Motoru sattıktan sonra ne alabilirm diye düşünürken benim bütçe ancak ER-5 e yetiyordu, hatta Turgay başgan satarsa ondan alayım diye düşünüyordum, bir taraftan da ulan ER-5 alacaz iyi güzel ama alet az yakmıyor en az 6 litre yer, nası başedecez, almışken enjeksiyonlu olsa da biraz daha az yaksa falan diye düşünüyordum. ER-6 N, tipinden dolayı F e göre daha sevdiğim bir modeldi ve araştırmalarımda benim bütçemi aşan, keşke biraz daha param olsa da ER-6 alsam dediğim bir motordu, alabileceğimi hiç düşünmüyordum çünkü o kadar param yoktu. En fazla 1-2 lira pederden ekstra alırım diyordum ki onu da alamadım zaten. Benim makina en az 2 aydır ilanlardan takip ettiğim aletti zaten bilirsin, ilk fiyatı 12 liraydı, o zaman keşke 10 lira falan olsa, zorlar alırdım demiştim, bir süre sonra 11 liraya düştü ama hala benim için fazlaydı, beni biliyosun, o zamanlar her sabah ilk iş sahibinden sayfasını açıp Ankara ilanlarına, sonra da tüm Türkiye ilanlarına bakıyordum, ulan bu da güzelmiş diye link koyuyordum falan, bir sabah yine böyle Ankara ilanlarına bakarken benim makina dikkatimi çekti, 10 lira yazıyordu, yeni ilan sanmıştım, kesin kazlıdır yoksa böyle ucuz olmaz falan gibisinden bir önyargı ile ilanı açtım, bir de ne göreyim, kaç zamandır istediğim ama parası fazla gelen makina karşımdaydı, hem de tam istediğim fiyat. Hemen elemanı aradım, ne zaman nasıl görürüz dedim, aynı günün akşamı gidip garajda gördüm. Ha bu arada daha önce de aramıştım fiyat 11 lira iken, 5-10 dakka konuştuk, çok az pazarlık yaparım demişti, neyse benim gördüğüme göre içime sindi o akşam. Nası yaparım nası alırım diye o gece uyuyamadım, pederin parası bankada, istese de veremiyor, ben de 6,5 lira para var, alet 10 lira, nası yaparım nası ederim diye düşünürken kafayı kırıp ulan alacam ben bu makinayı eğer sağlamsa dedim, sonraki sabah bankaya gittim yarım saat sıra bekledim, sonra 10 dakika içinde kredi onayım çıktı, 4 lira kredi aldım, hesabıma yatırdılar, heesapta 10.7 lira para var, yani para cepte ama makinadan emin değiliz, Metin ustayı aradım bankadan çıkar çıkmaz, çünkü eleman bana Metin Usta makinayı biliyor demişti, neyse telefona başkası çıktı, sonra Metin ustayı verdi, makinayı sordum, bana sahibini tanıdığını ama makinayı tanımadığını, hiç bakım yapmadığını söyledi,ben de hassss.. adam beni yedi galiba dedim, sonra elemanı aradım böyle böyle dedi Metin Usta dedim, vaktin varsa Ulusan a götürelim dedim, o da ok. dedi, Ümitköyden arabaya atlayıp motorun yanına geldi, ben de benim Mondial ile oraya gittim, elemanın garajdan Ulusan a kadar motoru ben kullandım ama bir taraftan tırsıyorum bir taraftan da oha lan bu ne güzel motor falan diyorum, gazı çevirince gidiyo lan bu diyorum, ağzım acayip derece de kulaklarımda yani

Neyse Ulusan da Yaşar Ustanın 10 dakika kullanıp 2 dakika da olduğu yerde incelemesi sonucu verdiği onay ile içim içime sığmıyor ama adama da belli etmiyorum, yani benim alabileceğimin bir gömlek üstü bir makinayı alıcağımı orda teyit etmiş durumda Yaşar Usta, ben de bunun farkındayım ama sevinçten zıplamak ya da herife sarılmak falan olmuyor tabii

ordan yardır bahçeli de notere, noter aletin vergi borcu var dedi, eleman hemen bankadan 80 lira civarı borcu yatırdı, ben banka kapanmadan 10 dakika önce 10 lira parayı çektim, noter de devir işlemini yapıp elemana parayı verdim, eleman arabaya binip gitti, ben hemen ya Erhanı ya Buğrayı birini aradım ama tam hatırlamıyorum şimdi, Polat ta olabilir, gezicez demişlerdi birgün öncesinden Ankara sayfasında, yani o anki durumumu kelimeler ile anlatmam pek mümkün değil, telefonda konuşurken etrafımdaki insanların bana bakmasından anladım ki resmen bağıra bağıra konuşuyorum heyecandan, sonra benzinliğe gidip depoyu doldurmam ve Eskişehir yolunda korkarak da olsa hafiften gaz açarak motoru denememi ise anlatamam

resmen kaskın içinde manyak gibi gülüyodum, kahlaha atıyodum yani o derece, çok ama çok uzun zamandır öyle mutlu olmamıştım yani
Hala 7000 devir civarlarında aynı hazzı ve anlamsız gülümsemeyi yaşıyorum kaskın içersinde