pehhh adama bak ya 
arkadaşlar nc 700 hugger çalışmaları başladı , bi kaç model tasarladım buradan oylamaya sunup en cok oy alan modelın üretimine başlıcam,
bu arada fiberden olmaz kırılır fln diyenler olmuş , biraz araştırırsnız polyesterin elyaf ile birleşiminden oluşan fiberglass dediğimiz malzemenın fiziksel dayanımı en yüksek malzemelerden biri olduğu sonucuna ulaşabilirsiniz. polyester kendi başına cok kırılgan bir malzemedir ancak cam elyafı ile birleştiği zaman normal plastikten kat kat sağlam ürünler elde edilebilir , özelikle et kalınlığı 3-4 milimi geçtikten sonra sağlamlık muazzam bir boyut alıyor
Şu fiberglası insanlara birtürlü kabul ettiremedik kasktada başka işlerde de baksalar bmwden tutun birçok marka tavanında iç konsolda kullanıyor niye hafif ve sağlam bir özelligide hemen hemen her şekle girebilmesi yani sizin dediginiz tutunma olayı.
Aynen öyle,lede giden kabloya takılacak direnç,voltajın düşmesine neden olacak ve ledler daha düşük voltta daha az parlak yanacaklardır.Benim şimdiki motorumun stop lambası kendi yaptığım ledlerden ve aynı bu şekilde çalışma prensibiyle çalışıyor.Teşekkürler, bu yapacağımız teorik olarak led lere daha düşük voltaj gitmesini mi sağlayacak?
Bende takipteyim,önümüzdeki ay yeni motorum inşallah NC700 olacak,ve ilk alacaklarım arasında arka çamurlukda olacak.arkadaşlar nc 700 hugger çalışmaları başladı , bi kaç model tasarladım buradan oylamaya sunup en cok oy alan modelın üretimine başlıcam,
bu arada fiberden olmaz kırılır fln diyenler olmuş , biraz araştırırsnız polyesterin elyaf ile birleşiminden oluşan fiberglass dediğimiz malzemenın fiziksel dayanımı en yüksek malzemelerden biri olduğu sonucuna ulaşabilirsiniz. polyester kendi başına cok kırılgan bir malzemedir ancak cam elyafı ile birleştiği zaman normal plastikten kat kat sağlam ürünler elde edilebilir , özelikle et kalınlığı 3-4 milimi geçtikten sonra sağlamlık muazzam bir boyut alıyor
Listenin başında ben varımÖzelden de görüştüğümüz gibi, ödeme kısmı için mesaj bekliyorum. Haydi kolay gelsin. :rendeer:
bende anlayamadım bu kasklarda bile Organic fibreglass denen şey kullanılıyor niye sağlam olmuyor sonuçta arka tarafta takılcağı yerde sadece görüntü ve bir nemze gelen su,çamuru azaltacak.
Ne güzel ki bişeylerle uğraşıp cabalıyorsunuz kullanılan malzeme hakkında bilginiz varsa köstek değil destek olmak gerekir. Şu parçaya harbiden 200Euro vermek ahmaklık bencede.Ya da zengin adam olcan 200euro ufak para geliyorsa adama basar parayı alır.
honda nc leri cok güzel düşünüp üretmiş ama bizim devletimiz ne anlar 700lükmü bas üst vergi dilimini 1000rr gibi gidiyoruz ya
Aynen öyle,lede giden kabloya takılacak direnç,voltajın düşmesine neden olacak ve ledler daha düşük voltta daha az parlak yanacaklardır.Benim şimdiki motorumun stop lambası kendi yaptığım ledlerden ve aynı bu şekilde çalışma prensibiyle çalışıyor.
Bir seçenek daha; ledlerin üzerinde mercek varsa,onlarıda açısı en geniş olanlarla değiştirebilirsiniz,ışığı olabildiğince yaysın hatta üstünde mercek olmasın.
honda nc leri cok güzel düşünüp üretmiş ama bizim devletimiz ne anlar 700lükmü bas üst vergi dilimini 1000rr gibi gidiyoruz ya
NC ile 15.000Km 3.7/100km =2686TL + 517.00 TL Toplam:3203TL
Vstrom 650 15.000Km 5/100km=3630TL + 204.00 TL Toplam:3834
[/COLOR]Reşit sana birşey sorucam benim kapalı otoparkım yok kendimize ait ancak üstü kapalı değil öle oluncada çalınma riski mevcut nc700e kaskoya ne kadar istiyolar senelik yaş 23 olunca en üst dilimden isticek diye tahmin ediyorum genç oldugumuz için birde babam otomobil kullanıyor kaskosu inanılmaz derecede düşük kazasızlıktan onun üstüne olursa hem motor hem otomobil oluyormu bir bilginiz varmıdır![]()
Evet, ben 1250tl ye yaptırdım şair sigortadan.Şair sigorta bizim gibi genç arkadaşlara uygun fiyat veriyor. NC için 1100-1200 lira arası muafiyetsiz yapıyormuş. Benim motorum kapalı otoparkta kaldığı için yaptırmadım. Şu anda o kadar miktarı veremem. Ama yaptırmak lazım, sonuçta bir virajda yan yatsak min 1000 lira masrafı var. Koruma demiri gitse 400 lira gitti. Aynadır sinyaldir dünya para tutar. Yaptırırız inş.
Bu arada mercekler olabildiğince büyük açı olsun,50-60'dan büyük mesela 90-120 hatta varsa daha da geniş...
Bu radyatör korucuyu aldım ve çok beğendim düşünen arkadaşlar için fikir vermek adına resimleri yüklüyorum. Saygılar.
http://imageshack.us/photo/my-images/9/imag0649c.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/585/imag0641g.jpg/