Motor Alımında Fikir Lütfen...

Herkese iyi günler. Şansa gördüm kaydoldum ve sorayım dedim. Şimdi 5. yılıma girdim universitede. Artık otobüslerle günde toplamda 3 saatimi harcamaktan sıkıldım. Evdekilerin de içine sinmesi gerekiyordu onlara da güveni verdim. Şimdi tek sorun para :) Parayı da halletmeye çalışıyorum ama kafamda deli sorular.

Scooter tarzları güzel az yakıyorlarmış vs ama honda cbr leri gördükten sonra her şeyden soğudum diyebilirim harika duruyor :)

Ben günde 30 km yaparım +-5 km falan oynar. Haftanın 5 günü köprüden geçerim.
Sizce ne tarz bir motorsiklet tercih etmeliyim. Az yakması önemli ama havalıda durmalı.CBF ler 10 yakıyorsa CBR 15 yakıyorsa CBR derim mesela.

2.el almayı düşünüyorum her zamanda temiz bakılmış 2.el tercihimdir. 0 a yüksek paralar vermektense.

Umarım doğru yere açmışımdır saygılar.

Sen kararını vermişsin ne diyelim sana cbr 125 in hayırlı olsun :queen: 5 bin liraya temiz bi motor alırsın..

a2 ehliyet varmı korumalı kıyafet aldınmı trafikte motor kullanabilecek tecrüben varmı varsa cbr 125 güzel motor tecrüben yoksa şimdilik ucuz grenajsız bir motorla tecrübe edin sonra istediğin motoru al

cbr 125 iyidir biraz bisiklet gibi dursada sorun çıkarmaz temiz kullanılmışsa tabi bakımlarını eksik etmezsen

Tabi her zamanki gibi önce korumanı ve eğitimini hallet derim, motor içinse CBF 150, CBR 125, ve CBR 250 güzel seçenekler . Şehir içinde 125 yeterli olur özellikle trafikte aralardan kıvrılırken ufak oldukları için avantaj sağlarlar. Zaten motorun amacı o, 4 saatte geçilen trafiği 30 dk da geçmek :D Aman DİKKAT bunlar başlangıç motorları 2.elleri yatmış kalkmış yamulmuş etmiş olabilir!! Şimdiden hayırlı olsun :D

hocalar ben 2-3 bin arası scooter falan bakıyordum aslında. Sonra 3-4 arası bunları görünce dedim destek alırsam bunlardan alırım :) Kaskı ev ahalisi dedi en güvenlisi hangisiyse hediye falan. A2 yi de halledeceğim en kısa zamanda. CBR çok hoşuma gitti ama yakıt durumu nedir ? Ben köprüden geçerken zaten 3.5 lira falan verecem. 20 gün yapsa 70 lira. Yakıtta bu 20 günde 70 liray geçer mi git gel toplam 30 km

Kullanım Kolaylığı az yakıt ve Tip istiyorsan Modenas gt 135 diyorum kesinlikle Hem Debriyaj sıkıntın olmaz hem oldukça az yakar Hemde şehir içi en uygun alet
Hızlıda kaçar yani yabana atılacak motor değil
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/108467-modenas-gt-135-detayli-inceleme.html

hocam tasarımı da önemli benim için çok hoşuma gitmedi açıkcası ilgin için teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2009-model-cbr-125r-acil-satilik-116442648/detay

mesela bu motorda sorun olma ihtimali nedir ? Diğer ilanlara göre ciddi anlamda uygun gibi

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Boy ve kilo nedir. Cbr 125 resimlerde iyi görünür kendisi bisikletten hallicedir.

Görünüş falan dusunme elindeki bütçeyle apache yada ybr al ogren ogrenirken paranii biriktir 250 cc cbr al rahat et acemilikte surtme yatma vs olabilir bosa masraf cikarir sana

cbr oturuş pozisyonu olarak biraz daha zor ve rahatsız. cbf 150 yada cb 125e yada ybr 125 gibi commuter olarak adlandırılan motorlar başlangıç için daha dengeli, ekomonik motorlar.

Öncelikle ehliyet alınmalı ve ekipman için para biriktirilmeli.
Bunlar tamamsa ve yinede gerekli tecrübe yoksa naked, commuter tarzı yani grenajsız bir motor tercih edilmelidir.
Çünkü acemilikte ufak tefek kaza yan yatırma durumları illaki olur ve bu durumlarda grenajlı motor seni üzer.

Başlangıçta bence ikinci el temiz CB 125, CBF 150, YBR 125, Apache gibi alternatifler düşünülebilir.
Gerekli tecrübe kazanıldığında ve bu süre zarfında birazda para biriktirilirse CBR 250 güzel olur.
Çünkü 1.85 boy ve 93 kiloya cbr 125 ufak kalır.

Öncelikle ehliyet alınmalı ve ekipman için para biriktirilmeli.
Bunlar tamamsa ve yinede gerekli tecrübe yoksa naked, commuter tarzı yani grenajsız bir motor tercih edilmelidir.
Çünkü acemilikte ufak tefek kaza yan yatırma durumları illaki olur ve bu durumlarda grenajlı motor seni üzer.

Başlangıçta bence ikinci el temiz CB 125, CBF 150, YBR 125, Apache gibi alternatifler düşünülebilir.
Gerekli tecrübe kazanıldığında ve bu süre zarfında birazda para biriktirilirse CBR 250 güzel olur.
Çünkü 1.85 boy ve 93 kiloya cbr 125 ufak kalır.

hocam şu altın elbiseli adamı izledim öğrenim kullanım için ideal falan diyordu. Hoşuma da gitti açıkcası hoşuma gitmeyen bir şeyi kullanmak istemem. Kuzenim yıllardır kullanıyor o yardımcı falan olur. Ama daha ehliyeti bile alamadık çok uyuşuk kaldık bu konuda ya

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar