Şu yabancılarda cidden bu işi abarttığını düşündüğümüz insanlar var. Yanlız gerçekten abartıyorlar mı yoksa biz mi onların yaptıklarını abartıyoruz orası göreceli. Bazı modellerde Enjeksiyonun kalitesizliği kullanıcıları bu çözüme itmiş olabilir. Burada taktir edilmesi gereken durum; 1.si insanların bukadar uğraşı yapmaları, çoğunlukla başarı ile. 2.si ise sonuçta altındaki iyi motordan beklentileri yüksek olduğu için herhangi bir tatminsizliğe tahamül etmek yerine müdahale etmeyi tercih etmeleri. Yani "950'ler daha iyiydi abi ama bu da böyleymiş naapalım..." demiyorlar, bir çözüm arıyorlar :cat:
Ben düşünemiyorum, KTM 990 sahibi olacağım ve Enjeksiyonundan şikayetçi olduğum için(tecrübeye gel!) "ben bunu 950 karbüratör ile değiştireceğim" diyeceğim...:sunny: En başta şu Yunus usta -"o ki bugüne kadar bir karıncayı bile incitmemiş Yunus usta"- gözünü kırpmadan çeker vurur beni. Şu motorla oynama diyeHoş ben enjeksiyondan şikayetçi olabilsem bile karbüratör ile değiştirmeyi bırak becerebilmeyi, akılıma bile gelmezdi...
Yinede bu enjeksiyon yerine karb. çözümü baya istisnai bir durum. Karb.'den anlayan kişiler için belki müdahale etme imkanı hoş olabilir. Ancak tamirciler için aynı şey bana göre biraz bahane gibi geliyor, tamam karb.'e müdahale etmek daha kolay ama en doğru ayarı yapmanın kolay olduğu anlamına gelmez. "Map" için saydığın tüm şartlar karbüratör için de geçerli. Ve şuaralar bu işlerle uğraşmakta olduğumdan, diyorum ki karb. ayarını doğru yapmak çok kolay değil. Hem 990 için olmasa da birçok model için yazılım ile ayar yapmak artık çooook daha kolay. Ve bir çok kişi başarılı ayarları nette paylaşıyor, birbirine aktarıyor, yapılması gereken tek şey o ayarı alıp yüklemek. Ama bizde ve "usta"larımızda henüz ekipman eksiği olduğu için olayı "karbüratör iyidir, müdahale şansı verir"e çeviriyoruz şuanda. Halbuki birçok yazılım ile ince ayar yapmak daha mümkün ve hata payı daha az. Karbüratörde ise daha çok deneme yanılma ile ilerliyoruz. 2sinin de avantaj ve dezavantajları var elbet. Ben sadece enjeksiyona müdahale etme imkanı olmadığını düşünenlere katılmıyorum :wiinkk:
1 yılda ~2000 km yapmış muayneden sonra:silent:. Ve bazı insanların "orjinal"den kastı, motorun üzerinde egzoz gibi perf. yada görsel değişiklik yapmadıkları. Yani kazası var ama "abi tüm parçalar orjinaliyle değişti" diyor, haksız da değil. Kazasız yazsa ozaman benim için sıkıntı. Ama yinede o ilan benim için de %95 lik o kısımda gibi görünüyor.
Büyük ihtimalle sökmen gerekecek...
İkinci el piyasasında " orijinal " demek fabrikadan çıktığı hali ile duruyor anlamına gelir.
Her ne kadar tamir yerine parça değişimini tercih etsem ve ikinci ellerde hasara bağlı olarak bunu hiç kafaya takmasamda ( kullanılmış araç, boya da olur, tamir de; işlem gördü diye burun kıvıranlara gıcığım ) Adamın bunu belirtmemiş olması can sıkıcı, nasıl güvenip alacaksın?
@erro bu motor da çok hoş duruyor: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-fz6-fazer-98hp-bordo-siyah-sase-105883040/detay