Internette bulamıyorum. Hatırladığım kadarıyla yazacağım bilenler bilir.
Deniz Baykal'ın bir konuşması vardı bundan bir kaç yıl evvel. Alandaki insanlara sesleniyor... Tam olarak yazacağım gibi değildi ancak buna benzer birşeydi: "Size verdikleri ekmeği, pilavı alın ama oooooooyyy, oy sakın haaa atmayıııııınn!!". Uzattığım yerleri aynen o şekilde söylüyordu. Kelimesi kelimesine doğru olmayabilir tekrar diyorum.
Ben bu konuşmayı izledikten sonra türk siyasetinden umudumu kestim. Artık ülkemin hangi durumda olduğu beni pek ilgilendirmiyor, Buna kafa patlatmıyorum. Zira kafa patlatmasını umduğum, 'lider' olarak düşündüğüm insanların böyle yukardaki gibi sanki 0-6 yaş arasına hitap ediyormuşcasına, vizyonsuz, beş para etmez politikalar ürettiğini görünce dedim artık tamam, bitmiştir.
Takımın sahaya çıkar, karşı takımdan 10 gol yersin, çoğu taraftar hemen karşı takıma saydırmaya başlar. Bi dur. Bi bak bakalım kendi takımın ne yaptı. Oynayabileceğinin en iyisini verdi mi. Akıllıca hareket etti mi, naaptı bi dur bak, değil mi?
Bugün CHP'ye sorsak 2100 yılında Türkiye'yi nerde görmek istiyorsunuz diye, alacağı cevabın kendisini memnun edeceğini düşünen biri var mı burda?
Ülkemizdeki sorunları buraya yazan insanlar bu sorunların çözümünü yazmıyorlar nedense. Baştaki parti tüm bu sorunların yegane nedeni ve sizi dinlemiyor diyelim. Peki alternatifiniz nedir? Var mı? Bunu kendinize yanıtlayın. Ben şahsen bir seçenek göremiyorum.
Zamanında meydanı boş bırakan insanlara kızın. Boş meydanı görüp oraya yerleşen, sonra da benim dediğim gibi olacak diyenlere değil.
Konunun açılma nedenine gelirsek eğer.. Ben dinleri kabul eden biri değilim. Tüm dinler 'beni Allah/Yaratıcı' gönderdi diyen bir 'ölümlünün' eseridir bana göre. Dinlerin insanları birbirine düşürmekten, savaş getirmekten başka bir yararı olmamıştır. Avcunuzu açıp 'teşekkür etmek' için bir dine mensup olmanız gerekmiyor. Ayrıca bir cep telefonu alıp, iki sene kullandıktan sonra yenisini alan biri, neden 1500 yıl önce çıkmış birşeye hala inanır, bu bana garip gelmekte. 1500 yıl önce yaşamış insanların 'inanmaya' ihtiyacı vardı. Zira ellerinde ne elektrik, ne gazete, ne müzik, ne internet, hiçbirşey yoktu. Ayrıca 10 kişi kulaktan kulağa oyna, bi uçtan söylenen diğer uçtan aynı şekilde çıkmıyor. 1500 yıldan bahsediyoruz... (veya 2000, hristiyansanız...)
Yine de saygım vardır, bundan fazlasını konuşmam. Dünya artık global bir yer. Türkiye'de yaşayan insanların istediği buysa bu olacaktır. Ülkemizde oy kullanan her iki kişiden birinin seçimi bellidir. Saygı duymak gerekir. Bundan fazlası da olmaz. Zira dediğim gibi, bundan fazlasını yapmasını umduğunuz insanların tavırlarını görünce, zaten artık buna kasmanın bir fayda etmeyeceğini anlıyorsunuz.
Kadınların haklarını ben savunacak değilim. Boğulurken hazır olda durmazsınız değil mi? Iranlı kadınların videolarını biliyorum, başka kadınların üzerine taş attıkları... Seni yaratan yukardan seni izliyor. Yaptığın şeye inancın yoksa, ben bunu yapmıyorum diyebilir, çok büyük insanların tepkisini çekebilir ve öldürülebilirsiniz. Ama asıl bu "Allah adına ölmek" olmaz mı, sanılanın aksine?
Ben çırılçıplak kadın da görmek isterim, kapalı kadın da. Yeter ki kendi tercihi olsun. Zorbalıkla yapmasın. Vajina, penis, kol, bacak.. Hepsi ölünce toprak. Şahsen günümüz koşullarında simsiyahlar içinde bir kadın görmek beni biraz üzüyor. Öte yandan bir oyun fuarında oyun yapan bir firmanın standında neden bikinili bir kız durur, bana bu da garip gelmekte. Kapanan kadın ucuz olduğu için kapatılıyor da, diğeri kaliteli diye mi açılıyor? Seksist yaklaşımlar heryerde yanlış.
En büyük sorun ise ego. Başkasına hava atma isteği. Kişi olaylara kendisi ve kendisini yaratan nezninde bakabilse çoğu problem kendiliğinden ortadan kalkacak ama yok, illa birilerinin ezilmesi lazım, diğerleri kendilerini daha iyi hissedebilsin diye.