Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

1.Çok doğru, bence daha önce 100 kere söylediğim gibi o paraya temiz cbr250 ile de başlarsın:)
2.Kesinlikle çok önemli ve gerekli, ayrıca bir kitap almanı da tavsiye ederim.Sürüşün en az %50 farkeder.
3.cevap 1.cevapta gizli:)
4.alacağın motora göre değişebilir.Mesela tricolor lar ile birebir uyumlu agv kask var mesela.Ne alacağın kesinleşsin, ona göre yardımcı oluruz.Hatta istanbuldaysan kızıltıprak ve hasanpaşadaki çoğu mağazayı tanıyorm,yardımcı olmaya çalışırım...

kursa gidilecek o zaman o kesin.. cbr125r da karar kıldım sıfır almak istiyorm o yzden 250liğe yanaşmıyorm birazda 125 olsn bizim olsn :).. o fiyat olaynı da yarn knşcam 7000e verirlerse alıcam.. alacağım renk belli zaten beyazını alıcam o kesin artık. bugün ben tüm bayileri aradım sadece mcm çiftkurtlar açıktı diğerleri kapalıymış pazar diye.. o da bu fiyatı çekti şirinevlerde falan kalmamış.. yarın sabah erkenden hepsni bi arycam fiyatları sorayım de ona göre gidicem birine.. bu arada evet istanbul fatih ;)

kursa gidilecek o zaman o kesin.. cbr125r da karar kıldım sıfır almak istiyorm o yzden 250liğe yanaşmıyorm birazda 125 olsn bizim olsn :).. o fiyat olaynı da yarn knşcam 7000e verirlerse alıcam.. alacağım renk belli zaten beyazını alıcam o kesin artık. bugün ben tüm bayileri aradım sadece mcm çiftkurtlar açıktı diğerleri kapalıymış pazar diye.. o da bu fiyatı çekti şirinevlerde falan kalmamış.. yarın sabah erkenden hepsni bi arycam fiyatları sorayım de ona göre gidicem birine.. bu arada evet istanbul fatih ;)

O zaman motoru ne amaçla kullanacağını söyle,sezonluk mu kullanacaksın, ekipmana ayırdığın para bunlara göre yardımcı olmaya çalışalım.
Min alman gerekenleri sıralayacak olursak.Kask,mont(sırt dahil tüm korumalarıyla),eldiven,bel koruması,korumalı pantolon(en kötü ihtimalle dizlik),çizme.İhtiyaç ve maliyete göre bu liste uzar gider ama temel olarak bunlar olmalı...

O zaman motoru ne amaçla kullanacağını söyle,sezonluk mu kullanacaksın, ekipmana ayırdığın para bunlara göre yardımcı olmaya çalışalım.
Min alman gerekenleri sıralayacak olursak.Kask,mont(sırt dahil tüm korumalarıyla),eldiven,bel koruması,korumalı pantolon(en kötü ihtimalle dizlik),çizme.İhtiyaç ve maliyete göre bu liste uzar gider ama temel olarak bunlar olmalı...

uzun yol için kullanmycam. işe gidip gelmek ilk amaç. ikincisi de akşam bi yere arkadaşlarımla buluşmaya giderken kullanıcam o yani başka bişey yok.. benim düşüncem eldiven kask ve mont şeklinde.. bu arada sabah aradım bayileri mutluhan taksitle 7200 diyor.. sanırım mutluhandan alacağım öglenden sonra gidip görüşcm.. 2012 model olmasına rağmen hala liste fiyatı üzerinde indirim yapmadan satmaya calısanlar oldu biliyomusun :) şaka gibi ya.. şu an herşey dahil nakit 6900 taksitle de 1000 tl peşinat vericem 6200 tl yi de bölüceklermiş 12ye..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beyler deponun üstündeki sadece ışıkta görüne bilen kılcal çizikler normalmidir şuana kadar fırça dahil sürmedim sadece temiz bir bezle sildim sizinde başınıza geldimi çözüm nedir ?

Beyler deponun üstündeki sadece ışıkta görüne bilen kılcal çizikler normalmidir şuana kadar fırça dahil sürmedim sadece temiz bir bezle sildim sizinde başınıza geldimi çözüm nedir ?

arkdşm merhaba öncelikle faruk ben.. burda yazılanları takip ediyorum bayağıdır da, sen de amma düşünüyosun motoru ya :) nasıl fark ediyosun o çiziği şaşırıyorum.. he dersen ki sen almadan bilemessin eyvallah der boynumu eğerim :) ama yine de çok üstüne düşme motorun sakınılan göze hesabı :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------

bu bayiler kafayı yemiş heralde. sabah söyledikleri fiyattan caydılar diyorlar ki yine 7450 olur. 50 tl indiririz 7400 yaparız. onu da 1400 nakit verirsin 6000i 12 taksit.. abi böyle şey olurmu ya? 2012 model motor alıyoruz yıl olmuş 2013! hiç mi indirim olmaz.. normalde bu ayın 15inde alcaktm herşeyi ayarlamıştm.. bekliycem fuarı fuarda sipariş verilebiliyorsa vericem. olmassa 2013 modeller geldiğinde vericem mecburen.. madem aynı fiyat niye 2012 alayım ki ?

@Konca abartıyorsun:D Ama yine de söyleyim o boya simli boya, onlar çizik değil.Boya koruyucu,cıla,pasta hallet işte:D Arada bir kask sor,zincir yağı sor,motor yağı sor, yakında kimse cevap yazmıcak:D Bu arada beni yanlış anlama takılıyorum:)

@HondaCbr250 Kasma kardeşim al temizinden cbr250:D Bu arada ekipman konusunda detaylı cevap yazarım, şu an müsait değilim.

@Konca abartıyorsun:D Ama yine de söyleyim o boya simli boya, onlar çizik değil.Boya koruyucu,cıla,pasta hallet işte:D Arada bir kask sor,zincir yağı sor,motor yağı sor, yakında kimse cevap yazmıcak:D Bu arada beni yanlış anlama takılıyorum:)

@HondaCbr250 Kasma kardeşim al temizinden cbr250:D Bu arada ekipman konusunda detaylı cevap yazarım, şu an müsait değilim.

eyvallah ilgileniyosun gercekten.. müsait olduğunda yazarsın. maddi durum buna elveriyo diyeyim sen anla :) karar verdim fuara kadar hiçbirşey yapmycam fuarda sipariş verilebiliyormu bilmiyorum ama verilsin verilmesin 2013 alcam. zaten uzun zamandır zam gelmemiş şimdi gelcek hali yok . yani yoktur inşallah :) kask baktım ben ama ceketler pahalı geldi dostum belki fuarda ucuz falan olur..
http://www.motosuperstore.net/LS-2-FF-396-DARMHA-KIRMIZI,PR-1467.html

http://www.motosuperstore.net/LS-2-FF-384-ASPHALT-KIRMIZI,PR-1449.html

http://www.motosuperstore.net/2012-MODEL-LS2-EASY-CENE-ACILIR-KASK-SIYAH,PR-1472.html

bu kasklardan birini düşünüyorum fikirlerini müsait olduğunda şeeeettir :)

edit : renkli olanlar daha güzel ama çene açılır kask değiller sanırım. çene açılır daha kullanışlı sanırım ?

ls 2 sharp testlerinden 5 yıldız almış olsada güven vermiyor.çene açılır kask alma,güvenlik açısından herzaman daha zayıftırlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

Bu arada monta gelince madem iş için kullanacaksın,işin kaç km ya da her şartta motoru kullanacakmısn bilmiyorm(yani yağmur yağınca otobüse binecekmisn:D). 4 mevsim montlar vardır ama yalandır bunlar aslında 2 mevsimdir yani ya kışın ve sonbaharda kullanabileceğin ayrıca yazın ve ilkbaharda kullanabileceğin montlar var.Kendine göre seçimini yap.Eldiven kesinlikle mevsimliktir ya tam kışlık al ya tam yazlık.Eldivende ikisinin arası yok, alırsan öyle birşey mağdur olursun.Kaskta da başlıca arai shoei seçmelisin biraz inersen nolan agv gibi kasklar vardır sonrasında shark,scorpion vs vardır.Daha da alt kalite birşey alma bence(yazmadığım birsürü marka var,kafana takılan olursa sor).Son gittiğimde hasanpaşa yıldız motorda çok hesaplı fiyatlara shark kasklar vardı(sanırım sebebi 3 yaşından fazla olmalarıdır), bence yine ls2 den iyidir.ekipmanda ucuza kaçma

Kesinlikle LS2 alma kardeşim ben kullanıyorum pişman olursun ben kaskımı ve montumu fuardan aldım 225 TL lik prohel montu 130 aldım kaskımı ise FF 384 ASPHALT modeli 190 TL aldım kaskın geçenlerde kurcalayım dedim ve hava kanallarının olmadığını fark ettim yani kask kafandayken kaskın içerisinde hava sirkilasyonu olmuyor buda sağlığına bir hayli zararlı aynı zamanda içerisinin buhar olmasına sebebiyet veriyor umarım yardımcı olmuşumdur eğer 300 TL lik bir kask modeli alabileceğini söylüyorsan bence LS2 alırsan parana yazık edersin çünkü el işciliği iyi bir marka değil eğer inanmıyorsan fuarda veya dükkanları gezersen fark edersin bana kalırsa Nolan falan almandır şuan para biriktiriyoum ben SHOEI alma niyetindeyim :cat:

Mont a fazla kafa takma çünkü öğrenme faslında giyersin sadece birde kışın giyersin çünkü montunu sonrasında giyip çıkarmak ve motor üstünde hariket etmeni engeleyeceği için deri mont giyeceksin paranı 150 TL lik bir montdan daha fazlasını verme saten fuarda 150 TL lik mont gayet kalitelidir çünkü fuarda çok çeşit ucuz mal olur birde pazarlık yap :queen:

aaa bu arada arkadaşıma 250 tl ye kızıltoprak mototalden nolan n 62 almıştık.Gayet güzeli,nolan güveni var sonuçta.Baştan söyleyeyim gürültü problemi var,sesi pek kesmiyor ama kulaklık tak zaten.Ls2 den iyidir

LS2 de çok ses kesiyor yeni motor sürmeyi öğreneceğinden kesinlikle her sesi duymalısın !!!

ah be abicim baktım şimdi nolanlara full 200€ en dusugu. he fuarda indirime girerse bilemem o zaman alabilirim ucuzlarsa. yoksa iyice ucucak fiyat. bi de ise gidicem falan demiştim pain benim iş yerimde takıldığım yerler de hepsi yakın. edirnekapı bayrampaşa , edirnekapı taksim, beşiktaş vs buralarda takılıyorum hep o yuzden motor üzerinde cok kalmiycam kışlık cekete gerek var mi bilmiyorum. ama kask şart ona eminim kask konusunda bboynumuz kıldan ince :) benim size sormak isrediim bişey daha var: yaş 24 benim. malumunuz 6900 motora vercez.. su sürekli söyledikleri plaka ruhsat sigorta masraflarını en ucuZ nasil yaparım her bayi farklı fiyat çekti.. kendim de yaptirabiliyomusum bunu öyle diyorlar boşa kazık yemeyelim.. bu sigorta işinden pek anlamıyorum bana ne kadara patlar acaba.. bide ordaki elemana sordum tc kimlik lazım gelince çıkar o dedi bende telden vereyim tc yi bak dedim yok öyle olmaz ayaklarına yatti ondan da suphelendim..

ah be abicim baktım şimdi nolanlara full 200€ en dusugu. he fuarda indirime girerse bilemem o zaman alabilirim ucuzlarsa. yoksa iyice ucucak fiyat. bi de ise gidicem falan demiştim pain benim iş yerimde takıldığım yerler de hepsi yakın. edirnekapı bayrampaşa , edirnekapı taksim, beşiktaş vs buralarda takılıyorum hep o yuzden motor üzerinde cok kalmiycam kışlık cekete gerek var mi bilmiyorum. ama kask şart ona eminim kask konusunda bboynumuz kıldan ince :) benim size sormak isrediim bişey daha var: yaş 24 benim. malumunuz 6900 motora vercez.. su sürekli söyledikleri plaka ruhsat sigorta masraflarını en ucuZ nasil yaparım her bayi farklı fiyat çekti.. kendim de yaptirabiliyomusum bunu öyle diyorlar boşa kazık yemeyelim.. bu sigorta işinden pek anlamıyorum bana ne kadara patlar acaba.. bide ordaki elemana sordum tc kimlik lazım gelince çıkar o dedi bende telden vereyim tc yi bak dedim yok öyle olmaz ayaklarına yatti ondan da suphelendim..

Bayiden yüz yüze konuşmanı tavsiye ederim yaz gelmeden bu işi bitirmeni tavsiye ederim yoksa indirim falan göremessin sen sadece pazarlık varmı de okadar biz babamla öyle yaptık herşey dahil 7.000 TL + branda verdiler ben Ankara BORA plazadan aldım makineyi :cat:

güzel düşürmüşsün moruk ama Sen nakit mi aldın ? yoksa peşinat sonrası taksit mi? ben nakit 1500 TL vericem gerisini de axess e bölüyorlar zaten axesse kampanyası var. nakitse eyvallah taksitle o fiyatsa ilk otobüse atlayaym gideyim ankaraya :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

Bell , Lazer Suomy Astone gibi markalarıda araştır

saol kardeş ilgilendiğin için.. düşündükçe fiyatları gördükçe fuarı beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.. tasarım olarak da ls2 den başka beğenemedim valla çok baktım ls2 tasarımları güzel.. bir de bu kask çok hoşuma gitti ama fiyat ortada.. :

http://www.anesmotor.com/?urun-1880-SHARK-Evoline-Seri-3-Moovit-Turuncu-Siyah.html

güzel düşürmüşsün moruk ama Sen nakit mi aldın ? yoksa peşinat sonrası taksit mi? ben nakit 1500 TL vericem gerisini de axess e bölüyorlar zaten axesse kampanyası var. nakitse eyvallah taksitle o fiyatsa ilk otobüse atlayaym gideyim ankaraya :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

saol kardeş ilgilendiğin için.. düşündükçe fiyatları gördükçe fuarı beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.. tasarım olarak da ls2 den başka beğenemedim valla çok baktım ls2 tasarımları güzel.. bir de bu kask çok hoşuma gitti ama fiyat ortada.. :

http://www.anesmotor.com/?urun-1880-SHARK-Evoline-Seri-3-Moovit-Turuncu-Siyah.html

Bu kask çok yüksek düzey bir kask 125 cc lik bir makine ye çok lüks kaçar alacağın kask 300 TL yi geçmesin ileride motoru değiştireceğen veya yükselteceğin zaman kaskını değiştireceksin ve motoruna uyumlu birşey alırsın çünkü motosiklet kullanmadan tarzını tam olarak belirleyemessin cbr 125 beğenmeyip chooper tarzı bir şeye binmek isteye bilirsin veya başka bir model olmaz öyle şey deme çok karşılaştığımız bir durum hatta motordan sıkılıp arabaya binmek isteye bilirsin :) bu işe başlarken profesyonel ekipmanla başlamanla parana yazık edersin...

Bu kask çok yüksek düzey bir kask 125 cc lik bir makine ye çok lüks kaçar alacağın kask 300 TL yi geçmesin ileride motoru değiştireceğen veya yükselteceğin zaman kaskını değiştireceksin ve motoruna uyumlu birşey alırsın çünkü motosiklet kullanmadan tarzını tam olarak belirleyemessin cbr 125 beğenmeyip chooper tarzı bir şeye binmek isteye bilirsin veya başka bir model olmaz öyle şey deme çok karşılaştığımız bir durum hatta motordan sıkılıp arabaya binmek isteye bilirsin :) bu işe başlarken profesyonel ekipmanla başlamanla parana yazık edersin...

ya moruk bu kask da o kadar güzel ki ben bunu alsam araba kullanırken bile takarım şerefszm :D :D :D

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Kask mevzuunda bence çok dar düşünüyosunuz .. Altındaki makina 125cc de olsa 1200 cc de olsa saatte 80 km Den itibaren ölümcül kaza riskin var .. Olduğn yerde düşüp dahi ölüm riski varda neyse .. Bu yüzden LS2 de aynı korumayı sağlıcak Nolan da .. Ha diyosan ki ben istanbulda yada şehir içinde sürekli 200 220 km h geziyorum o zaman ayrı tabi , hem rüzgar yememek açısından hemde güvenlik açısından üst düzey bi kask almanı bende öneririm .. Senede bi kaç kez olacak uzun yol için o kdr parayı dökmeye değmez diye düşünüyorum .. bende 2 kask var .. LS2 çene açılır ve NOLAN ın 3 yıllık bi kaskı var .. Arada bariz kalite farkı var evet ama 2side güven verıyo .. LS2 tasarımı çok güzel .. istanbul trafiğinde onu kullanıyorum şık duruyor .. Benım nacizene fikrim şehir içinde kullanmak maksatlı Bi LS2 yada SHARK kask yeterli .. Mont da arkadaşların dedıgı gıbı 150tl lik olsa yeterli .. PROSERV var bende msela o civar bi fiyata almıştım omuz ve dirsek korumalı ve gayette sıcak tutuyor memnunum .. Bence eldiven konusunda masraftan kaçmamak lazım .. en ufak soguklarda dahi elleri hissetmiyor bi süre sonra insan .. eldiven ve dizlik mühim .. Başınızı ağrıttysam affola .. Şahsen öğrencyim ve sokağa atacak param yok .. daha doğrusu pek param bile yok :)

Kardeşim Allah aşkına yapmayın.Bilmiyosanız saçmalamayın hiç elinize klavyeyi almayın.Bu nasıl mantıktır ? Kaskın 125 cc liği 250cc liği 600cc liği olmaz.Canına önem veren adam 50cc motorlada en iyi kaskı ekipmanı kullanır.Bende cbr 125 kullanıcısıydım 800 tl lik suomy kask takıyodum.Ne alakası var 125 cc liğe lüks kaçmasıyla ? 125cc dediğin motor 120-130 km/h ile kaza yaptığında ne olacağını kestirebiliyo musun ? arkadan allah korusun bi arabaya çarptığında ne olacağını düşünebiliyo musun ? İstiyosan 30 km ile git,bi araba geldi çarptı 60 km hızla,motorun kaç cc olduğu mu koruyacak seni ? Bazı şeyleri araştırmadan yazmayın,birileri okur bu bilgileri doğru sanar yazık edersin.Bu işe başlarken profesyonel ekipmanla başlama ne demek ya ?

http://www.youtube.com/watch?v=FFdY-TYTHRA

Al bak bi istersen bu videoda direk kafayla asfaltın temasını düşün.yada bi duvara arabaya arkadan direk çarptığını düşün bu hızla.Motorun kaç cc olduğuna bakar mı ?

http://www.youtube.com/watch?v=mfNcLAo413s

120 km hızla arabaya giriyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar