rulmanın dağılmasının zincirle pek alakası olacağını sanmıyorum. arazide agresif kullansanız dahi(atlayıp, zıplama gibi) bu kadar kısa sürede dağılmaması lazım. acaba rulmanlar çok mu kalitesizdi? yada rulmanı takarken gres yağı sürdünüzmü yoksa rulmanı olduğu gibi kuru vaziyette mi taktınız??3 ay içinde 3. defa arka bilyeleri dağıttım. Arka tekeri son söktüğümde zinciri biraz bol bırakmışım. Bol zincir arka tekerin bilye dağıtmasına sebep olabilir mi?
bilya dağıtmak demek teker kitlemesi gibi birşey mi ? benimde dün arka lastik kitledi durduk yere lastik öne doğru dönmüyor şuan ama geriye dönüyor zincirimde 2 gündür çok gergindi bi sıkıntı vardı yani .bende ilk başta bilyalardan şüphelendim ama tam bilmiyorum.
Benim zincir motoru aldığımdan beri bol, zincirle alakası yok. Rulmanın kalitesiyle de alakası yok..
Siz ya rulmanları yanlış takıyorsunuz yada rulmanı oturturken zarar verip bir şekilde yanlış takmış oluyorsunuz. Ha belki de uygun olmayan rulman takıyorsunuz, rulmanların kodları var. Çok kaliteli de olsa motosiklete uymayan rulmanlar var.
Başka bir açıklama olamaz. Es kaza bişekilde dağıttın diycem ama 3 ayda 3 kere, hemde 1 tanesi 1 hafta dayanmış.
@yunus nasip diyelim. tanışırız daha, ben motosikletin dertlerinden etkinliklere katılamıyorum.
Toplanmalara illaki motorla gelmene gerek olmadığını burdan da belirteyimde,
Ayrıca Ankaranın ne tarafındasın?
Elimizden gelen birşey olursa hep beraber el birliği ile yapabiliriz?
Yunuscum , Bahri bizim etkinliklere katiliyor zaten . Celal abinin arkadasi mavi XT nasil hatirlamazsin![]()
hocam merbaha ben lazer kullanmadim bendeki malumun 3.5luk ve cevremde etrafimda gordugum 3.5daha saglam.zira gecen sene 15bin km ve 8ay suren bir gezi yapmisti yine forumdan bi abimiz "abbasin yolculugu" diye aratirsan onun gezi yazisi cikacaktir karsina.parca konusunda ise ankarada hamamonunde yasli bir amca var yerini bende tam bilmiyorum baskada yibada tek tuk parcalarini belki bulursun ben konyada bir yer bulmustum zaten benim jawada konyada motoru aldigin vakit irtibat bilgilerini yollayim sana adamlar havale yaptiginda parcayi kargolayabiliyorlar ve parcalari cok ucuz ve yaklasik 18sene calismayan bir 3.5luk jawayi sadece depo+karburator temizligi ve isildak akusu ile calistirdim deyim yerinde ise kalasnikof gibi makina..