Tam manası ile motorlu bisiklet

kısa mesafelerde pratik olabilir. Ama birçok arkadaşın dediği gibi, daha çok şehirdışı, kırsal bölgeler hedef alınmış da olabilir. Sonuç olarak dümdüz seleli, dikdörtgen farlı modellerle rekabet edebilir bu bölgelerimizde. Yıllarca aynı tip motora binen kırsal kesim halkı için de bir yenilik ve değişim olabilir, neden olmasın?
http://www.motoran.com.tr/urun/mrt-100-tel-classic-4-vites bu ve benzeri modeller ile kıyaslayabiliriz. (Yanlış anlaşılma olmasın, benim motorum da motoran olduğu için bu markadan, söylediğim tarzda motor ile kıyaslıyorum.)
Kıyaslayacak olursak, şimdi vites yönünden bakalım;
Motoran 4 vites, 97 cc, 1850TL.
Bu yönden fiyat farkı yine nereden baksan 1300-1400TL kadar olacak, ve motoranın +'sı da vergisiz olması.
CC yönünden bakalım;
Motoranın aynı modeli, 124cc, 5 vites, 1895TL.
Yine fiyat farkı çok. Motoranın +'sı 5vites ve göstergeleri kırpılmamış :mrgreen:
Ben kırsal kesimde yaşayan bir vatandaş olsaydım en basit şekilde böyle kıyaslama yapardım. Ve sonuç olarak kırsal kesimde yaşayanlar için de uygun bir motor olmadığı ortada.
(Tüm bunlar şahsi fikrimdir, motordan anlayan arkadaşlar hak verdiği ölçüde doğrudur. Yoksa yanlış bir analiz gözüyle bakabilirsiniz

)