünya markalarında bukadar ucuzu da yok o ayrı mevzu :silent:
[url]http://b1303.hizliresim.com/17/3/kq7sd.jpg[/url]
SONUC:
Aynı motosikleti, aynı fiyata, aynı yedek parça fiyatlarıyla, aynı hızda servis hizmeti ile, Yamaha, Kawa, Suzuki... yapsın para veririm, Honda yapmış neden vermiyeyim :silent:
8 Beygir commuter mı olur arkadaşım, ben 92 kiloyum 12 beygir motorum beni anca taşıyor 100-110 km hıza ulaştırıyor. 2 ayda sıkılacak adam honda almasın diyorum çok açık ve net. Bide hiç ön fren kampana motor kullandınız mı bilmiyorum ama fren tekniği diye bişey yok fren elciğine ve ayak pedalına sonuna kadar basıp durabilirim inşallah demek var ne yazıkki.vallahi ben de 125 cc kullanıyorum ve çok memnunum, 15 bin km yapmadan da motorda tecrübe kazanacağımı sanmam. hop diye iki ayda sıkılacak adam zaten motor kullanmasın, aklını kullansın. motorda tecrübe kazanmak veya kazandım diyebilmek bence kolay bir şey değil. ben kaptım bu işi diyen kendini kandırır. artı önemli olan frenin falan son teknoloji olması değil doğru frenleme yapabilecek tecrübe.
ayrıca millet ucuz olduğu için çinli alıyor, çinliler süper olduğu için değil. çinliler yakışıklı olduğu için alan varsa bilemem. isim yapmış markanın ucuzunu bulmayı herkes istemeli. ama ucuz sorunsuz motorla başlamak demek bence motor hayatı iyi başlamış motorcu demek. kendi açımdan koca ilçede iyi motor yağı bulamıyorum kaldı ki ustalara işim düşseydi vay halime.
8 Beygir commuter mı olur arkadaşım, ben 92 kiloyum 12 beygir motorum beni anca taşıyor 100-110 km hıza ulaştırıyor. 2 ayda sıkılacak adam honda almasın diyorum çok açık ve net.
Mengü senin motora benziyor demiştim ya ikisini fuarda inceledim senin motor bundan iyi.Hem daha kalıplı hem de daha ucuz.CB125Ace adeta şaka gibi bir motor,herhalde 25 kg'lık biri bu motora biner,hemde plastikleri 5.kalite.8 Beygir commuter mı olur arkadaşım, ben 92 kiloyum 12 beygir motorum beni anca taşıyor 100-110 km hıza ulaştırıyor. 2 ayda sıkılacak adam honda almasın diyorum çok açık ve net. Bide hiç ön fren kampana motor kullandınız mı bilmiyorum ama fren tekniği diye bişey yok fren elciğine ve ayak pedalına sonuna kadar basıp durabilirim inşallah demek var ne yazıkki.
8 Beygir commuter mı olur arkadaşım, ben 92 kiloyum 12 beygir motorum beni anca taşıyor 100-110 km hıza ulaştırıyor. 2 ayda sıkılacak adam honda almasın diyorum çok açık ve net. Bide hiç ön fren kampana motor kullandınız mı bilmiyorum ama fren tekniği diye bişey yok fren elciğine ve ayak pedalına sonuna kadar basıp durabilirim inşallah demek var ne yazıkki.